همکاری حداکثری سازمان‌ها با تولید صادرات محور

آیین بهره‌برداری همزمان از 206 پروژه بخش کشاورزی استان اصفهان برگزار شد. این پروژه‌ها در حوزه‌های آب‌وخاک و امور فنی مهندسی، تولیدات دام، طیور و آبزیان، منابع طبیعی و آبخیزداری، تولیدات گیاهی، امور عشایر و صنایع کشاورزی است که به‌طور همزمان در نقاط مختلف استان اصفهان به بهره‌برداری رسید.

احمدرضا منزه- اصفهان امروز: آیین بهره‌برداری همزمان از 206 پروژه بخش کشاورزی استان اصفهان برگزار شد. این پروژه‌ها در حوزه‌های آب‌وخاک و امور فنی مهندسی، تولیدات دام، طیور و آبزیان، منابع طبیعی و آبخیزداری، تولیدات گیاهی، امور عشایر و صنایع کشاورزی است که به‌طور همزمان در نقاط مختلف استان اصفهان به بهره‌برداری رسید.
با راه‌اندازی این پروژه‌ها علاوه برافزایش تولید و تثبیت اشتغال برای هزار و 362 نفر در حدود 916 فرصت شغلی جدید ایجادشده است.
مراسم ویژه بهره‌برداری از این طرح‌ها با حضور استاندار و سایر مسئولان استان در شهرک صنعتی مورچه‌خورت از توابع شهرستان شاهین‌شهر و میمه با بهره‌برداری از طرح فراوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی(شرکت فرآوری محصولات کشاورزی سنجابک) برگزار شد.
در این آیین، محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان اظهار کرد: تجربه نشان می‌دهد اتکا به درآمدهای نفتی کار درستی نیست، زیرا بسیاری از سیاست‌ها و برنامه‌های این بازار در دست ما نیست و همین موضوع موجب شد در چند بازه زمانی به دلیل نوسانات قیمتی نفت و اتکا بیش‌ازحد به این منبع درآمدی، با مشکلاتی روبرو شویم.
وی با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی وابسته به نفت تصریح کرد: به‌جای تکیه‌بر نفت می‌توان به ظرفیت‌هایی همچون نیروی انسانی، کشاورزی، خدمات فنی و مهندسی و مواردی ازاین‌دست توجه کرد و راه صادرات آنها را هموار ساخت تا از وابستگی نفتی رهایی یابیم.
استاندار اصفهان تأکید کرد: باوجوداینکه اقدامات گسترده‌ای در راستای حمایت از صنعت و تولید داخلی شکل‌گرفته اما هنوز خلأهایی در این بخش وجود دارد که موجب گلایه جامعه صنعت و تولید می‌شود، در این بخش عملکرد سیستم اداری نیز باید موردتوجه قرار گیرد تا از بروز برخی مسائل جلوگیری شود.
وی افزود: باید به این موضوع توجه داشت که اگر بهترین قوانین وجود داشته باشد اما به‌درستی اجرایی نشوند هیچ اتفاق مثبتی رخ نخواهد داد، امروز هیچ مشکلی در قوانین وجود ندارد و نیاز است اجرای آنها تقویت شود، باید مدیران ما با جدیت بیشتری در بسیاری موارد وارد شوند تا مشکلات کاهش یابد.
*اعتماد به جوانان لازمه پیشرفت اقتصادی
مهرعلیزاده گفت: در حال حاضر با شرایطی روبرو هستیم که روزبه‌روز از میزان منابع آبی کاسته می‌شود، این اتفاق در چند سال رخ‌داده و نمی‌توان آن را بحران نامید بلکه باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که بتوانیم خود را با شرایط موجود منطبق کنیم.
وی بر گسترش کشاورزی منطبق با شرایط کم‌آبی تأکید کرد و افزود: ممکن است کمبود منابع آبی موجب محدودیت در برخی فعالیت‌های کشاورزی شود اما در زمینه‌های مختلف کشاورزی همچون صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و فرآوری محصولات، ظرفیت‌های خوبی داریم که باید از آنها بهره برد.
استاندار اصفهان اضافه کرد: عادت کرده‌ایم فقط به مطالبه گری بپردازیم اما باید به بسیاری مسائل دیگر نیز توجه داشت و همه شرایط را باهم سنجید.
