اجرای تئاتر خیابانی در اصفهان به مناسب‌ها ختم می‌شود

نمایش «دقیقه 55» با حمایت خانه تئاتر حوزه هنری اصفهان در هفته دفاع مقدس در میدان امام، گلستان شهدا، آمادگاه، سی‌وسه‌پل و پل خواجو هر روز دو اجرا و درمجموع با 12 اجرا به نمایش درآمد. ا

سعید آقایی - اصفهان امروز : نمایش «دقیقه 55» با حمایت خانه تئاتر حوزه هنری اصفهان در هفته دفاع مقدس در میدان امام، گلستان شهدا، آمادگاه، سی‌وسه‌پل و پل خواجو هر روز دو اجرا و درمجموع با 12 اجرا به نمایش درآمد. این نمایش به‌منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و تجلیل از شهدا و همچنین کسانی که در آینده از وطنشان دفاع می‌کنند و دعوت مخاطب به تفکر درباره این موضوعات ساخته و ارائه شد.

بازی در «دقیقه 55» مورد حملات موشک‌های بعثی عراق قرار می‌گیرد و همه شهید می‌شوند. حمیدرضا رضایتی، داور بازی فوتبال خود به میان مردم آمده و قصه شهید شدنش را روایت می‌کند. دقیقه 55 با نویسندگی و کارگردانی مجتبی خلیلی و بازی سیدپویا امامی و دستیاری کارگردانی آدینه رحیم نژاد آماده و اجرا شد. خلیلی، کارگردان این اثر دانش‌آموخته کارشناسی کارگردانی نمایش است. وی تاکنون حضور در جشنواره‌های بین‌المللی تئاتر فجر، جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان، جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر و جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان به‌عنوان نویسنده و کارگردان را تجربه کرده و رتبه‌های کارگردانی و نویسندگی و طراحی فضا کسب کرده است.

کارگردان درباره ایده اولیه کار و روند اجرایی آن گفت: «ایده نمایش دقیقه ۵۵ زمانی به ذهنم خطور کرد که متوجه شدم ما شهدای ورزشکار و ازجمله شهدای فوتبالیست هم داریم و به آنها کم پرداخته‌شده و به این نتیجه رسیدم اتفاقات دیگری نیز در طول هشت سال دفاع مقدس افتاده است که اغلب مردم از آن بی‌خبرند، ازجمله قصه همین نمایش، بنابراین تصمیم گرفتم قصه‌ای جدید و نو را برای مردم نمایش دهم تا هم از کلیشه دور باشد و هم آگاه‌سازی کرده باشم.»

این نویسنده همچنین درباره ویژگی این متن نیز گفت: «مهمترین ویژگی متن این است که دارای قصه نو است و در قصه تمامی مکان‌ها و لهجه‌ها را در آن به‌خوبی رعایت کردیم که به‌صورت تک بازیگر توسط سید پویا امامی به شیوه‌ای جدید و در زمان کم برای مردم روایت شد و خوشبختانه نظرها در مورداجرا مثبت بود.»

وی ادامه داد: «مهمترین پارامتر مدنظر برای ما این بود که موضوع اهمیت خاصی برایم داشت. ما قرار است برای مردم در کوتاهترین زمان ممکن قصه را روایت کنیم؛ روایتی که در این زمان با شرایط اجتماعی حال حاضر آشنا باشد، بر همین اساس نگاه طنز را اضافه کردیم تا بتوانیم راحت حرفمان را بزنی.»

خلیلی درباره تئاتر خیابانی معتقد است: «تئاتر خیابانی یکی از سخت‌ترین نوع نمایش‌هاست چون شما در خیابان با همه نوع قشر مردمی سروکار دارید و همه شرایط را باید برای اجرا بسنجید. متأسفانه شرایط تئاتر خیابانی در حال حاضر فقط به مناسب‌ها ختم می‌شود و برنامه‌ای به‌طور مستمر برای آن ندارند، اگر برنامه‌های مستمر برای آن داشته باشند آن را تمرین تلقی نمی‌کنند.»

نمایش «دقیقه 55» یک نمایش تک بازیگر بود و کارگردان درباره این بازیگر و توانش در اجرای این نوع نمایش گفت: «نمایش تک پرسوناژ، بازیگری توانمند را می‌طلبد تا بتواند بدون آکساسور مخاطبش را نگه دارد و قصه را به‌آرامی روایت کند. خوشحالم که توانستیم 12 اجرایمان را به‌خوبی پایان ببریم. سید پویا امامی، بازیگری خلاق و متعهد است پشتکار و اشتیاقش برای اجرا در خیابان برای مردم مرا شگفت‌زده کرد.»

ارسال نظر