ماجرای پیشنهاد رشوه به برخی نمایندگان مجلس

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، «پیشنهاد رشوه از سوی یکی از مسئولان ارشد این صندوق»، «بناگذاشتن اولین آجر دیوار کج صندوق در زمان نجفی»، و زوایای دیگر تخلفات و گزارش ۵ هزار برگی تحقیق و تفحص از این صندوق را تشریح کرد.

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، «پیشنهاد رشوه از سوی یکی از مسئولان ارشد این صندوق»، «بناگذاشتن اولین آجر دیوار کج صندوق در زمان نجفی»، و زوایای دیگر تخلفات و گزارش ۵ هزار برگی تحقیق و تفحص از این صندوق را تشریح کرد.

می‌گوید نیت کرده بودم اگر به مجلس دهم راه پیدا کردم پرونده «تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان» اولین پرونده‌ای باشد که پیگیری می‌کنم. چنین هم شد و پرونده «تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان» اولین پرونده‌ای بود که در مجلس دهم شورای اسلامی در صحن علنی مجلس با ۲۰۰ امضا به تصویب رسید.

پس از گذشت یکسال و تهیه گزارش ۵ هزار صفحه‌ای می‌گوید تا اینجای کار با هزینه ۳۰ میلیون تومانی عوامل هیئت تحقیق و تفحص توانستیم بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان تخلف را شناسایی کنیم.

علی‌رغم صراحت لهجه‌ای که دارد بازهم از گفتن برخی مطالب حذر می‌کند. می‌گوید «به من گفتند ماهیانه ۲۰ میلیون بگیر و حرفی نزن.» با اعتماد به نفس می‌گوید «حلقه‌ای دور صندوق ذخیره فرهنگیان است که حتی به فانی فرمان می‌داد. این حلقه بطحایی را هم می‌ترساند» در جای جای مصاحبه روی یک نکته تاکید دارد؛ با ما همکاری نکردند! راهکار می‌دهد و راه رفته نجفی را در صندوق ذخیره دیوار کج می‌نامد. در خلال مصاحبه نیم نگاهی هم به دفترچه کوچکش می‌اندازد و دست آخر از درون کیفش فیش حقوقی میلیونی در می‌آورد.
مصاحبه میزان با جبار کوچکی‌نژاد رئیس «هیئت تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان»، رئیس «هیئت تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها»، عضو کمیسیون «آموزش، تحقیقات و فناوری»، رئیس فراکسیون «گردشگری»، رئیس فراکسیون «مطبوعات» و عضو «فراکسیون نمایندگان‌ولایی» مجلس شورای اسلامی به قرار زیر است.


ریشه «تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان» در مجلس هشتم
میزان:چند ماهی هست که موضوع تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان مطرح شده و پس از تصویب مجلس این کمیته طی ۹ ماه فعالیت خود اقداماتی انجام داده است. البته سه ماه دیگر تمدید شد. چرا مجلس به موضوع صندوق ذخیره فرهنگیان ورود کرد؟
کوچکی‌نژاد: درباره تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان یادم هست زمانی که بنده در مجلس هشتم در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات بودم آقای حیدری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بود که درباره تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان تلاش‌های زیادی می‌کرد.

میزان: پس پیشینه تحقیق و تفحص از این صندوق به مجلس هشتم برمی گردد
کوچکی‌نژاد: بله از مجلس هشتم شروع شد.

میزان: آقای حیدری موفق شد این تحقیق و تفحص را کلید بزند؟
کوچکی‌نژاد: خیر. ایشان موفق نشد لذا بنده چندین بار از وی سوال کردم که چرا موفق نشدید که به من گفت: «خلاصه همکاری نکردند».

