پوتین: توافق ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه حمایت بین المللی را دارد

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در صد و سی و هفتمین نشست بین المجالس در شهر سن پترزبورگ گفت: توافق تهران، مسکو و آنکارا برای ایجاد مناطق امن در سوریه، حمایت بسیاری از کشورهای جهان را جلب کرده است.

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در صد و سی و هفتمین نشست بین المجالس در شهر سن پترزبورگ گفت: توافق تهران، مسکو و آنکارا برای ایجاد مناطق امن در سوریه، حمایت بسیاری از کشورهای جهان را جلب کرده است.
به گزارش ایرنا. نشست بین المجالس با شرکت هیات های پارلمانی 170 کشور از جمله هیات ایرانی به سرپرستی علی لاریجانی رییس مجلس و حضور مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی روز شنبه آغاز شد. پوتین در آغاز سخنان خود برگزاری این اجلاس پنج روزه را با توجه به اینکه پارلمان روسیه 100 سال پیش برای نخستین بار در سن پترزبورگ شکل گرفت، نمادین خواند.
توافق ایجاد مناطق امن در سوریه:
پوتین در باره تصمیم ایجاد مناطق امن در ششمین نشست سوری آستانه، گفت: این توافق که با مشارکت ایران، روسیه و ترکیه در پایتخت قزاقستان به دست آمد، شرایط پیشبرد و اجرای قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل را بر مبنای گفت وگوهای مستقیم دولت سوریه و مخالفان، تشریک مساعی آنها برای نابودی کانون تروریستی و برقراری صلح و آرامش فراهم می کند. وی خطاب به حاضران افزود: آگاه هستید که روسیه برای تثبیت اوضاع سیاسی -نظامی سوریه چه تلاش هایی می کند. در دو سال اخیر مناطق تحت کنترل تروریست ها چندین برابر کاهش یافته و بسیاری از محدوده ها آزاد و ضربات مرگباری به بدنه تروریسم وارد شده است.
رییس جمهوری روسیه گفت: در سوریه به دعوت دولت این کشور و در چارچوب قوانین بین المللی فعالیت می کنیم. وی در ادامه نیز خاطرنشان کرد: جامعه جهانی هم باید به فکر بازسازی سوریه در دوره پس از جنگ و کمک به دیگر کشورهای منطقه برای توسعه اجتماعی و اقتصادی باشد.
انتقاد از تحریم های غرب:
رییس جمهوری روسیه در ادامه از تحریم های غرب برای ایجاد مانع در روابط بین پارلمانی کشورها انتقاد کرد. پوتین به ضرورت توسعه روابط بین پارلمانی کشورها، اهمیت پارلمان ها و نقش آنها در پیشرفت دمکراسی در سطح بین المللی اشاره کرد. وی بدون ذکر نام کشوری گفت: متاسفانه شاهدیم در سال های اخیر تلاش های گسترده ای برای محدود کردن روابط، تماس های مستقیم و ارتباط بین قانونگذاران کشورهای مختلف صورت می گیرد و شامل اعمال محدودیت های تبعیض آمیز و تشکیل فهرست های تحریمی است که نام نمایندگان پارلمان ها نیز گنجانده می شود.
رییس جمهوری روسیه گفت: این رویکرد را غیرقابل قبول، زیانبار و احمقانه می دانیم، به ویژه در شرایطی که از سفر یک هیات پارلمانی جلوگیری می شود، سازنده نیست، ولی متاسفانه چنین مواردی رخ می دهد. وی ادامه داد: از دیدگاه ما این شیوه با اصل همکاری های آزاد بین مجالس و حق مستقل هر کشور برای اعلام صریح و متمدنانه موضع خود مغایرت دارد.
پوتین با بیان اینکه در جهان معاصر، توسعه و پیشرفت برای همه یکرنگ نیست، اظهار کرد هر کشوری حق دارد سرنوشت خود را همان گونه که در منشور سازمان ملل مورد تاکید قرار گرفته، تعیین کند و تلاش برای مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل بدون آگاهی و شناخت ویژگی های ملی هرج و مرج به وجود می آورد.
وی افزود: اینگونه دخالت خارجی منجر به بروز بی ثباتی در اوضاع خاورمیانه و تشدید تنش ها و تهدید تروریستی در منطقه شده است. پوتین گفت: اطمینان دارم، مبارزه با تروریسم باید بدون استانداردهای دوگانه، دستورهای کار پنهانی و بکارگیری عناصر رادیکال برای منافع سیاسی و فقط با تلاش های همگانی صورت می گیرد. در نشست پنج روزه اتحادیه بین المجالس بیش از 100 رییس پارلمان و حدود 70 معاون مجالس کشورهای مختلف همراه هیات های پارلمانی در این اجلاس شرکت دارند.
تقویت همکاری های پارلمانی در عرصه بین المللی، مبارزه با تروریسم، مقابله با چالش های امنیتی فراروی کشورها و نیز موضوعات اقتصادی و مالی، مباحث حقوق بشر و دمکراسی از دستورهای کار نشست پنج روزه بین المجالس است.
خانم والنتینا ماتویینکو رییس شورای فدراسیون روسیه (سنا) در آغاز مراسم گشایش گفت که حضور گسترده هیات های پارلمانی دهها کشور در نشست سن پترزبورگ، نشانه افزایش نقش پارلمان ها در سطح جهانی به عنوان مراجع اصلی دمکراسی است.
مقام بلندپایه روس اظهار کرد: نشست اتحادیه بین المجالس میدان خوبی برای گفت وگو در باره دامنه گسترده ای از مسائل است و در این اجلاس موضوع شبه جزیره کره نیز بررسی می شود. وی در ادامه همچنین با اشاره به تاریخچه همکاری روسیه با اتحادیه بین المجالس گفت: مسکو به همکاری با مجمع بین المللی اتحادیه بین المجالس ارج می نهد. سخنرانی و تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در عرصه های پارلمانی و بین المللی و همچنین دیدار با روسای مجالس شرکت کننده در این اجلاس از برنامه های سفر رییس مجلس شورای اسلامی به روسیه است.
لاریجانی در چارچوب برنامه سفر به روسیه، روز جمعه نیز با روسای مجالس دوما و شورای فدراسیون این کشور با حضور سنایی دیدار و گفت وگو کرد. حسین امیرعبداللهیان دستیار سیاست خارجی لاریجانی، کاظم جلالی، یوناتن بت کلیا، مصطفی کواکبیان، اسماعیلی، اسدالله عباسی، مهدی فرشادان، کوروش کرم‌پور و سیده فاطمه حسینی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله اعضای هیأت ایران هستند. اتحادیه بین‌المجالس (Inter-Parliamentary Union) سازمانی بین‌المللی متشکل از پارلمان‌های 154 کشور و به اختصار IPU به مرکزیت ژنو سوییس که سال 1889 بنیاد گذاشته شده است، کمک به صلح و همکاری میان ملت ها با گفت گوی پارلمان‌ها را دنبال می کند.
این اتحادیه در نقش بازوی پارلمانی سازمان ملل متحد سالانه دو اجلاس اصلی برگزار می‌کند که روسا و نمایندگان شرکت کننده در نشست ها، تبادل نظر و قطعنامه تصویب می کنند. بالاترین رکن این اتحادیه، مجمع عمومی است که دارای کمیته‌های دائم صلح و امنیت بین‌المللی، توسعه پایدار، مالی، دموکراسی و حقوق بشر است.


ارسال نظر