موبایل تمام صفحه‌ نخرید!

طراحی بدون‌حاشیه یا تمام صفحه، نسل جدیدی از موبایل‌های هوشمند را به ارمغان آورد که با استقبال زیادی روبه رو شده‌است؛ مانند آیفون‌ایکس، گالکسی‌نوت 8 و حتی گالکسی‌اس‌8 که امروز افراد متعددی را به فکر تغییر موبایل انداخته‌است

طراحی بدون‌حاشیه یا تمام صفحه، نسل جدیدی از موبایل‌های هوشمند را به ارمغان آورد که با استقبال زیادی روبه رو شده‌است؛ مانند آیفون‌ایکس، گالکسی‌نوت 8 و حتی گالکسی‌اس‌8 که امروز افراد متعددی را به فکر تغییر موبایل انداخته‌است؛ اما جدید‌ترین‌ تکنولوژی همیشه بهترین نیست و در ابتدای راه نقاط ضعف زیادی وجود دارد. در مورد موبایل‌های هوشمند تمام صفحه نیز کارشناسان براین باورند که هنوز معایب زیادی در این تکنولوژی وجود دارد و بهتر‌ است تا رفع همه‌ آنها مردم از خرید صرفه‌نظر کنند. این معایب عبارتند از کمیاب‌بودن لوازم جانبی، میزان آسیب دیدگی بالا، حذف دکمه‌های اساسی و ...

لوازم جانبی
یکی از بزرگ‌ترین مشکلات موبایل بدون حاشیه، تهیه لوازم جانبی است. تا به امروز همه‌ اسمارت فون‌ها دارای حاشیه با اندازه‌های مختلفی بودند و در حال حاضر تنها تعداد کمی از موبایل‌های هوشمند به صورت تمام صفحه تولید شده‌اند؛ از این رو لوازم جانبی از جمله گارد محافظ، گلس و... برای آنها کمیاب است. همچنین بازار لوازم جانبی این دسته از اسمارت‌فون‌ها تنوع زیادی ندارد، مثلا اگر فردی بخواهد برای موبایل خود گارد تهیه کند، تنها تعداد محدودی گارد با طراحی‌های شبیه به هم وجود دارد.در کنار کم بودن لوازم جانبی موبایل‌های بدون حاشیه، باید به گران بودن آنها نیز اشاره کرد. برای مثال گاهی قیمت یک برچسب محافظ برای این موبایل‌های جدید به 100هزار تومان نیز می‌رسد. ضمن‌ اینکه مشکلات لوازم‌ جانبی اسمارت‌فون‌های تمام‌صفحه باعث‌ شده‌تا محصولات غیراستاندارد نیز روانه‌ بازار شوند. به طور کلی برای تولید لوازم جانبی موبایل‌های بدون‌حاشیه، باید استانداردهای زیادی رعایت شود، درحالی که تعدادی زیادی از این محصولات نه تنها استاندارد نیستند بلکه مشکلاتی را نیز برای موبایل گران‌قیمت‌ شما به وجود می‌آورند. برای مثال تعدادی از گارد‌های موجود در بازار برای موبایل‌های تمام صفحه، باعث بلند شدن و آسیب به گلس و یا برچسب محافظ صفحه نمایش می‌شوند و نیاز است برای حل این مشکل هفته‌ای یک مرتبه گلسی را عوض کنید که بیش از 70 هزار تومان قیمت‌ دارد.

شکنندگی بالا
وجود حاشیه در اطراف صفحه نمایش مانع ازوارد شدن آسیب به اسمارت‌فون می‌شود؛ درواقع این حاشیه مانند محافظی برای نمایشگر عمل می‌کرد. در‌حالی که میزان شکنندگی موبایل‌های تمام صفحه به دلیل عدم وجود حاشیه و یا کم بودن آن، بیشتر است. در طول روز این امکان وجود دارد که ضرباتی با شدت کم و زیادی به موبایل وارد شود و در بیشتر مواقع این ضربه‌ها به حاشیه‌ اطراف آن برخورد می‌کند که شاید باعث ایجاد خط و خش‌هایی بر روی اسمارت‌فون شوند. اما در مورد موبایل‌های بدون حاشیه‌، این ضربات به صفحه نمایش وارد می‌شود و نمایشگر با کوچک‌ترین ضربه‌ای می‌شکند. هر چند تولید کنندگان این دسته از موبایل‌های هوشمند برای نمایشگر آنها از جدیدترین محافظ گواردیلیو گلس استفاده می‌کنند ولی به عقیده‌ کارشناسان، این محافظ ها در مقابل رفع ضربه‌، قدرت زیادی ندارند.

هزینه تعمیر بالا
نمایشگر تمام صفحه، نوآوری جدیدی در موبایل‌های هوشمند به حساب می‌آید و تعمیر آنها در صورت آسیب دیدگی نه تنها کار راحتی نیست بلکه هزینه‌های بالایی را به دنبال دارد. همانطور که گفته شد، موبایل‌های بدون حاشیه به دلیل نداشتن لبه، با کوچک‌ترین ضربه‌ای می‌شکنند؛ اما هزینه‌ تعمیر آنها،گران است؛ برای مثال هزینه‌ تعویض نمایشگر یک اسمارت‌فون تمام صفحه حدود یک میلیون تومان است که در مورد آیفون‌ایکس احتمالا به بیش از یک میلیون و 500 هزار تومان می‌رسد. همچنین کارشناسان عقیده دارند با تعمیر و یا تعویض صفحه نمایش این محصولات، کیفیت نمایشگر کاهش می‌یابد. البته فراموش نکنید که تعمیر اسمارت‌فون‌های بدون حاشیه به دلیل داشتن تکنولوژی جدید، کار راحتی نیست و تنها افراد مختصصی توانایی انجام این کار را دارند.

حذف دکمه‌Home
دکمه‌Home یا همان دکمه بزرگ زیر صفحه نمایش، از اجزای مهم اسمارت‌فون‌ها محسوب می‌شود که موبایل های بدون حاشیه از داشتن آن بی‌بهره هستند. عده‌ای معتقدند که دکمه Home علاوه بر زشت بودن، ظاهر موبایل را نیز تغییر می‌دهد و بهتر است که از طراحی اسمارت‌فون حذف شود. اما این دکمه قابلیت‌های زیادی دارد که با حذف آن از قاب جلویی موبایل، مشکلاتی برای کاربر به وجود می‌آید. از جمله این مشکلات می‌توان به تغییر محل اسکنرسنسور اثر‌انگشت اشاره کرد. تا کنون اسکنر اثرانگشت دقیقا بر روی دکمه‌ Home قرار داشت که کاربر انگشت خود را بر روی آن قرار می‌داد؛ اما در اسمارت‌فون‌های تمام صفحه، این اسکنر به قاپ پشتی انتقال یافته‌است که نظر سنجی‌ها نشان می‌دهد چندان باب‌ طبع کاربران نیست. ضمن‌ اینکه دکمه‌ هوم کاربرد زیادی دارد که از جمله‌ آنها خارج یا وارد شدن به یک اپلیکیشن و مواردی از این قبیل است. در نتیجه کارکردن با موبایل‌هایی که دکمه‌ هوم را ندارند دشوار‌ خواهد بود.

ارسال نظر