اولین پیشنهاد رشوه
میزان: این موضوع در مجلس نهم به کجا رسید؟
کوچکی‌نژاد: در مجلس نهم که بنده عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات شدم این بحث را خیلی مطرح می‌کردم که دولت و یا وزیر مربوطه بیایند و در زمینه صندوق ذخیره فرهنگیان پاسخ دهند، البته در آن زمان پاسخ‌های درستی به ما نمی‌دادند لذا اطلاعاتی که ما هم ازمردم و فرهنگیان داشتیم نگران کننده بود تا اینکه ما یک ماده ۲۳۶ از صندوق ذخیره فرهنگیان نوشتیم و طی این ماده وقتی که به موضوع صندوق ورود کردیم و گزارشی پیرامون این موضوع تهیه می‌کردیم یکی از مسئولان ارشد صندوق یک روز بنده را صدا کرد و گفت: با تو کاری دارم. گفتم بگویید. گفت: بهتر است برویم در گوشه‌ای صحبت کنیم. ما رفتیم در گوشه‌ای. آن مسئول به من گفت: هیئت مدیره تصمیم گرفته که شما را به عنوان یکی ازاعضای هیئت مدیره بانک ... معرفی کند.
میزان: یعنی این پیشنهاد به بهار سال قبل برمی گردد
کوچکی‌نژاد: بله یعنی اواخر مجلس نهم.

میزان: آقای مسئول ارشد دیگر چه گفت؟
کوچکی‌نژاد: گفت: ما شما را به عنوان هیئت مدیره بانک ... معرفی می‌کنم و حقوق کمتر از ۲۰ میلیون هم دریافت نخواهید کرد. بنده آن روز به این مسئول ارشد گفتم که شما اشتباه گرفتید. من معلم بودم و زندگیم بر اساس معلمی پایه‌گذاری شده است.

ماشین‌سازی ... در خدمت ماست
میزان: این مسئول ارشد پیشنهاد دیگری هم داشت؟
کوچکی‌نژاد: پیشنهاد دوم این فرد این بود که گفت: اگر اسم شما درباره همکاری مطرح شود شاید اشکالاتی به وجود بیاید لذا ماشین سازی ... در اختیار ماست. شما اگر یکی از اعضای خانواده که هم اسم شما نباشد را معرفی کنید ما این فرد را به ماشین سازی ... معرفی می‌کنیم.

میزان: یعنی به همین صراحت این پیشنهادات را مطرح می‌کردند؟
کوچکی نژاد: بله. به همین صراحت.

میزان: ادامه چه شد؟
کوچکی‌نژاد: این مسئول ارشد گفت که بنده نام یکی از اعضای خانواده که هم اسم بنده نیست را به وی معرفی کنم تا به هیئت مدیره ماشین سازی ... معرفی شود و تقریبا حقوقی نزدیک به ۲۰ میلیون تومان دریافت کند.

میزان: شما چه گفتید؟
کوچکی‌نژاد: بنده گفتم که من نمی‌دانم شما به دنبال چه هستید. من نماینده هستم و آماده‌ام گزارش تهیه کنم لذا ما دراین مقطع فهمیدیم که این صندوق گرفتار است.

مسئول ارشد صندوق
میزان: پس این موضوع به دولت یازدهم بر می‌گردد. اسم این فرد چه بود؟
کوچکی‌نژاد:بله. تنها می‌توانم بگویم این فرد یکی از مسئولان ارشد صندوق بود.

فرمان به وزیر
میزان: این اقای مسئول از صندوق رفته یا هنوز هست؟
کوچکی‌نژاد: هنوز هست. ایشان فردی بود که نه تنها به صندوق ذخیره فرمان می‌داد بلکه به آقای وزیر آموزش و پرورش وقت هم فرمان می‌داد.


دیدار در گیلان
میزان: پس ظاهرا پیگیر ماجرا بود
کوچکی‌نژاد: این فرد وقتی دید بنده ول کن ماجرا نیستم یک غروب تاسوعا به گیلان آمد و با یکی از مسئولان گیلان صحبت کرد که رفیق ما بود و به آن فشار آورد و از او خواست که به من بگوید فلانی می‌خواهد به دیدار من بیاید که بنده گفتم برای چی؟ و او گفت: برای حوزه آموزش و پرورش. البته این موضوع در زمانی بود که فانی هم زیر فشار استیضاح مجلس بود.

