افتتاح خانه سفال کاشان
خانه سفال کاشان با نام ثبتی موسسه کاشان ، خانه سفال روز گذشته ۶ بهمن ماه با حضور اعضای شورای شهر و شهرداری کاشان، هیات رییسه دانشگاه کاشان، فرماندار، رییس اداره ارشاد، پرو فسور سویم چیذر از ترکیه و سایر مسئولان و متولیان شهری افتتاح شد .
خانه سفال کاشان با نام ثبتی موسسه کاشان ، خانه سفال روز گذشته ۶ بهمن ماه با حضور اعضای شورای شهر و شهرداری کاشان، هیات رییسه دانشگاه کاشان، فرماندار، رییس اداره ارشاد، پرو فسور سویم چیذر از ترکیه و سایر مسئولان و متولیان شهری افتتاح شد .
به گزارش ایسنا، مسعود لطفی به عنوان موسس این مرکز در مراسم افتتاحیه سخنانی از پروسهی ایجاد این موسسه و اهداف آموزشی، پژوهشی و نمایشگاهی آن در سطح ملی و بین المللی ارائه کرد و بر ضروت مستند سازی با تو جه به مصداق کتاب کاشان خانه سفال که در این مراسم رونمایی شد تاکید کرد.
پروفسور سویم چیذر- رییس مرکز تحقیقات سفال غرب آناتولی- نیز سخنانی درباره اهمیت آغاز به کار این مرکز جهت ارتقا هنر سفال در سطح ملی و بین المللی برای شهر کاشان بیان کرد.
زراعت - رییس دانشگاه کاشان سخنران بعدی این مراسم بود که به ضرورت توجه به هنر، و جود و زمینههای رشد آن در جامعه از جمله مصداق این خانه برای سفال کاشان اشاره کرد.
در ادامه برنامه یک قطعه موسیقی سنتی که بن مایه اصلی آن ساز سفالین جدیدی به نام سور است توسط فرید مصطفی نژاد، حامد عدالت، سعید احمدیان و عباس اکبری نواخته شد.
همچنین نمایشگاهی از نمونههای این ساز برپا و از کتاب ۴۸ صفحهای سور " از ظرف تا ساز سفالی" که در بردارندهی پروسهی ساخت و پیدایش این ساز توسط عباس اکبری است و با حمایت موسسه کاشان خانه سفال منتشر شده، رونمایی شد.
مجموعه سور در بر دارنده آثاری است که روند تبدیل شدن ظروف سفالی که آوای موسیقایی تولید میکنند به سازی با قابلیت موسیقایی با نام سور را نشان میدهد. این روند پروسهای ده ساله است از راهنمایی یک پایان نامه کارشناسی با نام آوای سفال که در ده سال پیش در دانشگاه کاشان دفاع شده و با نام کسانی که در این مسیر سهیم بودهاند ادامه دارد. عباس اکبری با ایجاد تغییراتی کاربردی و زیباشناسانه در ساخت ظروف سفالی آنها را به سازهای کاربردی برای قطعات موسیقی با رویکرد تجسمی تبدیل کرده است. ایجاد فضای منفی در این سازها ضمن امکان ارگونومی مناسب هنگام نوازندگی ضرورت داشتن طنین لازم و همچنین نتهای مورد نیاز را در این قطعات اجرایی با این ساز فراهم کرده است.
حسین محلوجی - رییس بنیاد فرهنگ کاشان- از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه خانه سفال بود که درباره تغییر کاربری مرمت خانههای تاریخی کاشان به مراکز فرهنگی در سالهای اخیر از مهمانسرا و هتل که نهضت آن از بیست سال پیش شروع شده است، صحبت کرد.مسعود لطفی - موسس این خانه - مهمترین رویداد برنامه ریزی شده این مرکز را ضمن بر پایی کارگاههای آموزشی، نمایشگاها و فعالیتهای پژوهشی برگزاری جایزه بزرگ خاندان ابی طاهر کاشانی در سطح بین المللی در حوزه نظری و عملی سفال عنوان کرد.همچنین برخی هنرمندان سفالگر شهرهای تهران، کرج، اصفهان، قزوین و... نیز خودشان را به این مراسم رساندند و از این خانه بازدید کردند.