آسیبپذیری ۱۲ برابری زنان نسبت به مردان در برابر موادمخدر
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از عدم ارائه راهکار اساسی برای مقابله با استعمال مواد مخدر اظهار داشت: در حال حاضر زنان معتاد برای درمان از کمپهای مشترک با مردان استفاده می کنند، در حالی که ایجاد کمپهای ویژه برای آنها امری ضروری است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از عدم ارائه راهکار اساسی برای مقابله با استعمال مواد مخدر اظهار داشت: در حال حاضر زنان معتاد برای درمان از کمپهای مشترک با مردان استفاده می کنند، در حالی که ایجاد کمپهای ویژه برای آنها امری ضروری است.
به گزارش خانه ملت، سمیه محمودی با انتقاد از عدم دستیابی زنان به جایگاه واقعی خود در سطح جامعه، سرخوردگی اجتماعی را یکی از عوامل اشاعه استعمال مواد مخدر در بین زنان دانست و اظهار داشت: متاسفانه زنان به عنوان رکن اصلی خانواده هنوز به جایگاه واقعی خود دست نیافتهاند، هرچند اقداماتی در این خصوص صورت گرفته، اما همچنان تا دستیابی به نقطه مطلوب فاصله بسیاری وجود دارد.
نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی در بیان علل روی آوردن زنان به مواد مخدر ادامه داد: داشتن همسر معتاد، وجود باور اشتباه مبنی بر تاثیر استعمال مواد مخدر صنعتی بر کاهش وزن که در پی عدم نظارت بر عملکرد سالنهای آرایش ایجاد شده، عدم آگاهی نسبت به عوارض ناشی از استعمال این نوع موادمخدر و شکستن قبح استعمال دخانیات به ویژه قلیان در فضاهای عمومی در میان خانوادهها از مهمترین عوامل طی سیر صعودی اعتیاد در بین زنان است.
وی با اشاره به اینکه آسیبپذیری زنان از مواد مخدر ۱۲ برابر بیشتر از مردان است، تصریح کرد: زنان در مقابل ترک اعتیاد مقاومت بیشتری نشان میدهند، چراکه از توان جسمانی لازم برای تحمل تغییرات بدن که در پی رفع مسمومیت ناشی از استعمال مواد مخدر ایجاد شده، برخوردار نیستند، به همین دلیل گاه نیاز به مصرف مواد تا پایان عمر نیز با آنها باقی میماند.
محمودی با تاکید بر اینکه جامعه هنوز به این سطح از باور نرسیده که برای زنان معتاد به مواد مخدر کمپهای جداگانهای ایجاد کند، خاطرنشان کرد: هماکنون زنان معتاد باید برای درمان به کمپهای مشترک بامردان مراجعه کنند و این در حالی است که، ایجاد کمپهای ویژه برای آنها امری ضروری است، تا ضمن بکارگیری روشهای درمانی متناسب با توان جسمانی آنها، از طریق برگزاری کلاسهای مشاوره و دورههای آموزشی هم به آسیبشناسی در این مورد پرداخته و هم با آگاهیبخشی، شرایط را برای بازگشت آنها به سطح جامعه فراهم سازند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه تاکنون برای مقابله جدی با استعمال مواد مخدر در جامعه راهکار اساسی ارائه نشده است، تاکید کرد: وزارت کشور به عنوان متولی اصلی برخورد با اعتیاد، در این مورد تنها به ارائه آمار و برگزاری همایش بسنده کرده است و این در حالی است که، این اقدامات باید محدود به آگاهیبخشی در سطح خانوادهها شود، نه اینکه شاخهای از برنامهریزی کلان برای مبارزه با اعتیاد قلمداد شود.
وی با اشاره به سایر دستگاههایی که میتوانند نقش موثری در کاهش آمار اعتیاد به مواد مخدر زنان در جامعه داشته باشند اظهارکرد: وزارت آموزش و پرورش در کنار خانوادهها میتواند نقش اثرگذاری در زمینه پیشگیری از اعتیاد زنان به مواد مخدر داشته باشد، همچنین رسانهها به ویژه رسانه ملی باید از طریق نمایش عوارض استفاده از مواد مخدر صنعتی در زندگی و آینده افراد، نقش اثرگذاری را ایفا کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، عنوان کرد: هماکنون همه باید دست به دست هم دهند، تا برای رفع این معضل مهم اجتماعی چارهاندیشی کنند، چراکه نه تنها خانوادهها بلکه تمام مسئولان در بخشهای مختلف، به دلیل غفلتی که در انجام رسالت خود در این مورد داشتهاند، مقصر ایجاد این معضل در سطح گستردهای از جامعه هستند.