میزان: این موضوع به مجلس نهم بر می‌گردد؟
کوچکی نژاد: بله. دور نهم مجلس بود.

هر چه بخواهید انجام می‌دهم
میزان: خب این فرد بالاخره چه درخواستی از شما داشت که غروب تاسوعا را برای دیدن شما انتخاب کرده بود؟
کوچکی‌نژاد: این فرد در دفتر آن رئیس دستگاه - که رفیق بنده بود حاضر بود - من به آن دفتر رفتم. این شخص در آن جا همه جور بحث با ما کرد و می‌گفت: شما هر چه بخواهید من انجام می‌دهم و از آنجا به برخی از معاونان وزیر وقت زنگ زد و می‌گفت: این کار را انجام دهید، آن کار را انجام دهید؛ که نهایتاً بنده به وی گفتم ما روی صندوق کوتاه نمی‌آییم و بالاخره بنده در مجلس دهم تحقیق و تفحص از صندوق را نوشتم؛ یعنی ما در آن زمان گزارش ماده ۲۳۶ از صندوق را تهیه کردیم و پیرامون این گزارش مشخص شد که در این صندوق تخلفات زیادی است که این موضوع به پایان عمر مجلس نهم ختم شد و پس از آن ما به سمت انتخابات رفتیم که بنده همان زمان نیت کردم که اگر درانتخابات رأی آورم این تحقیق وتفحص را کلید بزنیم لذا همین که چند روز از مجلس دهم و بنده وارد مجلس شدم سریع این تحقیق و تفحص را نوشتم و تعدادی از نمایندگان آن را امضا کردند.

بنیاد باران؛ جاشیه امن صندوق
میزان: حاشیه امن این صندوق کجاست؟
کوچکی‌نژاد: حاشیه امن به نظر من همان باند‌هایی است که در این صندوق پای کار بودند. به هر حال آقای «غ» یکی از موسسین بنیاد باران بوده است. بنیاد بارانی که تقریباً قدرتمندترین مجموعه اصلاح طلبان است.

وزیر سایه
میزان: خب فرمودید بنیاد باران یکی از گروه‌هایی بود که پشت پرده بود. کسان دیگری هم پشت پرده بودند؟
کوچکی‌نژاد: وزیر سایه آقای «غ» بود و تیمش. چرا که آقای فانی یک آدم متدین و آرامی بود لذا آن کسانی که وزارتخانه را مدیریت می‌کردند تیم امثال آقای «غ» بود.

میزان: از بحث دور نشویم این فرد که به گیلان آمد و به شما پیشنهاد داد بالاخره نتیجه اش چه شد؟
کوچکی‌نژاد: بنده در آن جلسه حرف‌های خودم را به آن‌ها زدم که سرانجام آن تحقیق و تفحص با ۲۰۰ رأی در مجلس دهم رأی آورد که باید بگویم همه جناح‌های سیاسی برای به جریان افتادن این تحقیق وتفحص کمک کردند.

فشار بود که ما را از ریاست کنار بگذارند
میزان: در کمیسیون آموزش و تحققات روند به چه نحوی پیش رفت اعضای کمیته چطور انتخاب شدند؟
کوچکی‎نژاد: مطابق قانون باید ۱۰ نفر از کمیسیون آموزش و تحقیقات و ۵ نفر از اعضای تفحص کننده، این کمیته را تشکیل می‌دادند که از بین این افراد یک نفر به عنوان رئیس انتخاب می‌شود لذا آنچه که بیشترین اثرگذاری را در تحقیق وتفحص دارد انتخاب رئیس است که در آن زمان فشار زیادی بود که ما را از ریاست این تحفص کنار بگذارند. پیرامون جلسات ابتداییمان درباره تحقیق و تفحص هم برخی می‌پرسیدند که چرا باید این تفحص انجام شود که این موارد خیلی ما را به دست انداز انداخت.

