فرازوفرود بازارهای میدان کهنه
میدان کهنه دهههای 30 و 40 از اصلیترین مراکز خریدوفروش و مبادله کالا در اصفهان بود. رونق اقتصادی که تا دهه 80 هم ادامه داشت. بیشتر مشاغل قدیمی و مایحتاج مردم در این میدان و بازارهای اطراف آن یافت میشد، از پنبه، زغال، نعل اسب گرفته تا پالاندوزی، گیوهدوزی، کلاهدوزی و خیاطی و غیره.
حسین فودهای (از کسبه قدیمی بازار مجلسی)/اصفهان امروز: میدان کهنه دهههای 30 و 40 از اصلیترین مراکز خریدوفروش و مبادله کالا در اصفهان بود. رونق اقتصادی که تا دهه 80 هم ادامه داشت. بیشتر مشاغل قدیمی و مایحتاج مردم در این میدان و بازارهای اطراف آن یافت میشد، از پنبه، زغال، نعل اسب گرفته تا پالاندوزی، گیوهدوزی، کلاهدوزی و خیاطی و غیره.
خریدوفروش خواروبار و مواد اولیه کشاورزی و حتی محصولات روستاییان که از ورزنه، خوراسگان، زیار و غیره به شهر میآمدند در اینجا انجام میشد. آن دوره پدرم در میدان کهنه بذرهای کشاورزی میفروخت و به خاطر دارم که رونق کسبوکار در این میدان تا چه اندازه وسعت داشت.
دوشنبهبازار و چهارشنبهبازار هم از بازارهای هفتگی و سیار این میدان بود که تا دهههای اخیر هم جریان داشت، بیشتر اقلام موردنیاز مردم از لباس و پارچه تا وسایل دیگر را در آن به حراج میگذاشتند و مشتریهای فراوانی از اطراف اصفهان داشتند.
یهودیهای محله جویباره هم از قدیم تا حدود دهه 30 در این حوالی پیلهور و دستفروش بودند و بیشتر مبادله کالابهکالا انجام میدادند. کامسرای بازار مرغ هم که در خیابان ولیعصر(عج) و در نزدیکی میدانکهنه قرار داشت از بازارهای پررونقی بود که مرغ زنده میفروخت و بسیار شلوغ و پر رفتوآمد بود.
بازار غاز از بازارهای قدیمیتر میدان بود و شاید مربوط می شد به قبل از دوره صفویه، واحد پولی که در این بازار با آن دادوستد میشده غاز نام داشته، یک غاز یا دو غاز و یا بهاصطلاح چندرغاز که یعنی پول کم، نام این بازار هم از همین واحد پولی گرفته شده است.
بازارهای میدان کهنه در پی تغییراتی که با بازسازیهای چند سال اخیر داشته بهطورکلی از رونق افتاده است و ما دیگر مشتریهای قدیم را نداریم و بازار راکد است. این بازار و این میدان هرگز رونق پیشین خود را به دست نخواهد آورد. روزگاری اینجا مرکز شهر محسوب میشد و پررفتوآمد بود اما این روزها سوتوکور و خلوت شده است.