نشانه‌های شایع‌ترین سرطان محدوده سر و گردن

عضو انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی اروپا و ایران با اشاره به علائم ابتلا به سرطان حنجره گفت: استعمال سیگار به طور کلی عامل خطر ۳۰ درصد از سرطان‌ها و ۹۵ درصد از سرطان‌های حنجره است.

عضو انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی اروپا و ایران با اشاره به علائم ابتلا به سرطان حنجره گفت: استعمال سیگار به طور کلی عامل خطر ۳۰ درصد از سرطان‌ها و ۹۵ درصد از سرطان‌های حنجره است.به گزارش ایران پزشک، مهدی سبحانی در آستانه برگزاری دومین کنگره بین المللی کلینیکال آنکولوژی و دوازدهمین کنگره سالیانه کلینیکال آنکولوژی ایران در ارتباط با سرطان حنجره اظهارداشت: حنجره یکی از اندام‌های مهم در تولید و شکل دهی صدا برای ایجاد روابط انسانی به وسیله زبان و گویش است. حنجره به لحاظ آناتومیک، باعث جدا کردن مسیر عبور هوا به ریه‌ها از مسیر عبور غذا و مایعات به مری و معده می‌شود؛ همچنین از نظر پزشکی، سرطان‌های حنجره جزء بدخیمی‌های سر و گردن طبقه بندی می‌شود و به دلیل شباهت مخاط آن به حفره دهانی، زبان، حلق و مری معمولا ریسک فاکتورهای مشابه با آن‌ها دارد.
وی افزود: سرطان‌های سر و گردن حدود ۳ تا ۵ درصد سرطان‌های بدن را به خود اختصاص داده و در این میان، سرطان حنجره از لحاظ رده بندی، شایع‌ترین سرطان این قسمت است.
علت ایجاد سرطان حنجره
سبحانی با اشاره به این‌که دلایل مختلفی در مورد ایجاد این سرطان مطرح است، گفت: مهم‌ترین آن مصرف دخانیات و الکل بوده و تا ۹۵ درصد موارد سرطان حنجره مربوط به این عوامل است.
وی بیان کرد: در مورد دخالت عوامل شغلی و تغذیه ای هم فرضیاتی مطرح است که اهم آن‌ها، تماس با گرد و خاک، پنبه نسوز، موادشیمیایی، فلزات سنگین و کار در صنایع چرم سازی و نساجی است.
متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی گفت: کمبود ویتامین‌های A و C هم به عنوان عوامل مساعد کننده نام برده می‌شود، ولی تاثیرات مصرف سیگار و الکل به عنوان ریسک فاکتورهای اصلی در ایجاد سرطان حنجره به قدری بارز است که پزشکان، عوامل دیگر را نادیده می‌گیرند.
سبحانی با تاکید بر این‌که استعمال سیگار در ایجاد سرطان نقش موثری دارد، عنوان کرد: بنابراین شیوع این سرطان در مردان کشور ما چندین برابر زنان بوده و عملا این سرطان به عنوان بیماری مردها شناخته می‌شود و با وجود افزایش شیوع آن در زنان در جوامع غربی در مملکت ما هنوز هم شیوع غالب در مردان است.
وی ادامه داد: به لحاظ فرهنگی، مصرف سیگار در کشور ما تقریبا محدود به مردان بوده، هرچند که در یکی دو دهه اخیر این الگو در حال تغییر است و به تدریج شاهد ابتلای زنان هم به این بیماری هستیم.
گویندگان و خوانندگان نگران نباشند
عضو انجمن رادیوتراپی و انکولوژی ایران تصریح کرد: در مورد افرادی که شغل‌شان وابسته به حنجره و صدای‌شان است، همانند گویندگان و خوانندگان هم مطالبی مطرح شده، ولی تاثیر استفاده زیاد از حنجره در ایجاد این سرطان، بعید به نظر می‌رسد و صدا پیشگان نباید نگرانی از این بابت داشته باشند.
سبحانی با بیان این‌که ایجاد صداهای بلند و فریاد زدن می‌تواند در آسیب حنجره و بیماری‌های غیر بدخیم حنجره دخیل باشد، گفت: علایم بیماری می‌تواند با خشونت و تغییر مداوم و محسوس در تون صدای‌شان یا درد، توده و ورم در ناحیه سر و گردن تظاهر یابد؛ به خصوص اگر مداوم و پایدار بوده و عوامل عفونی مثل عفونت‌های ویروسی یا سرماخوردگی مطرح نباشد.
ارسال نظر