آقای «غ» یک روز روبروی بنده با حالت پرخاش گرانه نشسته بود و به من گفت که شما به بنده تهمت زدید، ما آدم‌های پاکی هستیم و صندوق سود دهی دارد و هیچ مشکلی در صندوق نیست که در آن جلسه آقای دکتر عالمی و معاونین آقای «غ» هم بودند که در آن روز بنده هم معترض شدم و گفتم این جلسه، جلسه غیر قانونی است.


میزان: بعد چه شد؟
کوچکی‌نژاد: بعد بنده به آقای «غ» گفتم که اصلاً حرف شما درست، اما این حق قانونی نماینده است که دست به تحقیق و تفحص بزند و شما نمی‌توانید این حق را از ما بگیرید.

میزان: در ادامه باز هم به دنبال برگزاری چنین جلساتی بودند؟
کوچکی‌نژاد: بله. این‌ها وقتی دیدند بنده پیگیر این موضوع هستم جلسه‌ای دیگری ترتیب دادند که این خود چند ماه تفحص را به عقب انداخت که بنده درآن جلسات گفتم شما حق ندارید مسیر تحقیق و تفحص را منحرف کنید.

اشتباه کردیم
میزان: آقای «غ» در آن جلسه چه گفت؟
کوچکی‌نژاد: در جلسه دوم آقای «غ» می‌گفت: بله درست است ما اشتباهاتی کرده‌ایم، اما به ما فرصت دهید که ما جبران کنیم.

میزان: پس از آن جلسه چه شد؟
کوچکی‌نژاد: پس از آن جلسه هم آقای فانی پا به میدان گذاشت و درجلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به ما گفت که ما یک ماه دیگر به آن‌ها فرصت دهیم. این موضوع تقریبا نزدیک سال نو بود که بنده گفتم دیگر فرصت نیست و تفحص باید مسیر خود را طی کند؛ لذا با همه فراز و نشیب‌ها ما مُصر شدیم تا این تفحص انجام گیرد و این تفحص هم شروع شد و تا امروز که بنده خدمت شما هستم آمار واطلاعات دقیقی به ما نداده‌اند.

پناه می‌برم به خدا
میزان: در آن زمان یعنی شروع تفحص بنده در راهرو‌های مجلس می‌شنیدم که به دلیل تخلفات صندوق همدلی‌ای بین اصلاح طلبان و اصولگرایان کمیسیون آموزش درباره تفحص از صندوق وجود دارد. موضوع هیئت رئیسه مجلس چه بود؟
کوچکی‌نژاد: یادم هست بنده یک گزارشی از روند کار صندوق به آقای لاریجانی دادم که وی خیلی متعجب شد، درست زمانی که آقای دکتر «ع» دستگیر شده بود.

میزان: یعنی دکتر «ع» اولین فردی بود که در جریان این پرونده دستگیر شد؟
کوچکی‌نژاد: بله.

میزان: آقای لاریجانی چه نظری داشت؟
کوچکی‌نژاد: ایشان گفت که این مسئله برای ما خیلی تعجب آور است و دقیقاً جمله ایشان این بود که گفت: "پناه می‌برم به خدا" چرا که آقای لاریجانی دکتر «ع» را می‌شناخت و این فرد یک چهره علمی است و مدت‌ها معاون وزیر آموزش و پرورش در زمان‌هایی بوده است. در ادامه بنده به آقای لاریجانی گفتم که به هر حال اوضاع این صندوق از این قرار است. بنابر این آقای لاریجانی مانعی ایجاد نکرد.

همکاری خوب قوه قضائیه/دستگیری ۲۰ الی ۳۰ نفر
میزان: در جریان این تفحص قوه قضائیه چه کمکی به شما کرد؟
کوچکی‌نژاد: در این تفحص قوه قضائیه، دیوان محاسبات و دستگاه‌های امنیتی با ما همکاری خوبی داشتند که این روند باعث شد بالای ۲۰ الی ۳۰ نفر در جریان این پرونده دستگیر و برخی هم با قرار وثیقه‌های سنگین آزاد شدند. حتی تعهد دادند که برخی منابع را بازگردانند.

