افزایش قیمت حامل‌های انرژی تورم 8 درصدی را سبب می‌شود

دبیر حزب کارگزاران سازندگی استان اصفهان گفت: معتقدم کاهش مصرف سوخت در کشور قطعاً می‌تواند یک هدف ارزشمند باشد، اما افزایش قیمت حامل‌های انرژی با توجه به اینکه تمامی کالاها به هر شکل از حمل و نقل بهره مند می‌شوند برای اقتصاد کشور تورم 8 تا 9 درصدی ایجاد می‌کند و این تورم چون از مسیر افزایش ارائه خدمات نیست می‌تواند فشار مضاعفی را به مردم وارد کند.

دبیر حزب کارگزاران سازندگی استان اصفهان گفت: معتقدم کاهش مصرف سوخت در کشور قطعاً می‌تواند یک هدف ارزشمند باشد، اما افزایش قیمت حامل‌های انرژی با توجه به اینکه تمامی کالاها به هر شکل از حمل و نقل بهره مند می‌شوند برای اقتصاد کشور تورم 8 تا 9 درصدی ایجاد می‌کند و این تورم چون از مسیر افزایش ارائه خدمات نیست می‌تواند فشار مضاعفی را به مردم وارد کند.

سعید بزرگی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص خدمات دولت و انتظاراتی که از دولت دوازدهم وجود دارد و احتمال افزایش قیمت بنزین، اظهار کرد: اگر بخواهیم یک حکم کلی در خصوص این موارد بدهیم به نظر می‌رسد که این افزایش قیمت‌ها کار صحیحی نیست. برخی از این موارد به‌واقع به نفع مردم است و برخی دیگر به ضرر آن‌ها. برخی افزایش قیمت‌ها با اندیشیدن تدابیری لازم است و برخی افزایش قیمت‌ها صحیح نیست.

وی افزود: به‌طور مثال زمانی که شما دارید از یک سری کالاهای خاص مثل شیر، تخم‌مرغ و یا اقلامی از این دست که متوسط مصرف ایرانیان نسبت به مصرف جهانی پایین‌تر است صحبت می‌کنید و این موضوع ارتباط مستقیم با سبد غذایی خانوار دارد به هیچ عنوان افزایش قیمت در این حوزه‌ها کار درستی نیست، اما موافق انجام طرح‌هایی حمایتی برای تولیدکنندگان این حوزه هستم تا آن‌ها هم بتوانند تولیدات اقتصادی داشته باشند.

دبیر حزب کارگزاران سازندگی استان اصفهان، تصریح کرد: زمانی که داریم از افزایش قیمت حامل‌های انرژی مانند بنزین صحبت می‌کنیم فضا، فضای کاملاً متفاوتی است. عملکرد دولت روحانی در حوزه کنترل و نظارت بر میزان مصرف سوخت در کشور عملکرد مثبتی نبوده است. افزایش قیمت بنزین در کشور به شکل چشمگیر را در گذشته داشته‌ایم که این ایرادی است که به دولت‌های قبلی هم می‌گرفتیم.

بزرگی گفت: معتقدم کاهش مصرف سوخت در کشور قطعاً می‌تواند یک هدف ارزشمند باشد، اما افزایش قیمت حامل‌های انرژی با توجه به اینکه تمامی کالاها به هر شکل از حمل‌ونقل بهره مند می‌شوند برای اقتصاد کشور تورم 8 تا 9 درصدی ایجاد می‌کند و این تورم چون از مسیر افزایش ارائه خدمات نیست می‌تواند فشار مضاعفی را به مردم وارد کند. بنابراین برای رفع این خطر باید تدابیر کمکی در دولت اندیشیده باشیم و بعداً این کار انجام شود.

وی ادامه داد: معتقدم در مورد حامل‌های انرژی بهترین سیاست در دولت اصلاحات انجام شد که هرسال با درصد ثابتی قیمت‌های بنزین افزایش پیدا می‌کرد و مردم با این سیاست هم قابلیت برنامه‌ریزی داشتند و هم آمادگی کافی برای افزایش قیمت‌ها را داشتند. با این سیاست شوک قیمتی به جامعه وارد نمی‌شد.

دبیر حزب کارگزاران سازندگی استان اصفهان، خاطرنشان کرد: شک نکنید که افزایش قیمت بنزین بر روی قیمت تمام کالاها تأثیر می‌گذارد، اما این افزایش قیمتی که در تمام کالاها ایجاد می‌کند یک تورم واقعی نیست، یک تورم انتظاری مردم برایش ایجاد می‌کنند و برخی فرصت‌طلبان از این فضا استفاده می‌کنند.

وی در همین خصوص افزود: وقتی شما انتظار دارید قیمت‌ها افزایش پیدا کند و قیمت یک کالا هزار تومان افزایش یابد برخی سودجویان به جای یک هزار تومان، 3 هزار تومان قیمت آن کالا را افزایش می‌دهند و این 3 هزار تومان به این دلیل که پذیرش افزایش قیمت در جامعه به وجود آمده است از سوی مردم به راحتی پذیرفته می‌شود.

بزرگی افزود: سوء استفاده‌هایی از این دست یعنی تورم‌های کاذب که بسیار آسیب‌زا است و جلوی آن باید گرفته شود.

رای مردم به روحانی هنوز قوام نیافته است

دبیر حزب کارگزاران سازندگی استان اصفهان در خصوص خدمات دولت دوازدهم گفت: هنوز زمان زیادی از عمر دولت دوم حسن روحانی نگذشته است. اخیراً هم یک فضایی به وجود آمده است که برخی می‌گویند از دادن روی به دولت پشیمان هستم یا نیستم، از نظر بنده این حرف‌ها چندان معنایی ندارد چرا که رأی ما به دولت روحانی هنوز قوام نگرفته است و از این دولت هنوز خروجی نداشته‌ایم. چه اتفاقی در این بازه زمانی می‌تواند اتفاق افتاده باشد که بگوییم از رأیمان پشیمان هستیم یا نیستیم.

وی در همین خصوص ادامه داد: دولت دوم روحانی هنوز نتوانسته است عملکرد خود را مورد ارزیابی قرار دهد. این دولت حداقل باید 6 ماه تا یک سال کار کرده باشد تا نتایج عملکردش قابل بررسی باشد و بتوان آن را مورد نقد قرار داد.

بزرگی در خصوص مهم‌ترین انتظاری که از دولت حسن روحانی می‌رود، گفت: هم‌اکنون جامعه از رکود شدیدی رنج می‌برد و در اقتصاد این رکود سبب ورشکستگی و خروج موتورهای مولد و لرزیدن ستون‌های استقلال کشور شده است و آن تولیدکنندگان ما هستند. اگر این روال شکسته نشود در آینده نه چندان دوری برای تأمین احتیاجات اولیه‌مان نیازمند واردات خواهیم بود. با حضور کرباسیان در وزارت اقتصاد انتظار می‌رود که فضای کسب و کار رونق بیشتری بگیرد.

ارسال نظر