صنعت اصفهان در انتظار فصل شکوفای

این روزها صنعت قفل، بیمار و از نفس افتاده کشور نیازمند یک روزنه برای تنفس مجدد است، عدم دسترسی به منابع مالی، تورم و بوروکراسی دولتی، سنگین‌ترین زنجیرهای بسته‌شده بر پای صنعت ایران هستند. موانعی که رونق کسب‌وکار را به تعویق انداخته‌اند و فعالان صنعتی را به‌زانو درآورده‌اند. در این میان تنها روزنه امید برای صنعت کشور به سرانجام رسیدن برجام بود و لغو تحریم‌ها که بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند می‌توان با چاره‌اندیشی و تدبیر بجا و سنجیده صنایع بیمار را مداوا کرد و به‌روزهای اوج و شکوهشان برگرداند.

مهناز احمدی- اصفهان امروز : این روزها صنعت قفل، بیمار و از نفس افتاده کشور نیازمند یک روزنه برای تنفس مجدد است، عدم دسترسی به منابع مالی، تورم و بوروکراسی دولتی، سنگین‌ترین زنجیرهای بسته‌شده بر پای صنعت ایران هستند. موانعی که رونق کسب‌وکار را به تعویق انداخته‌اند و فعالان صنعتی را به‌زانو درآورده‌اند. در این میان تنها روزنه امید برای صنعت کشور به سرانجام رسیدن برجام بود و لغو تحریم‌ها که بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند می‌توان با چاره‌اندیشی و تدبیر بجا و سنجیده صنایع بیمار را مداوا کرد و به‌روزهای اوج و شکوهشان برگرداند.

رکود گریبان صنایع داخلی را رها نمی‌کند

رئیس خانه صنعت معدن و تجارت ایران بابیان اینکه سال‌هاست رکود گریبان صنایع داخلی را رها نمی‌کند، گفت: تحریم‌های خارجی و به دنبال آن تحریم‌های داخلی بسیاری از فعالان صنعتی را خانه‌نشین کرده است. سید عبدالوهاب سهل‌آبادی اذعان داشت: برجام می‌تواند گره‌گشای نقطه کور صنعت ایران باشد، به شرطی که مشکلات داخلی با همکاری و دلسوزی تصمیم‌گیرندگان بخش دولتی و خصوصی از میان برداشته شوند. رئیس خانه صنعت معدن و تجارت ایران مشکلات بانکی را مهم‌ترین مانع برای رونق کسب‌وکار در ایران دانست و عنوان کرد: همکاری بانک‌ها با صاحبان صنایع به‌هیچ‌عنوان مطلوب و قابل‌قبول نیست و در چند سال اخیر بسیاری از صنعتگران به دلیل عدم توان برای مقابله با مشکلات بانکی از شغل خود کناره‌گیری کرده‌اند. سهل‌آبادی پرداخت مالیات غیرمتناسب با درآمد فعالان صنعتی را عامل دیگر زمین خوردن صنعتگران اصفهانی برشمرد و یادآور شد: چگونه می‌توان شعار حمایت از تولید ملی سر داد و برای تولیدکنندگان ایرانی سد تراشی کرد؟ وی افزود: اغلب واحدهای تولیدی بزرگ، گرفتار کمبود نقدینگی هستند و باتمام توان خود برای حفظ خط تولید خود می‌کوشند، اما در این میان دارایی مالیات‌های گزافی را خارج از توان مالی صنعتگران طلب می‌کند که خواه‌ناخواه برای پرداخت آن باید خط تولید را تعطیل کرد.

پسـابرجام، فرصتی برای جهش اقتصاد ایران

رئیس خانه صنعت معدن و تجارت ایران با اشاره به وجود موانع متعدد برای صادرات صنایع کشور، بیان داشت: صادرات می‌تواند شاه‌کلید قفل صنایع باشد، زیرا چرخ تولید را به حرکت وامی‌دارد و درآمد خوبی را نصیب اقتصاد کشور می‌کند؛ اما موانع داخلی بسیاری برای جلوگیری از صادرات وجود دارد که علیرغم پیگیری‌های صنعتگران هنوز از میان برداشته نشده‌اند. سهل‌آبادی شـرایط پسـابرجام را پله جهش اقتصاد ایران تلقی کرد و توضیح داد: خوشبختانه کشورهای صنعتی مهمی پس از برجام به ایران و به‌خصوص اصفهان؛ صنعتی‌ترین استان کشور سفرکرده‌اند و آماده عقد قرارداد با ما هستند، اما وجود موانع داخلی مانع دل‌خوشی آنها برای ادامه راه می‌شود. وی خاطرنشان کرد: اگر مدیران تصمیم‌گیرنده چاره‌اندیشی کنند و راه‌های تجارت بین‌المللی باز شود می‌توان به آینده اقتصاد ایران بسیار امیدوار بود. محمدرضا برکتین، رئیس خانه صنعت و معدن استان اصفهان نیز در این خصوص گفت: مشکل صنعت کشور ریشه در درازمدت دارد و عوامل دیگر هم سبب تشدید مشکلات در این حوزه شده است. محمدرضا برکتین اظهار داشت: مسئله تحریم‌ها، وابستگی‌های قبل از تحریم‌ها و وابستگی کشور به نفت ازجمله دلایل پدیداری این مشکلات است. وی ادامه داد: تحریم‌ها قطعاً مشکلات را تشدید کرد و شرایط تورمی و افزایش قیمت حامل‌های انرژی ازجمله موارد بروز مشکلات در بخش صنعت شد.

حدود 70 درصد صنایع زیر ظرفیت کار می‌کنند

وی در خصوص وضعیت کنونی صنایع تصریح کرد: تعداد اندکی از صنایع با ظرفیت کامل در حال فعالیت هستند و با توجه به شرایط کنونی ازلحاظ قدرت و ابتکار عمل، برخی از صنایع توانستند از طریق منابع داخلی خود بهره‌وری را بالابرده و هزینه‌ها را کاهش دهند؛ اما به‌طورکلی اکثریت واحدها چه کوچک و چه متوسط درگیر مشکلات هستند و حدود 70 درصد صنایع زیر ظرفیت کار می‌کنند. رئیس خانه صنعت و معدن استان اصفهان بابیان اینکه برای برطرف کردن بخشی از مشکلات واحدهای صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل بسته حمایتی از سوی دولت تعیین شد، یادآور شد: بسته حمایتی دولت از صنایع کوچک و صنایع خرد یکی از اقدامات مؤثری بود که دولت برای حمایت از صنعتگران اجرایی کرد و در همین راستا برای استان اصفهان 10 هزار میلیارد ریال تسهیلات با یارانه 5 درصدی در نظر گرفته شد. برکتین ضمن اظهار امیدواری برای رفع مشکلات صنایع، اذعان داشت: اهمیت بخشیدن به جایگاه کسب‌وکارهای کوچک و بنگاه‌های اقتصادی خرد درنهایت به بالا رفتن شاخص‌های بهره‌وری نیروی کار، افزایش اشتغال و بالاخره رشد اقتصادی منجر می‌شود که لازم است بانک‌ها، تصمیم‌گیرندگان بخش‌های دولتی و خصوصی و دارایی در این زمینه همکاری‌های لازم با فعالان صنعتی را داشته باشند.

ارسال نظر