اللهیاری: تونل میدان امام همچون مادیها یک راه آبی است
با گذشت چند ماه از پررنگشدن خبر کشف تونلهایی در زیر میدان امام (ره) اصفهان همچنان برای همه مبهم است که آیا این پروژه به پایان رسیده یا آنکه بهدلیل کمبود اعتبارات آزمایشات ژئوفیزیکیاش به تعلیق افتاده است؟
با گذشت چند ماه از پررنگشدن خبر کشف تونلهایی در زیر میدان امام (ره) اصفهان همچنان برای همه مبهم است که آیا این پروژه به پایان رسیده یا آنکه بهدلیل کمبود اعتبارات آزمایشات ژئوفیزیکیاش به تعلیق افتاده است؟
به گزارش تسنیم ، در ماههای گذشته در حوزه میراث فرهنگی اصفهان اتفاقی به وقوع پیوست که مثل همه رویدادها مدتی همه توجهها را به سوی خود جلب کرد و همچون هر واقعه تلخ و شیرین دیگری به دست فراموشی سپرده شد و آن هم کشف تونلهایی در سطح زیرین میدان امام (ره) بود.
در خبرگزاریهای مختلف در خبرهای بسیاری در یک بازه زمانی کوتاه به آن پرداخته شد اما مثل یک فیلم با پایان باز برای همه مردم بینتیجه ماند تا آنجا که پیگیر آن شدیم و متوجه شدیم که پژوهشهای این تونل کشف شده به علت مسائل اقتصادی و اعتباری متوقف شده و به زودیها قصد شروع کار دوباره وجود ندارد.
در گفتوگویی که با علمدار علیان، کارشناس میراث فرهنگی استان اصفهان داشتیم وی در این مورد اظهار داشت: برای تشخیص دقیق این پروژه هم اکنون نیازمند آزمایشهای ژئوفیزیکی هستیم که به دلیل تعلیق برنامه اعتبارات و مسائل اقتصادیاش متوقف شده است.
به دنبال این جریان خواستیم در مورد اعتبارات اختصاص یافته این پروژه با مدیر پایگاه نقش جهان صحبت کنیم که ایشان در همان ابتدای امر اجازه سوال را نیز به ما ندادند.
در چندماه گذشته همه افکار و اذهان به شکلی به این موضوع فرهنگی و تمدنی جذب شده که همچنان میتواند یکی دیگر از برجستگیها و نخبگیهای مردمان اصیل ایرانی را به رخ جهان بکشد در این مورد فرضیههای متفاوتی مطرح شد و دریافتیم که علت توقف این پروژه رد شدن فرضیه نفر رو بودن این تونلهای کشف شده در سطح زیرین میدان امام (ره) است.
اما این جریان تا آنجایی پیش میرود که پژوهشگران میراث فرهنگی به حفرههای آبی میرسند و متوجه میشوند که ممکن است که یکی دیگر از بخشهای تقسیم آب همچون مادیها باشند.
فریدون اللهیاری مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان در این مورد میگوید: هنگامی که فرضیه نفررو بودن این تونل برای ما حذف شد که با توجه به آنکه در ادامه پروژه این تونلها دیگر به شکل نفررو نبودهاند و تنها راه آبی را مشاهده کردند که در این راستا اینگونه نتیجه گیری شد که این تونل همچون مادیها یک راه آبی است و پروژه به پایان رسید.
وی پیرامون مسائل بودجه و اقتصادی این پروژه افزود: این پروژه در همان چند ماه گذشته پروندهاش برای سازمان میراث فرهنگی بسته شده است و هیچ گونه مشکل و مسئله مادی پیرامون این پروژه وجود ندارد.
حال پس از این جستجوها نمیدانیم که پرونده این تونلهای کشف شده بسته شده و تنها نقش یک راه آبی را دارند یا که همچنان به دلیل مسائل اقتصادی، آزمایشات ژئوفیزیکیاش معلق مانده است. نباید فراموش کنیم که اصفهان بار یک تاریخ چند هزار ساله را به دوش میکشد که تک تک مردم این شهر میراثدار آن هستند که با آن هویت میگیرند و به ایران اسلامیشان هویت میبخشند پس محافظ آن باشیم.