پیشی‌گرفتن تعداد سالمندان اصفهانی از میانگین کشوری

کارشناس توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان اصفهان گفت: درصد جمعیت سالمندان شهرستان اصفهان از میانگین استان و کشور بالاتر است که اکنون 245 هزار نفر از جمعیت را به خود اختصاص داده‌اند و تا سال 1400 سالمندان کشور به 10 میلیون نفر می‌رسد.

کارشناس توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان اصفهان گفت: درصد جمعیت سالمندان شهرستان اصفهان از میانگین استان و کشور بالاتر است که اکنون 245 هزار نفر از جمعیت را به خود اختصاص داده‌اند و تا سال 1400 سالمندان کشور به 10 میلیون نفر می‌رسد.

به گزارش فارس ، مسلم قاسمی پیش از ظهر امروز در نشست امنیت غذایی در خصوص لزوم توجه به سالمندان اظهار کرد: درصد جمعیت سالمندان شهرستان اصفهان از میانگین استان و کشور بالاتر است که اکنون 245 هزار نفر از جمعیت را به خود اختصاص داده‌اند و تا سال 1400 سالمندان کشور به 10 میلیون نفر می‌رسد، سالمندی یک مسأله گریزناپذیر و یکی از دوره‌های زندگی است با این تفاوت که شاهد کاهش قوای جسمانی و بدنی خواهیم بود.

وی با بیان این که تجربه سالمندی افراد ذهنی و متفاوت است، اظهار کرد: موفقیت در سالمندی تحت تأثیر تعاملات اجتماعی با دیگران، میزان فعالیت بدنی و کنش‌های ذهنی است، اهداف سالمندی موفق این است که سالمندی سالم با حفظ استقلال، عزت، کرامت نفس و به تعویق افتادن وابستگی، معلولیت، بازنشستگی و دیگر موارد باشد.

کارشناس توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان اصفهان با اشاره به سیاست‌گذاری برای سالمندان موفق با رویکرد بین بخشی در حوزه‌های تغییر نگرش جامعه نسبت به سالمندان، تدارک کارهای نیمه وقت و خانگی برای سالمندان، گسترش سبک زندگی سالم، برنامه‌ریزی آینده نگر و برنامه‌ریزی بر اساس بافت و فرهنگ جامعه را ضروری دانست و تصریح کرد: سیاست‌گذاری بیشتر برنامه‌ها بر اساس ارتقای سلامت و پیشگیری، تأکید بر خانواده به‌عنوان مطمئن‌ترین مراقبت و ذخیره بودجه بازنشستگی و به تعویق انداختن بازنشستگی از دیگر برنامه‌های این طرح است.

وی سیاست‌های بهزیستی را توسعه مراکز روزانه برای سالمندان دانست و عنوان کرد: در حال حاضر عمده مراکز ما مراکز نگه‌داری شبانه روزی است که مجموعاً به 110 نفر خدمات رسانی می‌کنند، 8 مرکز ویزیت در منزل نیز وجود دارد که مجموعه خدمات پزشکی و پرستاری را به سالمندان ارائه می‌کنند، مراکز توانبخشی روزانه سالمندان خدمات پزشکی، پرستاری، تفریحی و ورزشی، اشتغال موقت و ... را به صورت روزانه به آن‌ها ارائه می‌کند و مراکز جامعه توانبخشی شبانه روزی سالمندان ویژه سالمندانی است که سرپناه و سرپرستی ندارند و اکثراً تخت گرا بوده و نیازمند دریافت مراقبت‌های شبانه روزی در زمینه پزشکی و پرستاری هستند.

*13 هزار سالمند اصفهانی تحت پوشش کمیته امداد شهرستان اصفهان

سید رسول محمدیان نیز با ارائه گزارش در خصوص عملکرد کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان اصفهان در قبال سالمندان خاطرنشان کرد: کمیته امداد به فرمان امام خمینی(ره) تأسیس شد و این کمیته حمایت از سالمندان را جزو وظایف ذاتی خود می‌داند و نزدیک به 13 هزار سالمند تحت پوشش کمیته امداد امام شهرستان هستند، سالمندان به 4 گروه افرادی که در آستانه سالمندی، سالمندان جوان، سالمند مسن و سالمند پیر تقسیم شده‌اند.

