مرتضی بیگناه كشته شد
روز ٦ مهرماه در جريان درگيري نيروي انتظامي ايرانشهر با فردي كه مظنون به قاچاق سوخت و اتباع افغانستاني از مرز به داخل كشور بوده است، پسر بچه ٣ ساله مظنون همراه با برادر همسر او كه بيگناه بودند جانشان را از دست دادند.
روز ٦ مهرماه در جريان درگيري نيروي انتظامي ايرانشهر با فردي كه مظنون به قاچاق سوخت و اتباع افغانستاني از مرز به داخل كشور بوده است، پسر بچه ٣ ساله مظنون همراه با برادر همسر او كه بيگناه بودند جانشان را از دست دادند. به گزارش ميزان، فرد مظنون (مصطفي) شغل كاذب گازوييلكشي (قاچاق سوخت) يا افغان كشي (قاچاق اتباع افغانستاني از مرز به داخل كشور) داشته است.
به گزارش اعتماد، اما آنچه بعد از اين اتفاق افكار عمومي را تحت تاثير قرار داده و باعث نگراني شده است، كشته شدن پسربچه ٣ ساله مظنون است. حوا نارويي؛ فعال اجتماعي و مسوول روابط عمومي شهر قصر قند سيستان و بلوچستان درباره خانواده مظنون ميگويد: «اسم پسربچهاي كه در اين حادثه جانش را از دست داد مرتضي بود. پدر مرتضي مظنون به سوخت بري در ايرانشهر بود و چند پرونده گازوييلكشي نيز در دادگاه داشت.
سالها پيش متهم برادري به اسم مرتضي داشت كه در تصادفي در سال ٩٣ كشته شده بود و مصطفي به ياد برادرش اسم مرتضي را براي پسرش گذاشت. مصطفي (متهم) يك دختر سه ماهه به نام مهرسا دارد و پسر ديگر او مرتضي ٣ ساله كه كشته شد. »
برادر مظنون در انفجار نارنجك كشته شد
نورايي درباره حادثه آن روز كه از زبان همسر مظنون شنيده، ميگويد: «آن روز وقتي نيروهاي انتظامي وارد خانه مظنون شدند مرتضي (پسربچه ٣ساله) داخل حياط مشغول بازي بود كه با شليك ماموران نيروي انتظامي جانش را از دست داد. مصطفي وقتي از داخل خانه بيرون آمد و ديد كه بچهاش تير خورده با پدرش تماس گرفت و گفت بچهام تير خورده و زخمي شده. شما بياييد بچه من را از داخل حياط ببريد بيمارستان تا نجاتش بدهند. بعد از تماس تلفني او همراه با برادر همسرش كه جواني ٢٠ ساله بود به حياط آمدند كه هر دو در انفجار نارنجك نيروي انتظامي كشته شدند. از آنجايي كه همسر و دختر ٣ ماهه مصطفي نيز در انباري خانه پنهان شده بودند به آنها آسيبي نرسيد.»
ايجاد كمپين ٣ هزار نفري
حوا نورايي همچنين درباره تشكيل كمپين سه هزارنفري در ايرانشهر ميگويد: «بعد از اين اتفاق كمپيني براي ابراز نگراني از اين حادثه و پاسخگويي مسوولان به دست فعالان اجتماعي در ايرانشهر ساخته شده است. در اين كمپين فعالان اجتماعي ابراز ناراحتي و نگرانيشان را از كشته شدن اين پسربچه ٣ ساله ابراز ميكنند.»
ابراز نگراني مردم از كشته شدن كودك سه ساله
همچنين محمد انور اميري ديگر فعال اجتماعي كه در ايرانشهر فعاليت ميكند، ميگويد: «عكسهايي كه از حادثه منتشر شده نشان ميدهد كه متهم قصد مقاومت با ماموران نيروي انتظامي را داشته است. بعد از چند بار اخطار نيروي انتظامي او تسليم نشده. اما آنچه كه افكار عمومي را آزرده كرده كشته شدن يك پسربچه ٣ ساله است كه در اين ماجرا هيچ گناهي نداشته. مردم از روزي كه اين اتفاق افتاد در صفحههاي مجازيشان پيامهايي را نوشته و منتشر كردهاند. حالا در شهر همهمهاي ايجاد شده كه چرا بايد اين اتفاق بيفتد. ما حتي پيگير اين هستيم كه فرمانده نيروي انتظامي بعد از اين حادثه توضيح كوتاهي درباره اين اتفاق به ما بدهد.
