نامناسب بودن پارک‌های شهری برای کودکان

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزش شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در سطح شهر، پارک‌های شهری مناسب کودکان نیست و به چند اسباب بازی فلزی و تکراری محدود شده است و متاسفانه نه خلاقیتی در آن‌ها و جود دارد و نه خلاقیتی را در کودکان بر می‌انگیزند.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزش شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در سطح شهر، پارک‌های شهری مناسب کودکان نیست و به چند اسباب بازی فلزی و تکراری محدود شده است و متاسفانه نه خلاقیتی در آن‌ها و جود دارد و نه خلاقیتی را در کودکان بر می‌انگیزند.

فریده روشن در حاشیه افتتاح یک مدرسه طبیعت در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: اگر دوران کودکی خود را به یاد بیاوریم می‌بینیم چقدر در فضاهای فراخ و بزرگ و طبیعی با سنگ و چوب و خاک بازی کرده‌ایم در عین حال به تحصیل و آموزش خود نیز رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: متاسفانه تکنولوژی و پیشرفت، شهرها را به سمتی برد که ساختمان‌های مدارس محدود و به دور از طبیعت و بازی هستند و کودک تنها به صورت تئوری آموزش می‌بیند. شهرهای امروز و مدارسی که در شهرها می‌سازیم فرصت و فضای تحرک را از کودکان گرفته است. کودکان هرگز چیزی را لمس نمی‌کنند تا بتوانند مهارتی را یاد بگیرند.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزش شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: این گونه آموزش مشکلاتی را در جامعه ایجاد خواهد کرد. کودکان نیاز دارند در طبیعت باشند، تجربه کنند، انرژی خود را تخلیه کنند، مهارت بیاموزند، با آب، خاک و دیگر بخش‌های طبیعت زمان گذرانده و انرژی خود را تخلیه کنند. ما این نیازها را از کودکان گرفته‌ایم و کودکان را چاق و کم تحرک بار آورده‌ایم. کودکان با این شیوه خلاق خواهند بود و در آینده شهرها شهروندان خلاق و دوست‌دار محیط زیستی خواهند داشت.

روشن افزود: حتی در سطح شهر، پارک‌های شهری مناسب کودکان نیست و به چند اسباب بازی فلزی و تکراری محدود شده است و متاسفانه نه خلاقیتی در آن‌ها و جود دارد و نه خلاقیتی را در کودکان بر می‌انگیزند. متاسفانه فرهنگ والدین نیز این است که کودکان را در یک محیط لوکس پرورش بدهند. در صورتی که کودکان باید در یک محیط طبیعت‌ محور و واقعی آموزش بینند.

وی با اشاره به استفاده کودکان از اینترنت و ابزارهای الکترونیک گفت: همین موضوع هم مشکلاتی ایجاد کرده است. حتی برخی از والدین افتخار می‌کنند که کودک چند ساله آن‌ها می‌تواند با یک موبایل یا تبلت به خوبی کار کند! البته این موضوع را نفی نمی‌کنیم اما کودکان باید در هر سنی فعالیت‌های مرتبط با سن خود انجام بدهند.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزش شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: لازم است در زمینه توسعه مدارس طبیعت یک هم‌افزایی میان دستگاه‌ها صورت بگیرد. آموزش و پرورش و شهرداری باید به کمک یکدیگر، فضایی را برای ارتباط کودکان با طبیعت و آشتی با حیوانات در نظر بگیرند. نباید حمایت‌مان را از چنین طرح‌هایی دریغ کنیم. آشتی کودکان با طبیعت، آشتی جامعه آینده با محیط زیست است.

ارسال نظر