خوراکی هایی برای مقابله با آلرژی

هر فصلی حساسیتها و آلرژی‌هایی را برای برخی افراد به دنبال می‌آورد که به گفته کارشناسان می‌توان اغلب آنها را با شناسایی موارد حساسیت‌زا و دوری از آنها کاهش داد؛ اما راهکارهای غذایی هم در این زمینه بی‌اثر نیست.

هر فصلی حساسیتها و آلرژی‌هایی را برای برخی افراد به دنبال می‌آورد که به گفته کارشناسان می‌توان اغلب آنها را با شناسایی موارد حساسیت‌زا و دوری از آنها کاهش داد؛ اما راهکارهای غذایی هم در این زمینه بی‌اثر نیست.

به گزارش بهداشت نیوز، زمانی که مواد آلرژی‌زا، گرده گل‌ها، کپک‌ها، آکارین‌ها و غیره با بینی فردی که مستعد آلرژی است تماس پیدا می‌کنند، بدن وی در معرض حساسیت قرار می‌گیرد. سلول‌های ایمنی، یک ترکیب شیمیایی به نام هیستامین آزاد می‌کند که باعث بروز بیشترین علائم حساسیتی می‌شود.
این علائم حساسیتی با هدف ممانعت از ورود آلرژن‌ها ایجاد می‌شوند؛ یعنی اینکه بدن با بروز فرآیندهای التهابی از نفوذ آلرژن‌ها یا همان موادآلرژی‌زا پیشگیری می‌کنند. در نتیجه فرد مستعد آلرژی با تغییراتی مانند خارش چشم و تورم سینوس‌ها مواجه می‌شود.علاوه بر این هیستامین باعث ترشح مایعاتی در مجاری بینی می‌شود و درست به همین دلیل آبریزش بینی و خارش گلو، شروع و استارت عطسه‌ها هم زده می‌شود.
در بیشتر موارد، موادغذایی باعث تسکین این آلرژی‌ها می‌شود به‌طوری که با التهاب‌ها مقابله کرده یا اینکه باعث تسکین سیستم ایمنی بدن می‌شوند. در ادامه با چند ماده ‌غذایی ضدآلرژی آشنا می‌شوید.

ماست

باکتری‌های زنده موجود در محصولات تخمیر شده مانند ماست و کفیر به افزایش سلامت فلور روده کمک می‌کند که این مساله به افزایش مقاومت سلول‌های ایمنی بدن منجر می‌شود. این موادغذایی به بدن کمک می‌کنند تا گلبول‌های سفید و آنتی‌کورها و همچنین فاکتور رشد بیشتری تولید کنند. این ترکیبات نیز تاثیر مثبتی روی کاهش عکس‌العمل‌های بدن به ترکیبات آلرژی‌زا دارند.
نتایج پژوهش‌های محققان ایتالیایی نشان می‌دهند تولید هیستامین در بدن افرادی که به‌مدت ۴ ماه روزانه دو فنجان (۵۰۰ میلی‌لیتر) ماست مصرف کرده‌اند به میزان دو برابر کمتر از افرادی است که روزانه شیر کم‌چرب خورده‌اند. علاوه بر این علائم آلرژیک آنها نیز به مراتب کمتر بوده است. همچنین محققان معتقدند کودکانی که مادرانشان در دوره‌بارداری به‌طور مرتب ماست و دیگر محصولات غذایی سرشار از پروبیوتیک‌ها مصرف کرده‌اند کمتر در بزرگسالی به مشکل آلرژی مبتلا می‌شوند.

سبزیجات برگ سبز

نتایج پژوهشی که در آلمان و روی نزدیک به ۱۷۰۰ بزرگسال غیر مبتلا و مبتلا به تب‌یونجه انجام‌شده نشان می‌دهد تاثیر این بیماری در افرادی که موادغذایی سرشار از ویتامین‌E (۱۰ تا ۱۳ میلی‌گرم در روز) مصرف می‌کنند به میزان ۳۰‌درصد کمتر از افرادی است که از این موادغذایی مصرف نمی‌کنند.
توصیه می‌کنیم تا جایی که می‌توانید مصرف سبزیجات برگ سبز، غلات کامل، میوه‌های صدفی (بادام و غیره) و همچنین آووکادو را بیشتر کنید. ۳۰ گرم بادام حدود ۷ میلی‌گرم ویتامین E به بدن می‌رساند.

ماهی آزاد

ماهی‌های چرب مانند ماهی‌آزاد و ماکرو جزو اولین مواد غذایی مقابله‌کننده با آلرژی هستند. به‌خاطر اینکه حاوی میزان قابل‌ملاحظه‌ای اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که التهاب‌های عامل علائم آلرژی را کاهش می‌دهند.
نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهند کودکانی که از همان سنین پایین ماهی می‌خورند کمتر از بچه‌های دیگر در بزرگسالی به آلرژی دچار می‌شوند. مصرف ماهی به حفظ تعادل امگا ۳ و امگا۶ بدن کمک می‌کند و همین تعادل تاثیر مثبتی روی عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد که در نتیجه به تسکین علائم آلرژی منجر می‌شود.
نتایج پژوهش‌های محققان استرالیایی که روی ۵۰۰ کودک ۸‌ساله انجام شده است نشان می‌دهد کودکانی که در هفته حداقل یک مرتبه ماهی می‌خورند ۸۰‌درصد کمتر در معرض آلرژی به گرده گل‌ها و تب‌یونجه قرار می‌گیرند. توصیه می‌کنیم هفته‌ای یک یا دو مرتبه ماهی آزاد، تن یا ماکرو میل کنید.

سیر

سیر یک درمان طبیعی جهانی است. این ماده‌غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست و به‌نظر می‌رسد که برای حفاظت از سیستم‌ایمنی بدن در برابر تب‌یونجه بسیار موثر عمل می‌کند.
محققان معتقدند که میزان بالای آنتی‌اکسیدان‌های مصرفی باعث کاهش علائم حساسیتی می‌شود. توصیه می‌کنیم به غذاهایتان سیر تازه بزنید. می‌توانید یک حبه سیر را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید و در طول روز مانند قرص میل کنید.

پیاز

پیاز سرشار از آنتی‌اکسیدان «کرستین» است که به تسکین التهاب و پیشگیری از ترشح هیستامین کمک می‌کند. علاوه بر این، کرستین باعث افزایش جذب ویتامین C در بدن می‌شود. باید بدانید که ویتامین C نیز جزو آنتی‌اکسیدان‌های تقویت‌کننده سیستم‌ایمنی بدن محسوب می‌شود. این آنتی‌اکسیدان همچنین می‌تواند در غشای سلولی تثبیت‌شده و به این ترتیب از حساسیت آنها به آلرژن‌ها بکاهد.

ارسال نظر