صفاری نطنزی : اجرای «کاتسا» نقض برجام است

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس، با بیان اینکه اجرایی شدن قانون کاتسا نقض برجام محسوب می‌شود، تاکید کرد: الان وقت آن است که با تصمیم هیأت عالی نظارت، یک اقدام جدی و عملی در این رابطه صورت بگیرد.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس، با بیان اینکه اجرایی شدن قانون کاتسا نقض برجام محسوب می‌شود، تاکید کرد: الان وقت آن است که با تصمیم هیأت عالی نظارت، یک اقدام جدی و عملی در این رابطه صورت بگیرد.

مرتضی صفاری نطنزی در گفتگو با مهر با اشاره به آغاز اجرای قانون «کاتسا» (قانون تحریم‌های جامع ایران، روسیه و کره شمالی) از سوی ایالات متحده آمریکا، با بیان اینکه این قانون نقض برجام است، اظهار داشت: آمریکایی‌ها تلاش دارند تا این مسئله را در افکار عمومی بزرگنمایی کرده و عاملی برای انفعال جمهوری اسلامی قرار دهند، در حالی که از سال ۱۳۶۳ آمریکایی‌ها ایران را به عنوان کشور حامی تروریسم معرفی کرده‌اند.

وی افزود: تفاوت قانون کاتسا با تحریم‌هایی که از سال ۱۳۶۳ به بهانه تروریسم اعمال شده است، تمرکز بیشتر بر روی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و صنعت موشکی کشورمان است.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس تصریح کرد: این در حالی است که صنعت موشکی ایران مسئله جدیدی نیست و در گذشته نیز آنها هیچ‌گونه کمک یا امکانی را در ارتباط با صنایع نظامی در اختیار ما قرار نمی‌دادند و ما در این زمینه نیز تحریم بودیم.

صفاری نطنزی با بیان اینکه ایالات متحده آمریکا با این قانون تحریمی به دنبال گسترش ایران‌هراسی است، اظهار داشت: این مسئله به دلیل آنکه بر روی ورود سرمایه‌های خارجی به داخل کشورمان تأثیر می‌گذارد، نقض برجام محسوب می‌شود.

وی درباره پیشنهاد ارائه شده در گزارش ۶ ماهه سوم اجرای برجام مبنی بر تجدیدنظر ایران در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با توجه به تداوم کارشکنی‌های ۱+۵ گفت: این پیشنهاد در صورت قانونی و اجرایی شدن، می‌تواند به کاهش روابط پادمانی ما با آژانس و ایجاد محدودیت برای دسترسی‌ها منجر شود؛ البته فعلاً روابط ما با آژانس در مسیر نسبتاً خوبی جلو می‌رود.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس در عین حال تأکید کرد: اجرایی شدن این پیشنهاد مجلس در صورتی است که هیأت عالی نظارت بر اجرای برجام به این نتیجه برسد و این تصمیم را بگیرد؛ البته برای مقابله با نقض برجام، دولت ما با کمبود قانون مواجه نیست و قانون اقدام متقابل و متناسب دولت ایران در اجرای برجام و قانون مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی دولت آمریکا در منطقه از جمله این قوانین است و دست دولت را برای هرگونه اقدام متقابل باز می‌گذارد.

صفاری نطنزی درباره میزان جدیت و اقدام دولت برای اجرای این قوانین تاکنون تصریح کرد: شاید هنوز اقدام عملی و جدی صورت نگرفته باشد، البته این مسئله را هیأت نظارت بر برجام باید تشخیص دهد، اما به نظر من الان وقت آن است که با تصمیم هیأت عالی نظارت، یک اقدام جدی و عملی در این رابطه صورت بگیرد.

ارسال نظر