تمام بازیهای پرسپولیس با طارمی؛ ۳ بر صفر!
ماجرای مهدی طارمی در پرسپولیس یکی از نماهای واقعی فوتبال ایران است، با تمام نشانههای لازم. از تقلب و جعل تا دروغ سازماندهی شده و پولهایی که با مقصدی نامعلوم هزینه شده است.
ماجرای مهدی طارمی در پرسپولیس یکی از نماهای واقعی فوتبال ایران است، با تمام نشانههای لازم. از تقلب و جعل تا دروغ سازماندهی شده و پولهایی که با مقصدی نامعلوم هزینه شده است. دیگر چه نشانهای لازم است تا این ماجرای زننده را نمایی کامل بدانیم از آنچه در باشگاهها میگذرد؟ هیچکس از این همه دغل ملالی ندارد. همه خوشحال و راضیاند، خوشحال از این نوع گردش مالی بیحساب و خوشحال از دور زدن قوانین و بیسامانیها.
خوشحال از مماشات رسانهها و مسوولان با این روند و خوشحال از بیمسوولیتی.
در ماجرای بر هم زدن قرارداد مهدی طارمی با ریزه اسپور و جعل در امضای قرارداد با پرسپولیس، سوالات بسیاری همچنان بیجواب ماندهاند. از چرایی کمکهای مالی حسین هدایتی که خارج از قراردادش برای تبلیغات استیلآذین روی پیراهن پرسپولیس انجام شده تا اینکه پرداختی هدایتی برای حل اختلاف با ریزهاسپور بوده یا یک دستخوش مشکوک به طارمی؟ همه سوالات بیجوابی هستند که برایش پاسخ شفافی وجود ندارد اما یک نکته را کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال باید برایش پاسخی پیدا کند، اینکه جعل تاریخ قرارداد مهدی طارمی برای باشگاه و بازیکن چه عواقبی باید داشته باشد؟ مهدی طارمی از جعل در قرارداد خود پرده برداشته، جعلی که پیش از فاشگویی طارمی نیز برای همه روشن بود.
فدراسیون که همیشه مقابل بیتعهد بودن باشگاهها در قراردادها مماشات میکند و اگر فشار ایافسی نبود، خیل طلبکاران در فوتبال ایران امیدی برای دریافت مطالبات خود نداشتند، در موارد دیگر نیز نباید واکنش همیشگی را از خود نشان دهد. در فوتبال ایران قبح تخلفاتی شبیه این ریخته شده. شرم از جعل هم انگار دیگر نزد هیچکس باقی نمانده. به آییننامه انضباطی فدراسیون فوتبال رجوع کنیم.
بند 4 و 5 از ماده 74، مدارک جعلی:
4- با اثبات جعلی بودن مدارک، در صورتی که جعل با اطلاع مسوولان باشگاه یا توسط آنان صورت گرفته باشد، بازیکن مورد نظر مطابق بند 3 تنبیه میگردد و مقام رسمی پشتیبانی کننده موضوع در باشگاه نیز، حداقل شش ماه و حداکثر یک سال محروم میشود و اگر شرکت بازیکن در مسابقات به اعتبار جعل مدرک صورت گرفته باشد کمیته انضباطی میتواند نتیجه مسابقه را با رعایت ماده 22 به نفع حریف تغییر داده و بازیکن متخلف را نیز تا یکصد و پنجاه میلیون ریال جریمه نقدی نماید.
5- جعل و تحریف مدارک در صورتی است که بازیکن با استفاده از آثار جعل در مسابقه رسمی شرکت کرده باشد اما با کشف آثار جعل در مدارک تسلیمی حتی در صورتی که هنوز مورد استفاده نیز قرار نگرفته باشد میتواند باعث محرومیت فرد ذینفع تا دو ماه و مقام رسمی پشتیبانی کننده از جعل، تا چهار ماه باشد.
بعد از فاشگویی طارمی بسیاری از علاقهمندان به فوتبال شاید منتظر واکنش فدراسیون فوتبال بنشینند تا بدانند در فوتبال ایران واکنش به جعل در قرارداد چیست، یا بدانند در فوتبال ایران بی صداقتی چه پاسخی دارد. فوتبال ایران برای اصلاح به شدت واکنشهای جدی و سختگیرانه میخواهد. بازگشت به قوانین و آییننامه راه نجات است، همچون سختگیریهای ایافسی در موضوع باشگاههای بدهکار که میتواند زمینه اصلاح اقتصاد فوتبال در ایران را فراهم کند.
منبع: ایران ورزشی