فرار ۵۰۰ میلیاردی
میزان: پس ۲۰ الی ۳۰ نفر در جریان پرونده صندوق دستگیر شدند
کوچکی‌نژاد: بله. این افراد زندان هم رفتند.

میزان: درحال حاضر هم این تعداد افراد در زندان هستند؟
کوچکی نژاد: فکر می‌کنم همین طور باشد لذا آن‌هایی که آزاد شدند با وثیقه‌های سنگین آزاد شدند البته تنها یک مورد فردی با بدهی ۵۰۰ میلیاردی بود که به آلمان متواری شد.

میزان: درباره هویت این فرد اطلاعاتی دارید؟
کوچکی‌نژاد: نمی‌توانم بگویم.

میزان: با شما تماسی داشته است؟
کوچکی‌نژاد: بله با من تماس گرفت که بنده به او گفتم برگردد و بدهی خود را بدهد که این فرد به من گفت: می‌ترسم برگردم.

میزان: پیگیری ها که ادامه دارد؟
کوچکی نژاد: در جریان این تفحص بخشی از افراد دستگیر شدند و قوه قضائیه هم به این موضوع ورود کرده است لذا بعد از این همه ما دو نوع پیگیری خواهیم داشت.

میزان: آیا گزارش به قوه قضائیه ارسال شده است که این دستگاه بخواهد به آن ورود کند؟
کوچکی نژاد: خیر. اما همان زمان که ما اطلاعاتی به قوه دادیم، به هم کمک می‌کردیم، چون احتمال داشت خیلی از این افراد متواری شوند لذا قوه قضائیه آمد و بسیاری از این افراد را ممنوع الخروج کرد و حساب‌های این افراد را بست لذاقوه قضاییه اگر ورود نمی‌کرد این افراد متواری می‌شدند.

میزان: پس قوه به موقع ورود کرد
کوچکی نژاد: بله. قوه قضائیه به موقع ورود کرد و عملکرد این دستگاه در این پرونده خیلی خوب بود ما در طول ۹ ماه تحقیق و تحفص ارتباطمان با آقای اژه‌ای، دادستان جرایم اقتصادی و قوه قضائیه یک ارتباط بسیار نزدیکی بود البته این یک پرونده بود که ما ازدستگاه قضا گرفتیم.

میزان: درباره این تفحص چه کار‌هایی قرار است انجام دهید؟
کوچکی نژاد: درباره این تحفص قرار است دو کار انجام دهیم، یک اینکه اساسنامه صندوق را تغییر بدهیم لذا معتقدیم از سال ۷۴ آقای نجفی، وزیر آموزش وپرورش وقت اشتباهی بزرگ را در این صندوق بنا نهاد؛ یعنی صندوق را به سمتی برد که نه دولتی است و نه خصوصی و این صندوق را در جایی قرار داد که هیچ کس از آن خبر نداشت جز وزیرمربوطه.

اولین آجر دیوار کج
میزان: چطور توانستند این کار را انجام دهند؟
کوچکی نژاد: این افراد نه به دیوان محاسبات اجازه بررسی ساختارصندوق را دادند و نه به فرهنگیان. زمانی که دیوان قصد ورود به این صندوق را داشت به مسئولین دیوان می‌گفتند این صندوق خصوصی است و شما حق ورود به بخش خصوصی را ندارید واز طرف دیگرهم به فرهنگیان می‌گفتند که این صندوق دولتی است و شما حق ورود به بخش دولتی را ندارید بنابر این برخی این صندوق را درست در کنجی قرار داده بودند که در این مدت امورات این صندوق به این شکل مخفی باقی ماند لذا درحال حاضر ما درصدد تهیه طرحی هستیم که بتوانیم کل اساسنامه صندوق را تغییر دهیم تا اینکه فرهنگیان به طور مستقیم در هیئت مدیره آن دخالت داشته باشند.

