مناسبترین زمان برای تزریق واکسن کزاز
یک داروساز با بیان اینکه کزاز یک بیماری باکتریایی جدی است که منجر به گرفتگی عضلانی شدید و مرگ میشود، گفت: اگر دوران کودکی واکسن کزاز را دریافت نکردید به پزشک یا نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه و واکسن نوع بالغان را تزریق کنید
یک داروساز با بیان اینکه کزاز یک بیماری باکتریایی جدی است که منجر به گرفتگی عضلانی شدید و مرگ میشود، گفت: اگردوران کودکی واکسن کزاز را دریافت نکردید به پزشک یا نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه و واکسن نوع بالغان را تزریق کنید. به گزارش ایران پزشک، کیمیا حمیری گفت: نامباکتری عامل این بیماری، کلستریدیوم تتانی است که در خاک، غبار و مدفوع حیوانات یافت میشود و در صورت قرار گرفتن باکتری در یک زخم، تولید سم کرده که با عملکرداعصاب و عضلات تداخل دارد. این سم بر عملکرد سیستم عصبی اثر میکند و باعث گرفتگیعضلانی شدید میشود. با تزریق واکسن کزاز و ایمن شدن در برابر سم آن میتوانیم ازبیماری کزاز پیشگیری کنیم.
چه گروهی در معرض خطر کزاز قرار دارند؟
وی افزود: بیماری کزاز گروههایی از جامعه مانندکشاورزان و آهنگران که با خاک و فلزات آلوده در تماس هستند را بیشتر در معرض قرارمیدهد. همچنین در بیشتر مواقع کزاز در افراد غیر ایمن و کسانی که واکسن یادآورکزاز را طی ۱۰ سال گذشته دریافت نکردهاند نیز رخ میدهد . درنتیجه زدن بهموقع این واکسن در دوران کودکی و بزرگسالی بسیار حائز اهمیت است.
این داروساز ادامه داد: در کودکان کمتر از هفت سال،واکسن سهگانه دیفتری ، کزاز و سیاهسرفه، تزریق میشود که فرد را در برابر سه بیماری، دیفتری، سیاهسرفه و کزاز ایمن میکند. آخرینمدل اینواکسن شامل دیفتری، سم کزاز و سیاهسرفه است؛این واکسن شامل پنج دوز است که بهطورمعمول در بازو یا ران اطفال تزریق میشود و سنین تزریق واکسن در دو ، چهار ، شش و ۱۵ تا ۱۸ ماهگی، چهارتا ششسالگی است.
حمیری بیان کرد: در کودکان بیشتر یا مساوی هفت سال و کمتر از ۱۱ سال، واکسن کزاز بالغان (کزازهمراه با دیفتری) تزریق میشود و از ۱۱ تا ۶۴ سال، در افرادی که هرگز واکسن دریافت نکردهاند، واکسن کزاز ، دیفتری و سیاهسرفه به واکسن کزاز بالغان ارجحیت دارد؛ همچنین در افراد بالای ۶۴ سال سم کزاز استفاده میشود. بزرگسالان باید بهطور مرتب هر ۱۰ سال یکبار، یک دوز واکسن یادآور کزاز بالغان را تزریق کنند.