چنگیز: اصفهان در میان 5 دانشگاه برتر علوم پزشکی ایران
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گفت: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان جزو 5 دانشگاه علوم پزشکی برتر کشور است که در بعضی حیطهها مانند آموزش پرستاری و آموزش داروسازی رتبه یک کشور و در بعضی موارد در رتبههای بعدی قرار دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گفت: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان جزو 5 دانشگاه علوم پزشکی برتر کشور است که در بعضی حیطهها مانند آموزش پرستاری و آموزش داروسازی رتبه یک کشور و در بعضی موارد در رتبههای بعدی قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، طاهره چنگیز ظهر امروز در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن تبریک به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: با توجه به ساختار دانشگاههای علوم پزشکی و برنامههای آنها، دانشگاههای علوم پزشکی نماینده تام الختیار وزارت بهداشت محسوب میشوند بنابراین بخشی از برنامههای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طرحهای ملی است که در سطح کلان اجرا میشود و ازجمله آنها برنامه تحول سلامت دولت تدبیر و امید است که در اصفهان نیز پیگیری و اجرا خواهد شد و سعی خواهیم کرد برنامههای ملی را به بهترین نحو ممکن اجرا کنیم.
وی بابیان اینکه تحول علوم پزشکی در دستور کار جدی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قرار دارد، بیان کرد: نقشه راه بهبود علوم پزشکی را با جدیت و قدرت ادامه میدهیم که ارتقا آزمونها، تطابق بینالمللی و ... ازجمله این نقشه راه است و در این چندساله اصفهان درزمینهٔ ارتقا علوم پزشکی استان نمونه کشوری بوده است؛ ما موظف هستیم با توجه به پول و حقوقی که از بیتالمال دریافت میکنیم به نحوی آموزش دهیم که خدمات متناسب با نیازهای جامعه را داشته باشیم.
* آموزشها باید متناسب با نیازهای حقیقی جامعه باشد
سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: فارغالتحصیلان فنی و حرفهای هم بعد از پایان درس مدتی را بهعنوان کارورزی فعالیت میکنند و سپس وارد بازار کار میشوند درحالیکه فارغالتحصیلان دانشگاههای علوم پزشکی بلافاصله پس از اتمام تحصیلات وارد بازار خدمات میشوند، پسنیاز است که آموزشهای ما متناسب و مناسب نیازهای اصلی و حقیقی جامعه باشد، رسیدگی به این بحث ازجمله طرحهای بهبود علوم پزشکی است.
وی با اشاره به برگزاری انواع آزمونهای چهارگزینهای و تشریحی برای سنجش میزان دانش دانشجویان علوم پزشکی عنوان کرد: باید به سمت آزمونهای مهارتی و عملی پیش برویم، برنامههای بهداشت، درمان، غذا و دارو را با جدیت هرچهتمامتر ادامه خواهیم داد، نقشه توسعه پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز از سالها پیش تدوینشده است و برنامهریزیهای بلندمدت انجامشده که خود را ملزم به پیگیری آنها میدانیم، معتقدیم که پژوهشها نیز باید متناسب با نیاز جامعه باشد.
*دانشگاه علوم پزشکی اصفهان جزو 5 دانشگاه علوم پزشکی برتر کشور است
چنگیز ادامه داد: هر منطقه آمایشی باید با یک نقطه بینالمللی تطابق داشته باشد، با ارتباطگیری با دانشگاههای ژاپن، کره جنوبی و آلمان در حال انطباق با آنها هستیم تا زمینههای همکاری نیز فراهم شود و این کار زیر نظر بخش ارتباطات بینالملل وزارت بهداشت در حال انجام است، به لحاظ آموزشی دستهبندی و رتبهبندی خاصی وجود دارد اما از بین 52 دانشگاه علوم پزشکی کشور تنها 7 دانشگاه توانستند اعتبار کامل بگیرند که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یکی از آنهاست.
وی در ادامه بابیان اینکه شاخصهای مختلفی برای ارزیابی دانشگاههای علوم پزشکی کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: بهصورت کلی و اجمالی که بررسی شود مشخص میشود که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان جز 5 دانشگاه علوم پزشکی برتر کشور است که در بعضی حیطهها مانند آموزش پرستاری و آموزش داروسازی رتبه یک کشور هستیم و در بعضی موارد در رتبههای بعدی قرار داریم اما نباید به این رتبههای اول دلخوش شد چراکه اگر قرار است به برنامههای کلان دستیابیم باید نگاه ارتقا در منطقه و جهان را داشته باشیم.
*برونداد علمی اصفهان از تهران بیشتر است
سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تعامل و تلاش بیشتر را رمز کسب جایگاه خوب در دنیا دانست و مطرح کرد: در بررسیها به نسبت تعداد اعضا هیئتعلمی و پژوهشگران، بروندادهای علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مثبت بوده است، با توجه به 820 هیئتعلمی و سرانه تعداد پژوهشگر و سرانه بودجه، برونداد علمی اصفهان از تهران هم بیشتر است و این ریشه در دیدگاه خاص اصفهانیها در افزایش بهرهوری دارد.
وی تلاش خود و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را معطوف به تحقق سند 1404 دانست و بیان کرد: در 4 سال گذشته بهاندازه همهسالهای گذشته برای مناطق محروم کارشده است، در گردشگری سلامت اصفهان توان بالقوهای دارد که تبدیلشدن آن به توان بالفعل، نیازمند برنامهریزیهای بین بخشی و استانی است، افتتاح بیمارستانهای خصوصی میتواند به انجام این برنامهریزیها کمک کند، البته نباید به بهانه توجه به گردشگران سلامت خارجی از خدمترسانی به بیماران داخلی غافل شد.
*علاقه عراقیها به گذراندن دورههای درمانی در اصفهان
چنگیز در همین خصوص افزود: عراقیها تمایل بسیار زیادی برای دریافت خدمات درمانی از ایران دارند و بهواسطه قرابت و نزدیکی معنوی اصفهانیها با عتبات، شهروندان عتبات علاقه خاصی به گذراندن دورههای درمانی خود در اصفهان دارند، برای اجرای طب سنتی نیازمند برنامهریزی دقیق و منسجم هستیم.
وی در بخش دیگر با اشاره به عدم رضایتمندی برخی کارکنان علوم پزشکی خاطرنشان کرد: باید به این موضوع توجه داشت که هیچوقت رضایت 100 درصدی محقق نخواهد شد چراکه یکطرف رضایتمندی انتظارات و خواستهها مطرح است و هرچه خدمات بیشتر شود انتظارات نیز بیشتر میشود، باید دید انتظارات چیست و تا چه حد میتوان پاسخ داد، بخشی از انتظارات توسعه زیرساختها را میطلبد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان چاره حل مشکل خدماترسانی بیمارستان الزهرا را تجهیز و توسعه بیمارستان امین در شمال شهر اصفهان دانست و اظهار کرد: اگر بیمارستان امین بهعنوان یک بیمارستان کامل توسعه یابد بسیاری از مشکلات بیمارستان الزهرا حل خواهد شد.
*حذف هزینههای اضافی درمان از اهداف طرح تحول سلامت است
وی در ادامه گفت: محیطهای اورژانسی و بیمارستانی محیطهای پراسترسی است و کارکنان فعال در این بخشها به دلیل آنکه در روز بارها با پرخاش همراهان بیماران که نگران وضعیت بیمار خود هستند مواجه میشوند، آستانه تحملشان پایینتر آمده است و اینیک مسئله عادی است چراکه آنها هم مانند ما هستند، همچنین پرداخت بهموقع حقوق و مزایای آنها میتواند تا حد زیادی از این نارضایتیها بکاهد.
چنگیز در پایان مشکل تأخیر در پرداختیها را یک مشکل ملی دانست و عنوان کرد: این مسئله خیلی ربطی به اصفهان ندارد، یکی از بحثهای جدی طرح تحول سلامت این است که از هزینههای اضافی درمانی جلوگیری کند چراکه بخش زیادی از منابع خرج خدمات گرانقیمت و گاها بیاثر میشود، راه آن شناسایی نقاط پرهزینه درمان و کنترل آنهاست، برای مثال آلبومین که یکی از داروهای گرانقیمت است برای تجویز آن دستورالعمل صادرشده است و از زمان اجرای آن بخش زیادی از هزینههای درمانی کاهشیافته است.