با ماموران متخلف برخورد ميشود
روز دوشنبه دادستان ايرانشهر درباره اين حادثه به خبرگزاري ميزان گفت: متهمان افراد داراي چندين فقره پرونده در زمينه آدمربايي، سرقت مسلحانه و قتل در حوزه قضايي ايرانشهر، چابهار و نيك شهر داشتند كه با رصدهاي اطلاعاتي و رديابي توسط ماموران، منزلي كه در آن پنهان شده بودند، محاصره شد. خاني ادامه داد: اشرار پس از خروج از منزل و اطلاع از حضور ماموران اقدام به تيراندازي ميكنند و در حين درگيري متاسفانه كودك نيز كشته ميشود. در اين خصوص پروندهاي تشكيل و در حال رسيدگي است. دادستان ايرانشهر درباره حكم كشته شدن اين كودك به دست ماموران گفت: «در اين رابطه قانون به كارگيري سلاح تكليف را مشخص كرده است و اگر ماموران قانون را رعايت كرده باشند درنهايت سازمان نيروي انتظامي محكوم به پرداخت ديه طفل خواهد شد؛ در غير اين صورت طبق قانون با ماموران متخلف برخورد خواهد شد.»
اين عملياتها بايد با برنامهريزي باشد
محمد نعيم امينيفرد (نماينده مردم ايرانشهر) نيز در گفتوگو با خانه ملت درباره جزييات درگيري نيروي انتظامي با شرور مسلح در ايرانشهر گفت: «فردي كه تحت تعقيب نيروي انتظامي بود، پرونده مشخصي داشته است. او در اين درگيري كشته شد، اما متاسفانه در اين درگيري يك كودك و پدر خانواده نيز جان خود را از دست دادند. » رييس مجمع نمايندگان استان سيستان و بلوچستان نيز با بيان اين مطلب كه اين عمليات منجر به فوت يك كودك و پدر خانواده شده است، گفت: از نيروي انتظامي تشكر ميكنم كه با تلاش خستگيناپذير امنيت و آرامش مردم را تامين ميكند اما در منزل فرد شرور زن و كودكي و اهالي خانه حضور داشتند و بايد نيروي انتظامي به نحوي عمل ميكرد كه آسيبي به ساير اهالي خانواده وارد نميشد. در واقع انجام چنين عملياتهايي بايد با برنامهريزي منسجم و اصولي انجام شود.
از كشته شدن شهروندان خوشحال نميشويم
فرماندار ايرانشهر نيز با ابراز تسليت براي شهادت طفل معصوم ٣ ساله مرتضي گفت: « هيچ فردي از كشته شدن شهروندان خوشحال نخواهد شد و نظام و دولتها وظيفه ذاتيشان برقراري آرامش و امنيت است، مگر زماني كه شهروندي مرتكب جرمي شود و حاضر به تسليم خود به قانون نباشد و قانون تعقيب ملحوظ نظر قرار گيرد، ايكاش قبل از اين اتفاق عزيزان و دلسوزان فرمتهاي قانوني قضيه را پيگيري و زمينه رضايت طرفين دعاوي را جلب و زمينه تامينشان فراهم ميشد و حداقل شاهد قتل طفل معصوم نميبوديم، در هر حال در نخستين لحظات بعد از اين رويداد شوراي تامين شهرستان با بررسي ابعاد قضيه وارد شور و جلسه شد و قضيه قتل مرتضي و پيگيري حق و حقوق قانوني وي از طريق مجاري قانوني به اتفاق اكثريت آرا مورد تصويب قرار گرفت، اميدواريم جهت جلوگيري از تكرار اين قضايا دلسوزان جامعه شرايط تسليم و تامين تمامي مجرمين به حقوق و نواميس شهروندان را با توجه به رافت و عطوفت اسلامي پيگيري كنند.»