میزان: پس می‌توانیم بگوییم که اولین آجر این دیوار کج را آقای نجفی گذاشت
کوچکی‌نژاد: بله. خودشان می‌دانند و ما ایشان را به کمیسیون احضارکردیم، اما وی نیامد و حتی گزارش کارشناسان هم مؤید این موضوع است؛ لذا اگر شما گزارش صندوق را نگاه کنید در ابتدای این گزارش نوشته است که اولین تخلف صندوق با شروع کار این صندوق کلید خورده است، آنهم در زمان وزیر آموزش و پرورش وقت یعنی آقای نجفی.

سرنوشت ۳۱ نفر
میزان: طی مصاحبه‌ای شما به ما گفتید که قرار است اسامی ۳۱ نفر از متخلفان صندوق در گزارش نهایی کمیته گنجانده شود و پس از آن گفتید که براساس تصمیم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این اسامی در گزارش نهایی درج نخواهد شد. چه شد این تصمیم گرفته شد؟
کوچکی‌نژاد: ما در جلساتمان زیاد بحث کردیم و آیین نامه را نگاه کردیم لذا تا زمانی که محکومیت فرد توسط قوه قضائیه مشخص نشده است اسم بردن از این افراد جرم است، به خاطر همین این اسامی گنجانده نشد.


گزارش ۵ هزار برگی
میزان: این گزارش چند صفحه‌ای است؟
کوچکی‌نژاد: گزارش تحقیق و تفحص ۵ هزار برگ است و همه این اسناد مُهر محرمانه دارد.

شاید برخی‌ها به دنبال نام آوری هستند
میزان: البته برخی اسم‌ها را محمود صادقی منتشر کرد
کوچکی‌نژاد: بله. ما به ایشان یادآوری کردیم که نباید این اقدام را انجام می‌داد البته برای ما هم عجیب بود چراکه وی خودش اهل حقوق است. شاید برخی‌ها به دنبال نام آوری خود هستند.

دولت در زمینه استعفاء فانی حرفه‌ای عمل کرد
میزان: استعفاء وزیر سابق آموزش و پرورش آیا ارتباطی با پرونده تفحص ازصندوق داشت چرا که اگر موضوع استیضاح آقای فانی به مجلس کشیده می‌شد ظاهرا نمایندگان با استیضاح وی موافقت می‌کردند
کوچکی‌نژاد: موضوع استعفاء فانی درارتباط با پرونده تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان بود همچنین باید بگویم اگر استیضاح فانی به صحن کشیده می‌شد حتما وی استیضاح می‌شد چرا که ما در آن جلسه حتما اسنادی از صندوق ارائه می‌دادیم که حتی دولت زیر سوال می‌رفت. معتقدم دولت در زمینه استعفاء فانی حرفه‌ای عمل کرد چرا که از طرفی به انتخابات نزدیک بود و برای اینکه بحث صندوق قبل از انتخابات مطرح نشود، عزل آقای فانی را انجام داد.

فرد تند سیاسی
میزان: گفته شده که برخی از مدیران فعلی صندوق همچنان فعالیت اقتصادی در برخی از کشور‌های خارجی دارند این نوع فعالیت چقدر می‌تواند مجدداً تخلفات را به صندوق بازگرداند؟
کوچکی‌نژاد: اول اینکه مسئول صندوق در حال حاضر یک فرد تند سیاسی است، یعنی این فرد عضو یک سازمانی است که این سازمان غیر قانونی است.

میزان: با بنیاد باران در ارتباط است؟
کوچکی‌نژاد: خیر. یک سازمان دیگر است و انحلال این سازمان را اعلام کرده‌اند لذا ایشان یکی از عناصر فعال این سازمان بوده است. ببینید ما باید سیستم اقتصادی را اینقدر سیاسی نکنیم، چرا که این موضوع فساد ایجاد می‌کند. یعنی مطمئن باشید وقتی سیاست واقتصاد با هم آمیخته شود درکنار آن رانت هم به وجود می‌آید لذا حتی ما به آقای بطحایی تاکید کردیم که واقعاً به فکر این صندوق باشند و این صندوق را از این اوضاع سیاسی بیرون بیاورند.

