انواع بانک خون بندناف را بشناسید
مدیر عامل بانک سلولهای بنیادی خون بندناف شرایط جمعآوری و همچنین نگهداری خون بند ناف را تشریح کرد.
مدیر عامل بانک سلولهای بنیادی خون بندناف شرایط جمعآوری و همچنین نگهداری خون بند ناف را تشریح کرد.
دکتر مرتضی ضرابی در نشست خبری با اصحاب رسانه گیلان که در سالن اجتماعات جهاد دانشگاهی گیلان برگزار شد، گفت: رسانهها یکی از ظرفیتهای مهم برای اطلاع رسانی در راستای کاربردهای خون بندناف در جامعه هستند .
وی با بیان اینکه با اجرای نخستین پیوند خون بندناف انقلابی در عرصه خدمات پزشکی به وقوع پیوست، تصریح کرد :خون بندناف عاملی در ارتقای سطح سلامت جامعه است، لذا باید با نگاه جدیتر نسبت به این موضوع مهم پیش رفت.
مدیر عامل بانک سلولهای بنیادی خون بندناف، با بیان اینکه اولین پیوند خون در سال ۱۹۸۸ میلادی در فرانسه از سوی پزشک گلوکمن به یک کودک مبتلا به کم خونی صورت گرفت، افزود: طبق استاندارد جهانی، خون بندناف تا ۲۵ سال قابل نگهداری است.
وی با بیان اینکه سلولهای بنیادی دارای دو ویژگی خودنوزایی و تمایز یا تخصصی شدن است، افزود: آن دسته از سلولهای بنیادی که ویژگی خودنوزایی دارند میتوانند خودشان را برای مدت طولانی باز تولید کنند، ولی نوع دیگر میتوانند تحت شرایط خاصی در بدن و یا در آزمایشگاه به انواع سلولها تبدیل شوند که از نوع تمایز یا تخصصی شدن هستند.
ضرابی، سلولهای بنیادی جنینی، سلولهای بنیادی بالغین و سلولهای بنیادی خون بندناف را از انواع سلولهای بنیادی برشمرد و گفت: سلولهای بنیادی جنینی در جنین در حال تکوین و سلولهای بنیادی بالغین در انواع بافتها از جمله پوست، چربی، کبد، رودهها، ششها، مغز، رگهای خونی و قلبی وجود دارند.
وی، مغز استخوان، خون محیطی و خون بندناف را از منابع سلولهای بنیادی خونساز عنوان کرد و گفت: خون بندناف را بلافاصله بعد از تولد میتوان جمعآوری کرد.
مدیر عامل بانک سلولهای بنیادی خون بندناف با بیان اینکه حجم خون موجود در بندناف و جفت حدود ۸۰ تا ۲۰۰ میلی لیتر است، یادآور شد: برای دسترسی به جفت و خون بندناف تنها ۵ تا ۱۰ دقیقه فرصت است، زیرا خون موجود در بندناف و جفت لخته میشود.
ضرابی با اشاره به عدم صدمه نمونه گیری از بندناف به نوزاد و مادر، اضافه کرد: کاهش ریسک انتقال آلودگیهای ویروسی، در دسترس بودن تعداد زیاد واحد خونی در بانک، امکان انجام پیوند و کاهش میزان بروز بیماری پیون علیه میزبان، از ویژگیهای خون بندناف است.
وی بانک عمومی و خصوصی یا خانوادگی را از انواع بانک خون بندناف عنوان کرد و گفت: بانک عمومی نمونههایی است که دیگران با نیت خیر خواهانه برای سایر بیماران یا مصارف تحقیقاتی اهدا کردهاند و بصورت رایگان ذخیره میشود.
مدیر عامل بانک سلولهای بنیادی خون بندناف ادامه داد: در بانک خصوصی یا خانوادگی، نمونه برای خود نوزاد یا خانواده او در ازاء پرداخت هزینه نگهداری میشود.
ضرابی، تعداد نمونههای ذخیره شده در دنیا در بانک عمومی را ۷۵۰ هزار و تعداد نمونههای ذخیره شده در بانک خصوصی را ۳ میلیون نمونه بیان کرد و گفت: ۳۵ هزار پیوند از طریق خون بندناف در دنیا صورت گرفته است.
وی تعداد نمونههای ذخیره شده در بانک عمومی در کشور را ۱۵ هزار نمونه دانست و گفت: تعداد نمونههای ذخیره شده در بانک خصوصی ۸۳ هزار نمونه است.
مدیر عامل بانک سلولهای بنیادی خون بندناف با بیان اینکه بالاترین ظرفیت سلولی در سطح منطقه را داریم، گفت: هیچ بانک خونی در کشورهای همجوار نداریم.
ضرابی از وجود ۲۸ دفتر نمایندگی در کل کشور خبر داد و با بیان اینکه ۳هزار و ۵۰۰ پیوند از طریق مغز استخوان در کشور طی ۱۰ سال گذشته صورت گرفته است، گفت: طی ۱۰ سال گذشته ۱۰۰ پیوند از طریق سلولهای بنیادی خون بند ناف در کشور انجام شده است.