حاجیدلیگانی: اقتصاد کشور در حال رکود است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقتصاد کشور در حال رکود است، گفت: بسیاری از تولیدکنندگان سرمایههایشان را در بانک گذاشتهاند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقتصاد کشور در حال رکود است، گفت: بسیاری از تولیدکنندگان سرمایههایشان را در بانک گذاشتهاند.
حسینعلی حاجیدلیگانی در گفتوگو با تسنیمبا بیان اینکه اکنون اقتصاد کشور در حال رکود است، اظهار داشت: در رکود اقتصادی کشورهای دیگر سعی میکنند بستههای حمایتی به تولیدکنندگانشان بدهند تا تولید و اشتغال پایدار نگه داشته شود و تولیدکنندگان روی پای خود بایستند. طی چند سال اخیر فشارها روی تولیدکنندگان بیشتر شد و بانکها، سازمانهای مالیاتی و... سبب تعطیلی بسیاری از شرکتها و تولیدیها شدند.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی یکی از مشکلات عمده واحدهای تولیدی را مشکل نقدینگی و نرخ سود بالای تسهیلات بیان کرد و افزود: امروزه شرایط واحدهای تولیدی و صنعتی به گونهای است که یا تولید خود را متوقف کرده و یا کاهش میدهند.
وی با بیان اینکه ارز باید به سمت تک نرخی شدن سوق یابد، بیان کرد: ارز باید تک نرخی و با قیمت واقعی در بازار عرضه شود تا کالاهای خارجی جایگزین کالاهای تولید داخل در بازار داخلی نشود.
حاجیدلیگانی رسیدگی به وضعیت نرخ سود بانکهای را امری ضروری دانست و گفت: با این سود کلانی که بانکها میگیرند نمیتوانیم از تولید پشتیبانی کنیم، اصلاح وضعیت بانکها برای تأمین نقدینگی امر تولید از دیگر امور مهم است.
وی اشتغال و تولید را مکمل یکدیگر و مهمترین موضوع فعلی کشور دانست و اظهار داشت: بخش خصوصی کشور با کمبود نقدینگی از یک طرف و عدم بازار فروش و رقابت قدرتهای خارجی در بحث واردات قاچاق از سویی دیگر مواجه شده و به همین دلیل، تولیدکنندگان ناامید شدهاند. در شرایط فعلی، بسیاری از تولیدکنندگان صلاح را در این دیدهاند تا سرمایههایشان را در بانک بگذارند و به قول خودشان خیالشان هم آسودهتر باشد.
وی عملی شدن اقتصاد مقاومتی در کشور را امری مهم دانست و افزود: با ایجاد شرایط لازم باید هم مسئولیت را بپذیریم و هم در میدان به نحوی اقدام کنیم که به این خواسته رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشانیم. نقش دولت در تحقق اقتصاد مقاومتی بسیار مهم است، چرا که بیش از 95 درصد امکانات، زیرساختها و نیروهای انسانی را در اختیار دارد.
وی اعتمادسازی و اطمینانبخشی را دومین گام در راستای تقویت اقتصاد مقاومتی برای مردم دانست و گفت: مردم باید هزینهها و سرمایههای خود را در بورس و واحدهای تولیدی سرمایهگذاری کنند و سهیم بشوند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس پیرامون نامگذاری سال 96 با عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نسبت به مسائل کشور اشرافیت کامل دارند و دوراندیش هستند. رهبر انقلاب شعارهایی را که هر سال انتخاب میکنند بیانگر اولویتهای کشور در آن مقطع زمانی است و باید به آنها توجه شود و چنانچه هم بیتوجهی شود، ضررهای زیادی به کشور وارد میشود.
حاجی دلیگانی بیان کرد: در سالهایی که به شعار سال پرداخته و توجه شده، کشور از آن ناحیه آسیب ندیده است. بنا بر همین منطق، رهبر معظم انقلاب سال 96 را به درستی سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» نامگذاری کردند چرا که بیشتر آسیبهای کشور ما از این ناحیه است.
وی ساماندهی واردات کشور، رد هوشمندانه واردات و جلوگیری از روند قاچاق کالا را گامی دیگر در اجرای اقتصاد مقاومتی بیان کرد و گفت: در نتیجه واردات غیر ضروری چرخ تولید داخلی متوقف و حمایت از تولیدات بیمعنی و فقط در حد هدف و شعار باقی میماند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه براساس بررسیهای کارشناسی همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودهاند "واردات باید مدیریت شود نه متوقف"، افزود: مدیریت و کنترل واردات هیچگاه نباید به رکن دیگر اقتصاد مقاومتی که برون گرایی بوده لطمه وارد کند و تعامل، ارتباط با تجارت و اقتصاد دنیا ضروری و بازرگانی خارجی به عنوان یکی از عوامل توسعه نباید مورد خدشه قرار گیرد.