میزان: حلقه‌ای که گفتید همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند؟
کوچکی‌نژاد: این حلقه همچنان و شدیداً بر صندوق تسلط دارند و شاید هم همین الان هم دست به تخلفاتی بزنند لذا این افراد فضا را گیر بیاورند دوباره تخلف می‌کنند.

میزان: شما چند نفر بودید؟ چند ساعت کار؟
کوچکی‌نژاد: ساعت کار زیاد بود، اما دیوان محاسبات خیلی به ما کمک کرد.

تفحص از سازمان هدفمندی
میزان: بپردازیم به پرونده تحقیق و تفحص دیگری که باز هم شما در مسند امور آن هستید و ریاست آن را بر عهده دارید، ابتدا به ما بگویید که چه شد تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندی یارانه‌ها را کلید زدید؟
کوچکی نژاد: این هم ازاتفاقات عجیب است. درباره تحقیق و تفحص از هدفمندی یارانه‌ها باید بگویم یک بحث و اختلافی بین دولت و مجلس است که بسیاری از نمایندگن معتقداند حدوداً ۸۰ تا ۸۵ هزار میلیارد تومان دولت در ماه از جیب مردم برداشت می‌کند و معتقد است که حداقل ۴۱ هزار میلیارد تومان پرداختی دارد و ۱۰ الی ۱۱ هزار میلیارد تومان آن را هم از بودجه عمومی برمی دارد که این فاصله زیادی است بنابرا ین بنده طبق این شرایط تحقیق و تفحص از هدفمندی یارانه‌ها را نوشتم چراکه آن چه دولت می‌گوید فاصله ۵۰ درصدی است لذا ما قرار است این فاصله ۵۰ درصدی را برای مردم مشخص کنیم که چرا این پول از جیب مردم برداشته می‌شود و، اما به نفع مردم خرج نمی‌شود.

میزان: فکر می‌کنید چرا؟
کوچکی‌نژاد: دولت همین ۴۵ هزار میلیارد تومانی که به مردم می‌دهد می‌گوید شب یارانه‌ها شب عزای ماست؛ درصورتی که پولی که از جیب مردم می‌گیرد بخشی از آن را به مردم برمی گر اند لذا این که دیگر عذاب ندارد بنابر این ما این تحقیق و تفحص را انجام دادیم و درحال حاضر در سازمان هدفمندی مستقریم.

مخالفت با صندوق امید
میزان: اخیراً آقای رئیس جمهور عنوان کردند که قرار است عنوان سازمان هدفمندی به (صندوق امید) تغییر کند. شما قرار است چه کار کنید؟
کوچکی‌نژاد: اگر این اتفاق رخ دهد اوضاع آن سازمان بدتر می‌شود.

میزان: اگر این اتفاق رخ دهد شما به لحاظ امور قانونی می‌توانید جلوی این موضوع را بگیرید؟
کوچکی نژاد: ما در مجلس سعی می‌کنیم با این موضوع مخالفت کنیم، یعنی قانون را تغییر ندهیم.

میزان: یعنی تغییر عنوان سازمان هدفمندی باید به تصویب مجلس برسد؟
کوچکی نژاد: بله این قانون مجلس است و دولت نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

میزان: در پایان مجدد از اینکه وقت خودتان را در اختیار خبرگزاری میزان قرار دادید سپاسگزارم.
کوچکی‌نژاد: من هم از شما و از همه همکارانتان در خبرگزاری میزان تشکر می‌کنم. خبرگزاری میزان در عرصه خبررسانی بسیار فعال است علی‌الخصوص در حوزه پارلمانی که خبرنگاران بسیار پر چنب و جوشی دارد. امروز مردم بسیار به خبرگزاری‌ها رجوع می‌کنند تا اطلاعات خودشان را دریافت کنند لذا خبرگزاری‌ها در گرایشات مردمی هم اثر گذار هستند و میزان هم یکی از این خبرگزاری‌های موفق است.

ارسال نظر