OLED برنده‌ رقابت با QLED شد

در مقایسه‌ای که نتیجه‌ی آن از قبل مشخص بود، اولد برنده‌ی قاطع رقابت با کیولد شد. در این مسابقه، ۲۹ نفر از ۳۰ نفر شرکت‌کننده، به نفع اولد رأی دادند. اولد مخفف عبارت Organic Light Emitting Diode است و به دسته‌ای از ال‌ای‌دی‌ها گفته می‌شود که به‌صورت اورگانیک (مجموعه‌ای) در کنار یکدیگر قرار داده شده‌اند. اولدها نیاز به نور پس‌زمینه ندارند و به‌تنهایی صفحه‌نمایش را تشکیل می‌دهند.

در مقایسه‌ای که نتیجه‌ی آن از قبل مشخص بود، اولد برنده‌ی قاطع رقابت با کیولد شد. در این مسابقه، ۲۹ نفر از ۳۰ نفر شرکت‌کننده، به نفع اولد رأی دادند.

اولد مخفف عبارت Organic Light Emitting Diode است و به دسته‌ای از ال‌ای‌دی‌ها گفته می‌شود که به‌صورت اورگانیک (مجموعه‌ای) در کنار یکدیگر قرار داده شده‌اند. اولدها نیاز به نور پس‌زمینه ندارند و به‌تنهایی صفحه‌نمایش را تشکیل می‌دهند.

این رویداد در آکادمی بافتا واقع در لندن برگزار شد، در این مقایسه‌ تلویزیون ۵۵ اینچی فیلیپس POS9002 (اولد) و تلویزیون ۵۵ اینچیQ7F سامسونگ (کیولد) حضور داشتند. تلویزیون‌های حاضر در مسابقه از فروشگاهی خریداری شدند و توسط AVForums کالیبره و در اختیار یک گروه ۳۰ نفره قرار گرفتند. محصول شرکت فیلیپس برنده‌ی واضح به این مسابقات بود. در واقع این تلویزیون ۲۹ رأی از ۳۰ رأی ممکن را به خود اختصاص داد و آن یک رأی نیز ممتنع بود. به شرکت‌کنندگان در مسابقه گفته شد که در چهار دسته‌بندی امتیازات خود را از صفر تا صد اعلام کنند. این چهار دسته‌بندی شامل کنتراست، حرکت (موشن)، شارپنس و رنگ بود. در انتها تلویزیون اولد برنده‌ی قاطع این ۴ دسته‌بندی شد.

کیولد فناوری مربوط به ال‌سی‌دی است

امسال سامسونگ تلویزیون‌های خود را تحت نام و تبلیغات کیولد فروخته است. به هر حال این فناوری جدید نیست و در واقع یک تلویزیون ال‌سی‌دی است که یک لایه‌ی کوانتوم دات بین نور پس‌زمینه‌ی ال‌ای‌دی و پنل ال‌سی‌دی قرار دارد. سامسونگ تلویزیون‌های کیولد خود را مطابق با تلویزیون‌های اولد قیمت‌گذاری و اعلام کرده است این تلویزیون‌ها کیفیت (HDR (High Dynamic Range بهتری ارائه می‌دهند.

بر اساس گزارش AVForums‌، نمایش رنگ مشکی در تلویزیون‌های کیولد، به خصوص وقتی که محتوایی به‌صورت HDR نشان داده می‌شود با افزایش حداکثر روشنایی رفع شده است.

سایت Flatpanelshd نیز به نتیجه‌گیری مشابهی دست یافته است.

درحالی‌که یک تلویزیون ال‌سی‌دی می‌تواند از نظر تئوری به میزان روشنایی بالاتری برسد، ویدیویی با کنتراست بالا، این پنل‌ها را مجبور به افزایش مقادیر تاریک‌تر می‌کنند؛ به این معنی که تصاویر می‌توانند فلت و با کنتراست ضعیفی نمایش داده شوند. از سوی دیگر تلویزیون‌های اولد می‌توانند نقاطی با روشنایی بالا را به نحو احسن نشان دهند؛ درحالی‌که رنگ سیاه را نیز به‌صورت خالص و با کیفیت بالا به نمایش می‌گذارند. این کنتراست در محدوده‌ی داینامیکی بسیار زیاد (HDR) است.

فیلیپس: شگفت‌زده نشدیم

دنی تاک که سال‌ها مسئول توسعه‌ی تلویزیون‌های فیلیپس است، از نتایج حاصله شگفت‌زده نیست، به همین دلیل است که فیلیپس تصمیم به استفاده از پنل‌های اولد در تلویزیون‌های پرچم‌دار خود به‌جای استفاده از پنل‌های کوانتوم دات گرفته است و از این پنل‌ها در تلویزیون‌های رده پایین استفاده خواهد کرد.

تلویزیون اولد 55POS9002 فیلیپس، ماه جاری در اروپا عرضه شد؛ درحالی‌که تلویزیون Q7 سامسونگ فصل بهار عرضه شده بود.
ارسال نظر