چگونه از بروز سوختگی پیشگیری کنیم؟

 محمد مهدی راسخ، مدیرعامل انجمن ققنوس در نشست خبری روز ملی پیشگیری از سوختگی گفت: در سطح کلان باید به آموزش و فرهنگ سازی جامعه در راستای پیشگیری از سوختگی ب‍پردازیم و دوم برقراری تجهیزات لازم برای جلوگیری از سوختگی است. 

محمد مهدی راسخ، مدیرعامل انجمن ققنوس در نشست خبری روز ملی پیشگیری از سوختگی گفت: در سطح کلان باید به آموزش و فرهنگ سازی جامعه در راستای پیشگیری از سوختگی ب‍پردازیم و دوم برقراری تجهیزات لازم برای جلوگیری از سوختگی است. به گزارش ایران پزشک،وی به نکاتی در این زمینه اشاره کرد که در ادامه می خوانید:
*بسیاری از سوختگی‌ها در منازل و غیره اتفاق می‌افتد و بحث‌ها نشان داده که باید آموزش‌های لازم را به مردم ارائه کنیم و مطالعات نشان می‌دهد وجود سیستم‌های هشداردهنده بسیار می‌تواند به عدم بروز سوختگی کمک کند.
*نکته دیگر درجه حرارت آب است که باید این درجه حرارت به نحوی تنظیم شود که موجب سوختگی نشود و منجر به پیشگیری شود.
* موضوع دیگر پوشیدن لباس مناسب است، زیرا پوشیدن لباس‌های باز و گشاد در منزل می‌تواند به بروز آتش سوزی کمک کند.
* استفاده از لوازم گرمایشی، اجاق گازها و سماور و بخاری‌های استاندارد نیز نکته دیگری است که باید به آن توجه شود.
* گفته می‌شود در چند هزار مدرسه در کشور هنوز بخاری‌های قدیمی نفتی وجود دارد.
*در تلاش هستیم بخش‌هایی در کتاب‌های درسی گنجانده شود تا دانش آموزان با سوختگی و پیشگیری از آن آشنا شوند.
* بخش دیگری از سوختگی در کشور که از لحاظ آمار تلفات اهمیت دارد، آتش سوزی در محیط‌های شغلی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد بین ۱۰ تا ۴۵ درصد سوختگی‌ها در جهان در محیط‌های شغلی اتفاق می‌افتد.
* بدترین نوع سوختگی در محیط شغلی، سوختگی با جریان برق است که از لحاظ پزشکی نیز بدترین نوع آن است که باعث قطع عضو و ایجاد مشکلات فراوان می‌شود.
* عموما طبقه پایین کارگران در کشور دچار این مشکل می‌شوند که لازم است کارگران در محیط کار آموزش ببینند و اصول ایمنی را به عنوان اصل اولیه کار تلقی کنند.
*اگر در محیط کاری، اسید وجود دارد باید تابلوهای هشدار دهنده در این خصوص وجود داشته باشد.
* مطالعه‌ای که از سال ۸۹ تا ۹۱ در بیمارستان مطهری تهران انجام شد نشان داد از ۵۱۵ فرد سوخته که در محیط کار دچار حادثه شدند، ۴۰۹ نفر آن‌ها کارگر بودند و ۲۱۲ نفر به دلیل سوختگی با برق دچار حادثه شدند و ۴۱ نفر فوت شدند. بنابراین آمارها نشان می‌دهد کارگران و عامل برق باعث بروز حوادث این چنینی می‌شود.
* کارگران ساختمانی وقتی وسایل فلزی را جابه‌جا می‌کنند ممکن است با کابل برق اتصالی ایجاد و این موضوع باعث بروز حادثه شود.
* نوع دیگر سوختگی در مکان‌های عمومی مثل پارک‌ها و جنگل‌ها و غیره است.
* در مورد این نوع سوختگی نیز اگر به مردم آموزش‌های لازم ارائه شود، می‌توان از بروز سوختگی جلوگیری کرد.
* مهم‌ترین موضوع علاوه بر فرهنگ‌سازی، ارائه آموزش‌های لازم و تخصصی در زمینه پیشگیری از سوختگی است.
* در زمینه پیشگیری نیز اهمیت رسانه‌ها پر رنگ می‌شود.


ارسال نظر