برند شهری، آغاز احیای شکوه شهر زایندهرود
ایده پردازی، ظرفیتسازی و توسعه مشارکت عمومی خصوصی نکتهای مهم حائز اهمیت در تشویق بخش خصوصی برای مشارکت در پروژههای عمرانی است که با توجه به اهمیت موضوع این مهم در مدیریت شهری درو پنجم شهر زایندهرود موردتوجه قرارگرفته است.
حامد سلیمیان-اصفهان امروز: ایده پردازی، ظرفیتسازی و توسعه مشارکت عمومی خصوصی نکتهای مهم حائز اهمیت در تشویق بخش خصوصی برای مشارکت در پروژههای عمرانی است که با توجه به اهمیت موضوع این مهم در مدیریت شهری درو پنجم شهر زایندهرود موردتوجه قرارگرفته است. شهردار زایندهرود با اشاره به نگاه مدیریت شهری به اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در پروژههای عمرانی شهر زایندهرود اظهار کرد: باید توجه داشت امروز سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در راستای ترویج دانش مشارکت بهعنوان یکی از بهترین گزینهها و مدلهای تأمین مالی پروژههای زیرساختی در کشور مطرح است چراکه به دلیل وابستگی عمده دستگاههای اجرایی مسئول پروژههای عمرانی و زیرساختی به شکل سنتی تأمین مالی و همچنین تنگناهای اعتباری، بسیاری از پروژههای عمرانی کشور با چالش نقدینگی روبهرو هستند.
مشارکت بخش خصوصی
ابوالفضل توکلی افزود: باید توجه داشت «مشارکت بخش خصوصی» یک الگو و مدل تأمین مالی است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا بهعنوان روشی بهینه و موفق در تأمین منابع مالی پروژههای بزرگ عمرانی و زیرساختی از سالها قبل شناختهشده و مورداستفاده قرارگرفته است. شهردار زایندهرود تصریح کرد: ایده پردازی، ظرفیتسازی و توسعه مشارکت عمومی _ خصوصی نکتهای مهم حائز اهمیت در تشویق بخش خصوصی برای مشارکت در پروژههای عمرانی است که با توجه به اهمیت موضوع این مهم در مدیریت شهری درو پنجم شهر زایندهرود موردتوجه قرارگرفته است. وی ادامه داد: با توجه به اینکه کمبود منابع مالی باعث شده بسیاری از فعالیتها در کشور تحت تأثیر قرارگرفته و بهتبع آن مردم شهر زایندهرود نیز روزانه از کنار پروژههایی عبور میکنند که رشدی در آنها دیده نمیشود یا حداقل دارای پیشرفت محسوسی نیستند بر آن شدیم با استفاده از ظرفیتهای شهر و همچنین جذب سرمایهگذار به سمت اتمام این پروژهها گام برداریم. توکلی اضافه کرد: باید توجه داشت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی علاوه بر رفع تنگنای مالی از پروژههای عمرانی، افزایش کیفیت و تسریع در فرآیند اجرای پروژهها را به همراه خواهد داشت. وی عنوان کرد: ازآنجاکه در روش مشارکت، سرمایهگذار عملاً بهنوعی بهرهبردار نیز خواهد بود، درنتیجه تقویت حس مسئولیت در اجرای پروژه از طرف سرمایهگذار خصوصی، علاوه بر کاهش هزینهها، کیفیت اجرای کار نیز افزایش خواهد یافت.
مردم مهمترین رکن اقتصاد شهری
شهردار زایندهرود یادآور شد: نکته مهم و قابلتوجه در اقتصاد مردمی آن است که این نوع اقتصاد نخستین پایه اقتصاد مقاومتی به شمار میآید و مهمترین رکن اقتصاد شهری هم مردم هستند و ازآنجاییکه شهرداریها بازیگر و تنظیمکننده اصلی اقتصاد مقاومتی در شهرها هستند میتوان گفت تقریباً همه خدمات شهرداریها با اقتصاد و کسبوکار وزندگی مردم بهطور مستقیم و غیرمستقیم مرتبط است. وی بیان کرد: آنچه در این میان از اهمیت ویژه برخوردار است آن بوده که مسئولان و سیاستگذاران باید در قالب سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی برنامههای عملیاتی خود را پیادهسازی کنند و مدیریت شهری نیز از این امر مستثنا نیست. توکلی خاطرنشان کرد: در همین راستا با عنایت به شروع به کار مدیریت شهری شهر زایندهرود در پنجمین دوره خود بر آن شد با نصب العین قرار دادن فرمایشات مقام معظم رهبری زمینهساز تحقق شعار اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال باشند و گامهای اساسی و مهمی را در این زمینه بردارد چراکه ما تحقق اقتصاد مقاومتی را رمز موفقیت در مدیریت و برنامههای شهرداری میدانیم.
کسب درآمدهای پایدار
شهردار زایندهرود کسب درآمدهای پایدار شهری را یکی از گامهای مهم در توسعه شهر و همچنین تحقق اقتصادی مقاومتی در مدیریت شهری عنوان و گفت: در اجرای سیاستهای ابلاغی شناخت ظرفیتها، امکانات و منابع مالی و افزایش منابع درآمدی پایدار و مدیریت هزینهها از اهمیت ویژهای برخوردار است لذا باید توجه داشت پایدار بودن منابع درآمدی از نظر برنامهریزی شهری میزان و زمان دقیق تحقق درآمدها موردنیاز بسیار مهم است. وی اذعان کرد: از همین رو لازم است مدیریت شهری علاوه بر نگاه به درآمدها به موارد هزینهای و مدیریت آنها نیز توجه شود و استراتژی افزایش درآمد را در کنار کنترل هزینه طراحی و اجرا کند.
مدیریت یکپارچه
توکلی توضیح داد: در گام بعد ایجاد مدیریت یکپارچه شهری و همچنین هماهنگی در فعالیتهای اجرایی و شهری میان دستگاههای اجرایی از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید توجه داشت مدیریت یکپارچه شهری مسئلهای مهم در مدیریت شهری است که بهوسیله آن بسیاری از موازی کاریها و هزینههای بیهوده از بین میرود و در عوض اداره شهر با هزینه کمتری انجام میشود و مصادیق اقتصاد مقاومتی بروز میکند. وی افزود: از سوی دیگر تقویت بنیه علمی نیروی انسانی و کارمندان نیز باعث بهرهبرداری بهتر از آنها در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی میشود لذا چنانچه کارمندان آموزشهای لازم را ببینند قطعاً در طول زمان، پیشرفت برنامههای اقتصاد مقاومتی سرعت بیشتری خواهد گرفت و این مهم نیز امروز در شهرداری زایندهرود موردتوجه قرارگرفته است.
ایجاد منابع درآمد پایدار
شهردار زایندهرود تصریح کرد: با توجه به اینکه شهرداریها باید با مدیریت درست برای افزایش بهرهوری بیشتر سعی در ایجاد منابع درآمدی پایدار داشته باشند و یک مدیریت صحیح شهری را ایجاد کنند ازاینرو با توجه به اینکه شهر زایندهرود دارای پتانسیلهای خوبی است در تلاش هستیم محور توسعه این شهر را به سمت گردشگری که نقطه قوت شهرستان لنجان و شهر زایندهرود است هدایت کنیم. وی در پایان گفت: همچنین برندسازی و خلق ایدههای جدید برای مطرح کردن شهر زایندهرود بهعنوان یک شهر گردشگر پذیر و معرفی هرچه بهتر آن در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم توسعه پایدار این شهر ساحلی را رقم بزنیم.