فقط "10 درصد" از حجم کلی سد زایندهرود دارای آب است
بر خلاف انتظار مردم و کشاورزان اصفهان نسبت به بازگشایی سد زایندهرود، معاون وزیر کشور در سفر خود به اصفهان بازگشایی سد زایندهرود را در شرایط کنونی ممکن ندانست.
بر خلاف انتظار مردم و کشاورزان اصفهان نسبت به بازگشایی سد زایندهرود، معاون وزیر کشور در سفر خود به اصفهان بازگشایی سد زایندهرود را در شرایط کنونی ممکن ندانست.
به گزارش تسنیم ، مدتها است که مردم اصفهان چشم انتظار بازگشایی سد زایندهرود و جاری شدن آب در بستر رودخانه زایندهرود هستند، اما متأسفانه این منطقه و یا شاید بهتر بتوان گفت کشور با خشکسالیهای شدید مواجه شده است.
کاهش شدید میزان بارندگیها سبب خشکسالی در کشور و به ویژه اصفهان شده است، از این رو امید کشاورزان نا امید شده و برخی از مسئولان عنوان میکنند که نمیتوان سد زایندهرود را برای کشاورزان اصفهانی بازگشایی کرد.
امسال شدیدترین خشکسالی را در 50 سال گذشته داشتیم
معاون توسعه عمران، امور شهری و روستایی وزیر کشور در سفر دو روز اخیر خود به اصفهان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امسال شدیدترین خشکسالی را در 50 سال گذشته شاهد بودیم به همین دلیل میزان آب پشت سد به گونهای نیست که بتوان آب را رها کرد.
محمدعلی افشانی افزود: چرا که بخشی از آبی که پشت سد بوده برای پایهداری سد است و اگر آب سد به صورت کامل تخلیه شود، سد به طور کلی از بین خواهد رفت.
وی گفت: در جلسات متعددی که شورای عالی آب برگزار کرده و نیز در جلسه مدیریت بحرانی که وزیر کشور تشکیل داد همه به این فکر افتادند که به نسبت از مصرف کم کنند و آب شرب، آب صنعت و کشاورزی به میزان مشخص مصرف شود.
معاون توسعه عمران، امور شهری و روستایی وزیر کشور ادامه داد: اما تنها راه این است که به فکر جایگزینی روش دیگری باشیم یعنی به جای اینکه بخواهیم غرقابی کار کنیم و دشت وسیعی را کشت کنیم باید به فکر گلخانه باشیم و از کشتهای نوین استفاده کنیم.
نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی در جلسات متعدد پیگیر خشکسالی و جاری شدن آب زایندهرود بودند اما متأسفانه خشکسالی شدید مجال هیچ نتیجه و اقدامی را تاکنون به نمایندگان اصفهان نداده است.
احداث کانالهای کشاورزی با حمایت 15 درصدی کشاورزان
حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ما در کمیسیون تلفیق بودجه 97 اضافه کردیم که مشترکان برق و چاههای روستایی از درصد عوارض معاف باشند.
وی افزود: همچنین برای احداث کانالهای کشاورزی 85 درصد دولت و 15 درصد خود کشاورزان پرداخت کنند که به صورت کارگری یا به هر شکلی که در وسع کشاورزان است این مقدار پرداخت میشود همچنین توجه ویژهای به قنوات صورت گرفته است.
مردم استان اصفهان در شهرهای مختلف از جمله اصفهان، بویین میاندشت، کاشان، سجزی و دیگر نقاط استان دست به دعا برداشته و نماز باران اقامه کردند تا رحمت الهی مردم را از خشکسالی نجات دهد.
فقط "10 درصد" از حجم کلی سد زایندهرود دارای آب است
معاون شرکت آب منطقهای اصفهان در گفتوگوی اوایل دیماه خود با خبرنگار تسنیم در اصفهان، با بیان اینکه حجم فعلی سد زایندهرود نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 26 درصد کاهش را نشان میدهد، اظهار داشت: حدود 10 درصد از حجم کلی سد زایندهرود دارای آب است.
علی بصیرپور با اشاره به میزان حجم سد زایندهرود افزود: حجم مخزن سد زایندهرود در سال جاری 144 میلیون مترمکعب است و این در حالی است که سال گذشته حجم مخزن سد زایندهرود 170 میلیون مترمکعب بوده است.
وی با بیان اینکه میانگین بلندمدت آب در سد زاینده رود 633 میلیون مترمکعب بوده، تصریح کرد: میزان تغییرات نسبت به سال گذشته منفی 15 درصد و نسبت به دراز مدت منفی 77 درصد بوده است.
معاون بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان با بیان اینکه حجم فعلی سد زایندهرود نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود 26 درصد کاهش را نشان میدهد، گفت: حدود 10 درصد از حجم کلی سد زایندهرود دارای آب است.
وی با اشاره به میزان بارندگیها بیان کرد: بارندگی در شهرستان چلگرد در سال جاری 73 میلیمتر و در سال گذشته 403 میلیمتر بوده است.
بصیرپور با بیان اینکه میزان بارندگی شهرستان چلگرد در بلندمدت 382 میلیمتر است، خاطرنشان کرد: تغییرات بارندگی در این شهرستان نسبت به سال گذشته منفی 83 درصد و نسبت به دراز مدت منفی 82 درصد بوده است.
پیشتر نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در جلسهای که با وزیر نیرو داشتند مقرر کردند تا اواخر دی ماه نسبت به بازگشایی سد زایندهرود و تأمین حقآبه کشاورزان تصمیمگیری شود اما اکنون که به پایان دی ماه رسیدیم معاون وزیر کشور با این خبر تمامی امید مردم اصفهان به ویژه کشاورزان را نا امید کرده است.
خشکسالی پیامدهای بسیاری برای شهرها و کلانشهرها دارد به گونهای که شاید بتوان پیشرفت بیابان و افزایش آلودگی و ریزگردها را به خشکسالی نسبت داد.
همچنین خشکسالیها در اصفهان و نرسیدن آب به تالاب بین المللی گاوخونی مشکلات منطقهای را به وجود خواهد آورد که باید در این راستا فکری به حال خشکسالی اصفهان شود چرا که تداوم خشکسالی در این منطقه نه تنها برای اصفهان بلکه برای تهران و قم تهدید خواهد بود.