۶۰ درصد مهاجران افغانستانی مقیم ایران "باسواد" هستند
نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد گفت: در زمان جنگ و به هنگام ورود آوارگان افغانستانی به ایران، تنها ۶ درصد آنان از سواد برخوردار بودند در حالی که در سایه تلاشهای ایران اکنون بالغ بر ۶۰ درصد مهاجران افغانستانی مقیم ایران باسواد هستند.
نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد گفت: در زمان جنگ و به هنگام ورود آوارگان افغانستانی به ایران، تنها ۶ درصد آنان از سواد برخوردار بودند در حالی که در سایه تلاشهای ایران اکنون بالغ بر ۶۰ درصد مهاجران افغانستانی مقیم ایران باسواد هستند.
به گزارش تسنیم، سیوانکا داناپالا در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی اصفهان، خود را به عنوان سفیر و حامل پیام انساندوستی وخیرخواهی ملت و دولت ایران خواند و اظهار داشت: در زمان جنگ و به هنگام ورود آوارگان افغانستانی به ایران، تنها شش درصد آنان از سواد برخوردار بودند در حالی که در سایه تلاشهای جمهوری اسلامی اکنون بالغ بر 60 درصد مهاجران افغانستانی مقیم ایران باسواد هستند.
وی به ایده فعالیتهای جامعهنگر درحمایت از مهاجران و پناهندگان اشاره کرد و در این راستا بر دستیابی به نقاط مشترک همکاری در فعالیتهای بشردوستانه و کارآفرینی تأکید کرد و افزود: پروژه گردشگری هزار چشمه سمیرم اصفهان تجربه موفقی از این نوع همکاریهای مشترک برای اهداف توامان بشر دوستانه و کارآفرینی است.
نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، ضمن ابراز خوشحالی از تحت پوشش قرار دادن افراد آسیبپذیر خارجی در مجموعه آرشاک، این فعالیتهای انساندوستانه را تولد یک پروژه جامعهنگر حمایتی با همکاری مشترک بخش خصوصی، اداره اتباع خارجی استانداری و کمیساریای عالی پناهندگان اعلام کرد.
وی، همفکری با نمایندگان بخش خصوصی اصفهان را برای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل الگویی بینالمللی در تعامل با بخش خصوصی دانست و این همکاریها و ارتباط را نخستین تجربه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در تهران برای همکاریهای مشترک با بخش خصوصی ایران توصیف نمود.
داناپالا اظهار امیدواری کرد، این تجربه را در کشور چین به عنوان محل جدید ماموریت خود در پیش گیرد.
پناهندگان و مهاجران در ایران مهارتهای خاص را فراگرفتند
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در دیدار با نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در تهران اظهار داشت: اتاق بازرگانی اصفهان بعد از اتاق تهران بزرگترین اتاق ایران است و در زمینههای مختلف بهویژه جوانان و زنان، فعالیتهای چشمگیری بهعمل آورده است.
سید عبدالوهاب سهلآبادی با بیان اینکه تلاشها به گونهای است که اتاق بازرگانی اصفهان جزء 4 اتاق برتر بازرگانی جهان نیز شناخته میشود، افزود: ایدههای پیاده شده در این اتاق میتواند زیر بنای همکاری و تبادل تجارب بین کمیساریای عالی و شوراهای عالی جوانان و بانوان قرار گیرد.
وی تصریح کرد: افرادی که در ایران به عنوان پناهندگان و مهاجران افغانستانی شناخته میشوند به نوعی به دانشگاه وارد شدند و مهارتهای تخصصی و فنی را به خوبی فراگرفتند، درحالی که در کشور خود کمتر زمینه فنی و تخصص وجود داشت و امروز شاهد هستیم که آنها کارهای فنی و صنعتی را به خوبی فراگرفته و هنرمندانه انجام میدهند.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه پناهندگان افغانستانی، ضمن یادگیری فن و هنر، حق الزحمه دریافت کردند و هیچ هزینهای برای آموزش پرداخت نکردند، گفت: از اینرو کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد باید جامعه جهانی را از تلاشهای ایران برای ارتقای سطح سواد و مهارتهای فنی و حرفهای پناهندگان افغانستانی مقیم ایران مطلع کند.
170 هزار نفر تبعه خارجی در اصفهان سکونت دارند
مدیرکل امور اتباع و مهاجران استانداری اصفهان اظهار داشت: در استان اصفهان نزدیک به 170 هزار نفر از مهاجران و اتباع خارجی سکونت دارند، عمده اتباع خارجی استان، افغانستانی و حدود 1200 نفر نیز از کشور عراق هستند.
مهدی سلیمانی پیرامون همکاریهای استانداری اصفهان با کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در تهران تصریح کرد: در حوزه مهاجران قانونی خدمات آموزشی، بهداشتی و حمایتی مختلف با کمک سازمانهای بینالمللی انجام میشود که بخش بسیار کوچکی از کمکها را پرداخت میکنند، اما عمده هزینهها بر دوش دولت جمهوری اسلامی ایران است.
وی گفت: هماکنون به کمک این کمیساریای عالی در حال تجهیز سومین مدرسه و دو مرکز بهداشتی برای مهاجران و اتباع خارجی در استان اصفهان هستیم.
مدیرکل امور اتباع و مهاجران استانداری اصفهان درخصوص بهرمندی اتباع از دیگر خدمات نیز بیان کرد: بیش از٢� هزار تبعه خارجی در اصفهان دفترچه بیمه سلامت دارند و میتوانند از خدمات بهداشتی و درمانی در مراکز دولتی بهرهمند شوند.