رویترز: واشنگتن قصد خارج شدن از توافق هستهای را ندارد
یک خبرگزاری غربی نوشت، رئیس جمهور آمریکا با افزایش فشارهای بین المللی برای نرمش مواضع خود در قبال توافق هستهای ایران روبرو شده است.
یک خبرگزاری غربی نوشت، رئیس جمهور آمریکا با افزایش فشارهای بین المللی برای نرمش مواضع خود در قبال توافق هستهای ایران روبرو شده است.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، در حالی که فشارهای بین المللی و داخلی بر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا افزایش یافته تا موضع خود درباره توافق هستهای ایران را ملایم تر کند، ولی به نظر می رسد وی قصد دارد بدون توجه به هشدارهای داده شده از داخل و خارج دولت آمریکا، توافق هستهای با ایران را تایید نکند.
ترامپ احتمالا قصد دارد روز جمعه راهبرد جامع آمریکا در قبال ایران را اعلام کند. البته هنوز این احتمال وجود دارد که ترامپ در آخرین لحظه نظرش را تغییر دهد.
مقام های ارشد آمریکایی، متحدان اروپایی و نمایندگان بانفوذ آمریکایی به ترامپ گفتهاند که رد توافق هستهای موجب منزوی شدن آمریکا خواهد شد و در نهایت منجر به لغو توافق میشود.
یک مقام ارشد آمریکایی در این باره گفت: پس از آنکه ترامپ سه ماه قبل اعلام کرد که توافق هستهای ایران را تایید نخواهد کرد، مشاورانش گزینههایی را برای بررسی به وی ارائه کردند.
این مقام آمریکایی افزود: ترامپ به رهبران خارجی و نمایندگان آمریکایی گفته است که عدم تایید توافق هستهای از سوی وی به معنای خروج از برجام نخواهد بود. او قصد خارج شدن از توافق هستهای را ندارد. اگر رهبران خارجی و نمایندگان آمریکایی به ترامپ کمک کنند تا توافق فعلی را بهتر کند، احتمال خروج وی از توافق هستهای ایران کمتر خواهد شد.
مقامهای کاخ سفید تاکید کردند که ترامپ احتمالا یک سیاست جامع تر و تقابل جویانه تر را علیه ایران اعلام خواهد کرد که به طور مشخص برنامههای هستهای و موشک بالستیک و حمایت نظامی و مالی ایران از حزب الله و سایر گروه های شبه نظامی مورد حمایت ایران را هدف قرار خواهد داد.
ترامپ گفته است که توافق هستهای بیش از حد سخاوتمندانه بوده و ایران را از توسعه و تولید سلاح هستهای برحذر نخواهد کرد.
ترامپ همچنین خواستار بازرسیهای گسترده تر و شدیدتر از تاسیسات هستهای و نظامی ایران شده است. اروپایی ها نیز به طور کامل هرگونه مذاکره مجدد بر سر توافق هستهای را رد کردهاند ولی گفتهاند که نسبت به فعالیتهای بی ثبات کننده ایران در خاورمیانه با ترامپ نگرانی های مشترکی دارند.
چند دیپلمات اروپایی گفتهاند که اتحادیه اروپا حاضر به مذاکره بر سر آزمایشهای موشک بالستیک ایران و تشکیل راهبردی برای محدود کردن نفوذ ایران در منطقه هستند.
عدم تایید توافق هستهای به معنای خروج آمریکا از این توافق نیست ولی به کنگره 60 روز فرصت خواهد داد تا درباره اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران تصمیم گیری کند.
یک مقام آمریکایی نیز در این باره تاکید کرد: عدم تایید پایبندی ایران به توافق هستهای احتمالا موجب خواهد شد تا همه طرف های توافق در یک سو قرار گیرند و آمریکا در طرف دیگر باشد.
وی افزود: این بدان معناست که گرچه فرانسه و سایرین مایل به محدود کردن فعالیت های بی ثبات کننده ایران هستند ولی احتمال اینکه از آمریکا تبعیت کرده و توافق هستهای را در معرض نابودی قرار دهند، بسیار کم است.
یک دیپلمات فرانسوی در این باره گفت: اگر احساس این باشد که آمریکا دیگر از توافق حمایت نمی کند، آنگاه واقعیت سیاسی این است که توافق در خطر جدی قرار خواهد گرفت و اجرای آن بسیار دشوار خواهد بود.