آقای باهنر! لاریجانی و ناطق دیگر اصولگرا نیستند

شاید باهنر راست بگوید و ناطق، لاریجانی و حتی روحانی اصلاح طلب نشده‌اند اما قطعا دیگر اصول‌گرا نیستند. راست‌گرایان باید بپذیرند که دیگر بسیاری از چهره‌های مطرح مانند ناطق و لاریجانی تعلقی به اصول‌گرایی ندارند و راه خود را از آنها جدا کردند.

شاید باهنر راست بگوید و ناطق، لاریجانی و حتی روحانی اصلاح طلب نشده‌اند اما قطعا دیگر اصول‌گرا نیستند. راست‌گرایان باید بپذیرند که دیگر بسیاری از چهره‌های مطرح مانند ناطق و لاریجانی تعلقی به اصول‌گرایی ندارند و راه خود را از آنها جدا کردند.

عصر ایران نوشت: «محمدرضا باهنر از مهم‌ترین چهره‌های جریان راست ایران است؛ کسی که به لابی کردن مشهور است. بسیاری بر این باور بودند بسیار از تصمیمات مهم مجالس مختلف در ایران حاصل لابی‌های محمدرضا باهنر است. او ۷ دوره نماینده مجلس بوده است.

باهنر با این ویژگی‌ها در حال رایزنی با ناطق نوری است تا او را به فضای سیاسی کشور بازگرداند. ناطق نوری که بعد اتفاقات سال ۸۸ با اصولگرایان قهر کرده است. باهنر می‌گوید به زودی خبرهایی از بازگشت ناطق به فضای سیاسی کشور خواهد شنید.

این فعال سیاسی اصولگرا بر این باور است که ناطق نوری همچنان یک اصولگراست و اصلاح‌طلب نشده است. در بخشی از گفت‌وگوی او با روزنامه اعتماد آمده است:« اصلا این طور نیست کسی فکر کند آقای ناطق اصلاح‌طلب شده یا آقای روحانی اصلاح‌طلب شده است. یا مرحوم آقای هاشمی اصلاح‌طلب شده. اصلا چنین چیزی نیست. من می‌گویم نه. خاستگاه آقای ناطق و فلزش اصولگرایی است. ممکن است از بعضی رفتارهای ما و امثال ما دلخور باشد اما آقای ناطق اصلاح‌طلب نیست به معنای عرفی آن. بعضی فکر می‌کنند نه، مثلا آقای ناطق، آقای روحانی، آقای لاریجانی و آقای هاشمی، مواضع‌شان با رییس دولت اصلاحات یکی شده است.»

شاید باهنر راست بگوید و ناطق، لاریجانی و حتی روحانی اصلاح‌طلب نشده‌اند اما قطعا دیگر اصولگرا نیستند. راست‌گرایان باید بپذیرند که دیگر بسیاری از چهره‌های مطرح مانند ناطق و لاریجانی تعلقی به اصولگرایی ندارند و راه خود را از آنها جدا کردند. اتفاقات انتخابات مجلس دهم را به یاد بیاورید. لاریجانی در ایام انتخابات در حالی که هر دو جناح می‌خواستند او را به نام خود سند بزنند، اعلام کرد مستقل وارد صحنه شده است.

فضای سیاسی ایران در حال یک دگرگونی بزرگ است. ادبیات سومی جدا از گفتمان اصولگرایی و اصلاح‌طلبی در ایران آغاز شده است به نام اعتدال‌گرایی. روحانی، ناطق، لاریجانی در این گفتمان تعریف می‌شوند. گفتمانی که لیدر بزرگ آن یعنی هاشمی رفسنجانی آن را معماری کرد.

ناطق نوری اگر هم بخواهد به صحنه سیاست بازگردد به آغوش اصولگرایان بازنخواهد گشت. او اگر به صحنه سیاست بازگردد با گفتمان اعتدال بازخواهد گشت.

ناطق نوری هیچگاه به سمت کسانی نمی‌رود که او را طرد کردند و حتی گفتند ناطق دیگر اصولگرا نیست. رییس سابق مجلس دست بیعت به کسانی نمی‌دهد که به خاطر حفظ احمدی‌نژاد از او گذشتند. ناطق نوری از اصولگرایان دلخور است. از اصولگرایانی که بعد از درگذشت آیت‌الله مهدوی کنی و عسگراولادی به جای رفتن به پیش هاشمی و ناطق، به سراغ آیت‌الله مصباح یزدی رفتند و تصمیم گرفتند او زعیم اصولگرایان شود.

نکته جالب اما این است که اشتراکات گفتمان اعتدال با جریان اصلاحات بیش از جریان اصولگرایی است. برجام نمونه بارز این معناست. اعتدال‌گرایان بر خلاف اصولگرایان بر این باور هستند که برجام فرجام خوبی برای ایران خواهد داشت. در مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز آنها هم قدم با اصلاح‌طلبان هستند.

همان‌طور که در بالا اشاره شد، فضای سیاسی کشور شاهد گفتمان اعتدال‌گرایی است؛ گفتمانی که به عقیده نگارنده نامزدی مجزا از اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ خواهد داشت. در انتخابات مجلس یازدهم در سال ۹۸ نیز شاهد حضور پررنگ این جریان خواهیم بود.

به نظر می‌رسد باهنر و دوستانش باید برای آینده سیاسی خود به فکر افراد دیگری باشند. آنها نباید بر روی دیوار ناطق و لاریجانی یادگاری بنویسند.»

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار