سپاه پاسداران نقش اساسی در شکست تروریسم دارد
یک مفسر سیاسی مستقر در لندن اتهامات اخیر واشنگتن علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را رد کرده و بر این باور است که این نهاد امنیتی نقش اساسی در مبارزه با گروههای تروریستی در منطقه خاورمیانه دارد.
یک مفسر سیاسی مستقر در لندن اتهامات اخیر واشنگتن علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را رد کرده و بر این باور است که این نهاد امنیتی نقش اساسی در مبارزه با گروههای تروریستی در منطقه خاورمیانه دارد.
«آلکساندر مرکوریس» مفسر مسائل سیاسی مستقر در لندن در مصاحبه با تسنیم تأکید کرد: برخلاف اتهامات واشنگتن، سپاه پاسداران نقش ساختاری و اساسی در شکست تروریسم در خاورمیانه داشته است، از طریق مبارزه با سازمانهای تروریستی منطقه مثل القاعده، داعش و گروههای وابسته به آنها.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اقدام اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در عدم تأیید توافق هستهای ایران و اینکه خروج آمریکا از این توافق چه نشانهای را برای جامعه بین المللی ارسال میکند، گفت: بهنظر من بزرگترین بازنده خروج آمریکا از برجام، خود این کشور خواهد بود. برجام یک توافق بین المللی بوده که طی سالهای زیادی مورد مذاکره قرار گرفته و کل جامعه بین المللی به آن پیوستهاند. نهفقط ایران و آمریکا بلکه کشورهای مهمی مثل چین و روسیه و اتحادیه اروپا بخشی از توافق بوده و از آن حمایت کردهاند. اگر آمریکا بخواهد از برجام خارج شود یا آن را پاره کند، با این اقدام سه مسئله را به جهان اعلام خواهد کرد:
یک، به حرف آمریکا درباره یک توافقنامه مهم و بزرگ بین المللی نمیتوان اعتماد کرد چرا که هیچ تضمینی وجود ندارد که یک رئیس جمهور آمریکا با توافقنامهای که از سوی همتای قبلیاش مورد قبول واقع شده، موافقت نماید.
دو، سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه بر اساس منطق و محاسبه دقیق تعیین نمیشود بلکه بر مبنای احساسات و نفوذ غیرمستقیم از طریق اسرائیل و عربستان سعودی در بدنه سیاسی واشنگتن، پایهگذاری میشود.
سه؛ زمانی که آمریکا سیاستگذاری میکند، بهطور کامل نسبت به منافع و نظرات جامعه بین المللی و همین طور مهمترین متحدانش بیتوجهی میکند، این در حالی است که ناتو و اروپا بهعنوان مهمترین متحدان آمریکا از توافق هستهای ایران حمایت کردهاند.
در 15 سال اخیر شاهد افول شدید اعتبار و نفوذ آمریکا در سراسر جهان بهخصوص خاورمیانه بودهایم و کشورهای بیشتری نسبت به این مسئله شک و تردید دارند که آمریکا توانایی اقدام مسئولانه و عاقلانه را داشته باشد. خروج از توافق هستهای تنها موجب تشدید این ترس و نگرانی میشود و افول اعتبار آمریکا در خاورمیانه و در سطح بین المللی را تسریع خواهد کرد.
مرکوریس در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره تضاد شدید مواضع ترامپ با سایر طرفهای برجام و حمایت اتحادیه اروپا، آلمان، فرانسه و بریتانیا از توافق هستهای، تأکید کرد: اروپاییها بهتدریج در حال دور شدن از آمریکا هستند و اظهارات آشکار آنها در مخالفت با موضع ترامپ درباره برجام نشانه روشنی از این مسئله است. بهنظر من رویکرد و دیدگاه اروپا در قبال ایران تفاوت زیادی با دیدگاه آمریکا دارد. اروپا ایران را بهعنوان یک قدرت بزرگ در منطقه بهرسمیت میشناسد که دارای تاریخی دیرینه است و نقش مهمی در آسیای مرکزی و خاورمیانه دارد. اروپاییها این ادعاها را مطرح نکردهاند که بهطور جدی از سوی ایران تهدید میشوند. از سویی رویکرد خصمانه آمریکا در قبال ایران موجب شده است تا سیاست واشنگتن در قبال تهران در تضاد آشکار با اتحادیه اروپا باشد. زمانی که از رویکردها و دیدگاههای اروپا صحبت میکنیم، این مسئله نیز مهم است که ذکر کنیم دونالد ترامپ بهشدت در اروپا منفور است. باید این نکته را نیز عنوان کنم که تهدیدات آمریکا برای جریمه شرکتهای اروپایی را که قصد همکاری با ایران دارند، جدی نمیگیرم.
این مفسر سیاسی در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات تند و لفاظیهای ترامپ علیه سپاه پاسداران و اینکه وی مدعی شده است سپاه در حال بیثبات کردن خاورمیانه است و منافع آمریکا در منطقه را تهدید میکند، تصریح کرد: در مورد سپاه پاسداران باید بگوییم که این یک نهاد کاملاً قانونی در ایران است و مطلقاً یک سازمان شبهنظامی به حال خود رهاشده نیست. نکته دیگر اینکه سپاه تنها با دعوت مستقیم دولتهایی که از نظر بین المللی معتبر هستند، در سایر کشورهای خاورمیانه حضور دارد. بهخلاف ادعاهای آمریکا درباره حمایت از تروریسم، سپاه پاسداران نقش اساسی در مقابله با تروریسم در خاورمیانه ایفا میکند.