وی با بیان این که سالمندانی که توانایی حرکتی ندارند مبلغی را به صورت مقرر به آن‌ها پرداخت می‌کنیم، بیان کرد: سفر مشهد و کربلا را به صورت گروهی و خانوادگی برایشان خواهیم داشت، خدمات درمانی، خدمات وام، خدمات کفن و دفن، کمک هزینه خرید سمعک و دندان مصنوعی از جمله کارهاست.

معاون کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان این که تولید سبد کالا ویژه ماه مبارک رمضان، از جمله اقدامات کمیته است، ارائه خدمات بیمه درمانی، خدمات ارتقا منزلت سالمند در خانواده از جمله کارهایی‌ست که معافیت فرزند ذکور و فراهم کردن جهیزیه فرزند دختر از جمله این اقدامات است و تمام اقداماتی که انجام می‌دهیم همراه با یک پیوست فرهنگی است، طرح مشاغل خانگی را نیز برای سالمندان پیگیری می‌کنیم.

*آیا رئیس اداره‌ای که در جلسه امنیت غذایی شرکت نمی‌کند بیش از فرماندار کار دارد؟

احمد رضوانی فرماندار اصفهان نیز در پایان این نشست با انتقاد از غیبت برخی مدیران دستگاه‌های دخیل در کارگروه امنیت غذایی شهرستان، بیان کرد: فرمانداری 38 کارگروه و شورا دارد که در ماه باید تشکیل شود و حدود 8 کارگروه استانی نیز هست که فرماندار مرکزی نیز باید در آن حضور داشته باشد.

وی افزود: گلایه‌مندم از بعضی مدیران دستگاه که در جلسه حضور پیدا نکرده‌اند، بنده به‌ عنوان فرماندار و با این همه مشغله سعی کرده‌ام در همه جلسات حضور داشته باشم اما آیا رئیس اداره‌ای که در جلسه امنیت غذایی شرکت نمی‌کند بیش از من کار دارد؟

*نظارت بهداشتی بر موکب ها ضروری است

فرماندار اصفهان با اشاره به نزدیکی ایام پیاده‌روی اربعین حضرت سیدالشهدا(ع) تأکید کرد: از آن جایی که در آستانه اربعین هستیم، کمیته بهداشتی اهمیت زیادی دارد چرا که این یک رویداد بسیار مهم است که اگر در یکی از این موکب‌ها و آشپزخانه‌ها مشکلی پیش بیاید بازتاب خوبی نخواهد داشت و نیازمند نظارت جدی و همه جانبه دستگاه‌های مربوطه است.

فریبرز امیری نیز در پایان نشست یادآوری کرد: ستاد اربعین حسینی در فرمانداری 2 ماه پیش و با کمیته‌های مختلف شکیل شد که محوریت نهضت عاشورا و رعایت حداکثری آداب زیارت از اهداف ستاد است، موضوعاتی که هم چنان در دستور کار است ا دبیر شورا پیگیری کندچد، رئیس‌جمهور جلسات پیگیری امور سالمندان را به دبیری سازمان بهزیستی برگزار می‌کند و مورد توجه ما نیز هست، لازم است روند اجرای کار را به‌ عنوان مطالبه دبیر کارگروه امور سالمندان از دستگاه‌ها بخواهند.

همچنین در این جلسه در خصوص گزارش بازدید از پساب کشتارگاه هرند بحث و تبادل نظر صورت گرفت و اعلام شد که 10 روز پیش و در حضور کارشناس محیط زیست و طی جلسه‌ای با شهردار هرند، مقرر شد در سال جاری پساب ین کشتارگاه به فاضلاب شهری متصل و فاضلاب هر دو روز یک بار تخلیه شود و از تصفیه خانه رسید دریافت شود.

در خصوص درب ورودی کشتارگاه نیز قرار شد دری تعبیه شود تا از ورود وحوش و حیوانات ولگرد به کشتارگاه جلوگیری شود تا دغدغه محیط زیست نیز مرتفع شود.

ارسال نظر