کاشان‌گردیِ اصحاب بوم‌گردی‌ کشور!

کاشان به عنوان یکی از مهم‌ترین مقاصد بومگردی ایران، از امروز میزبان یک همایش ملی در زمینه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و گردشگری پایدار است. برنامه‌ای که 120 فعال این حوزه را از 22 استان کشور گرد هم آورده تا تجربیاتشان را با هم به اشتراک بگذارند و در کنارش هم درباره گردشگری کم شتاب، توسعه پایدار، اصول گردشگری پایدار، فرایند مدیریت مقاصد اکوتوریسم، چالش توسعه‌ راهبردی ماندگار کسب و کار و فرصت‌های معیشتی برای توسعه پایدار صحبت کنند.

اصهفان زیبا: کاشان به عنوان یکی از مهم‌ترین مقاصد بومگردی ایران، از امروز میزبان یک همایش ملی در زمینه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و گردشگری پایدار است. برنامه‌ای که 120 فعال این حوزه را از 22 استان کشور گرد هم آورده تا تجربیاتشان را با هم به اشتراک بگذارند و در کنارش هم درباره گردشگری کم شتاب، توسعه پایدار، اصول گردشگری پایدار، فرایند مدیریت مقاصد اکوتوریسم، چالش توسعه‌ راهبردی ماندگار کسب و کار و فرصت‌های معیشتی برای توسعه پایدار صحبت کنند.

وقتی صحبت از «بومگردی» می‌شود، نام کاشان پررنگ‌تر از شهرهای دیگر است. خانه نقلی از جمله اولین اقامتگاه‌های بومگردی ایران بود و حالا البته اقامتگاه‌های بیشتری در این شهر راه اندازی شده‌اند. اردیبهشت ماه امسال هم مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردش از وجود ۵۳۶ اقامتگاه بوم گردی در سراسر ایران خبر داد و اعلام کرد که بیشترین تعداد آنها در استان اصفهان واقع شده‌اند. اصفهان با 208 اقامتگاه، کرمان با 104 اقامتگاه و یزد با 102 اقامتگاه رکوردار هستند. حالا کاشان میزبان نخستین همایش ملی اقامتگاه‌های بومگردی و گردشگری پایدار است که از 13 تا 14 شهریور ماه در خانه نقلی برگزار می‌شود.

دبیر این همایش در گفت و گو با مهر، تبادل تجربیات و دانش ۱۲۰ نفر از فعالان حوزه گردشگری بوم گردی از ۲۲ استان کشور را به عنوان هدف برگزاری این برنامه اعلام کرد و توضیح داد: « پنج کارگاه آموزشی با هدف آگاهی بخشی علمی‌و به روز در خلال این برنامه برگزار می‌شوند. همچنین انتقال تجریبات روزآمد توسط برخی اساتید و نخبگان حوزه گردشگری ملی و بین‌المللی کشور به عنوان وجه بارز این همایش دو روزه خواهد بود.»او افزود: «با عنایت به ملی بودن این همایش و تمایل به حضور مشتاقانه قریب به اتفاق فعالان حوزه گردشگری بوم‌گردی کشورمان فرصتی فراهم شد تا شرکت کنندگان در همایش طی دو روز، در کارگاه‌های آموزشی با رویکردهای مرتبط با گردشگری اکوتوریسم و بوم گردی شرکت کنند.»موسس و بنیانگذار نخستین اقامتگاه بوم گردی در منطقه فرهنگی کاشان با بیان اینکه به شرکت کنندگان در این کارگاه، گواهینامه معتبر با تاییدیه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور اهدا خواهد شد، افزود: «آرش نورآقایی، اشکان بروج، نیما آذری، پورنگ پور حسینی و افسانه احسانی به عنوان مدرسان و کارشناسان پنج کارگاه آموزشی خواهند بود.»

رضوانیان تصریح کرد: «به ترتیب در کارگاه‌هایی با عنوان گردشگری کم شتاب، اقامتگاه‌های بوم گردی و توسعه پایدار، اصول گردشگری پایدار در اقامتگاه‌های بوم‌گردی، ارتباط اقامتگاه‌های بوم گردی با فرایند مدیریت مقاصد اکوتوریسم، چالش توسعه‌ راهبردی ماندگار کسب و کار اقامتگاه‌های بوم گردی و فرصت‌های معیشتی برای توسعه پایدار به بیان نکات و مفاهیم قابل بحث این کارگاه‌ها خواهند پرداخت.»به گفته‌ او، استقبال قابل توجه فعالان حوزه گردشگری ۲۱ استان کشور از نخستین همایش ملی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و گردشگری پایدار در کاشان، مبین این مهم است که چنین حرکتی فارغ از شهر و مجموعه میزبان، نیاز فضا و موجودی گردشگری بوم گردی کشور بود؛ اما بدون تردید می‌توان گفت منطقه فرهنگی کاشان با توجه به پیشینه تاریخی و عموم داشته‌ها و پتانسیل‌های گردشگری خود می‌تواند هرساله میزبان همایش‌هایی با موضوعات صنایع دستی، غذای محلی و ... باشد.نکته جالب توجه دیگر درباره این برنامه این است که تلاش شده از فضاهای بومی برای برگزاری برنامه‌های این همایش سه روزه استفاده شود. مثلا قرار است کارگاه‌های آموزشی در فضای مسجد محله تاریخی گذر آب انبار خان در بافت تاریخی کاشان برگزار شوند.

ارسال نظر