وی با اشاره به لزوم حمایت از تولیدات داخلی بیان کرد: امروز بسیاری از کارشناسان معتقدند باید دیوار تعرفه برای حمایت از تولید داخل بالاتر برود، این موضوعی است که به نظر می‌رسد می‌تواند مفید باشید.
مهرعلیزاده رعایت اخلاق در تجارت را یکی از رموز موفقیت در کسب‌وکارها برشمرد و ادامه داد: هرچقدر سرمایه‌گذاری‌ها در سطح استان افزایش یابند اقتصاد شکوفاتر می‌شود و چه‌بهتر که این سرمایه‌ها به سمت تولیدات صادرات محور روانه شوند، البته ذکر این نکته ضروری است که بازار داخل نیز از اهمیت زیادی برخوردار است اما درصورتی‌که در کنار بازار داخلی به بازارهای خارجی نیز توجه شود علاوه بر ایجاد اشتغال زمینه ارزآوری مناسب برای استان و کشور فراهم خواهد شد.
وی بیان کرد: ظرفیت‌های صادراتی بسیار مناسبی در بخش‌هایی همچون کشاورزی، صنایع‌دستی و موارد بسیار دیگر داریم اما در این میان همواره خلأ حلقه‌های واسط صادراتی را مشاهده می‌کنیم، این خلأها باید با حلقه‌های واسط تکمیل شوند.
استاندار اصفهان ادامه داد: از دستگاه‌های مختلف استان می‌خواهم تا در بخش ارائه مجوزها با رویکرد صادراتی اقدامات لازم را با جدیت بیشتری انجام دهند، در این زمینه حتماً باید به جوانان اتکا کرد، جوانان خوش‌فکری که می‌توانند در بخش‌هایی همچون برندسازی، ایجاد بازارهای صادراتی و ... به‌خوبی عمل کنند.
*استقبال سرمایه‌گذاران از بخش کشاورزی
محسن کریمیان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز در این آیین با اشاره به برخی توانمندی‌های بخش کشاورزی استان اظهار کرد: به مناسبت‌های مختلفی همچون دهه فجر و هفته دولت شاهد بهره‌برداری از پروژه‌های بسیاری در بخش کشاورزی هستیم که نشان از پویایی و توانمندی این بخش است.
وی افزود: باوجودی که خشکسالی محدودیت‌هایی برای کشاورزی استان ایجاد کرده است اما با برنامه‌ریزی مناسب و دقیق شاهد حفظ میزان تولیدات در این بخش هستیم به‌گونه‌ای که سالانه بیش از 6 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان اصفهان تولید می‌شود و در تلاش هستیم با استفاده از روش‌های علمی و افزایش بهره‌وری این میزان را افزایش دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان عنوان کرد: بیش از 206 پروژه بخش کشاورزی با سرمایه‌گذاری بیش از 145 میلیارد تومانی در استان به بهره‌برداری می‌رسند. بیش از 50 درصد سرمایه‌گذاری این طرح‌ها توسط سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شکل‌گرفته که نشان از ظرفیت‌های فراوان بخش کشاورزی است.
وی افزود: از دهه فجر سال گذشته تا دهه فجر سال جاری یعنی در بازه یک‌ساله بیش از 800 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی استان انجام‌شده است که استقبال خوب سرمایه‌گذاران از این بخش مهم اقتصادی را نشان می‌دهد.
کریمیان، اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تأمین امنیت غذایی را جز اولویت‌های جهاد کشاورزی برشمرد و اضافه کرد: بیش از 19 هزار هکتار اجرای انواع سامانه‌های آبیاری تحت‌فشار و سامانه‌های نوین آبیاری در سال جاری هدف‌گذاری شد و به‌خوبی در حال اجرا است، در مباحث دیگری همچون روش‌های نوین کشت و تغییر الگوی کشت نیز فعالیت‌های گسترده‌ای در سطح استان شکل گرفت و نتایج مطلوبی به همراه داشت.
وی با اعلام اینکه در تلاش هستیم تا اطلس الگوی کشت در آینده‌ای نزدیک در اختیار کشاورزان و سرمایه‌گذاران قرار گیرد، اضافه کرد: گسترش صنایع کشاورزی یکی از اولویت‌های اصلی ما در بخش کشاورزی است، در همین ارتباط در تلاش هستیم تا موانع احتمالی بر سر راه این مسیر را مرتفع کرده و راه را هموارسازیم، از سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی حمایت می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم به نهایت بهره‌وری در بخش دست‌یابیم.
ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار