گلخانهای که صدای تولید از آن شنیده میشود
در گوشه گوشه ایران بزرگ ما هستند جوانانی که زمین زرخیر این دیار بذر همت کاشته و خودکفایی برداشت میکنند، یکی از همین جوانان در روستایی حوالی مبارکه دست به تولید و اشتغالزایی زده است.
در گوشه گوشه ایران بزرگ ما هستند جوانانی که زمین زرخیر این دیار بذر همت کاشته و خودکفایی برداشت میکنند، یکی از همین جوانان در روستایی حوالی مبارکه دست به تولید و اشتغالزایی زده است.
به گزارش تسنیم، تأکید رهبر معظم انقلاب بر تولید و اشتغال چند وظیفه عمده را برای دولت و مردم نمایان میسازد، در این راستا حرکت جهادی را میتوان فصل مشترک فعالیتهای کارگزاران نظام و اقشار گوناگون مردم دانست، مسیری که حرکت صحیح در آن اقتصادی مقاوم، معیشتی بهتر و ایدهآل و رشد و توسعه همهجانبه کشور را به همراه دارد.
از مهمترین شاخصههای تحقق اقتصاد مقاومتی مردمیسازی اقتصاد است، به این معنا که باید در گام نخست توانمندسازی آحاد مختلف مردم موردتوجه قرار گیرد، در این صورت است که مردم خود به مولد اقتصادی تبدیلشده و جامعه ما جامعهای فعال، پویا و توانمند خواهد شد. در این صورت اقتصادی ایمن با تکیه بر خودکفایی حاصل میشود و این آرزوی هر ملتی است.
اما بسیارند کسانی که آستین همت را بالا زده، قدم نخست را برداشته و با حرکتی جهادی خود را در ساختن آینده کشورشان سهیم دانستهاند. کارآفرینان بسیاری در گوشه گوشه این کشور در زمره کسانی هستند که به فرمان رهبر معظم انقلاب در تحقق اقتصاد مقاومتی لبیک گفته و با کمترین امکانات آغازگر یک حرکت مؤثر شدهاند.
در استان اصفهان نیز جوانان بسیاری قدم در راه تولید و اشتغال گذاشتهاند تا علاوه بر سرمایهگذاری برای آینده خود قدمی نیز در راستای حمایت از تولید داخلی بردارند.
در اشاره به اقدامات تأثیرگذاری که در حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی صورت میگیرد همواره نباید به دنبال اتفاقات آنچنانی بود بلکه اگر در گوشه و کنار شهر خود را بنگریم افراد بسیاری را میبینیم که همت آنها در به چرخش درآوردن چرخ اقتصاد کشور کمتر دیده شده اما سهم و نقش آن قابلتوجه است.
گلخانهای که صدای تولید از گوشه گوشه آن شنیده میشود
یکی از همین افراد محمد محمدی از اهالی شهرستان مبارکه است. شهری که در سایه صنایع بزرگی همچون فولاد مبارکه و سیمان سپاهان بسیاری از فرصتهای شغلی کمتر مورد توجه قرار گرفته است، این در حالی است که در همین دیار، افراد بسیاری راهی دیگر برای خدمت به اقتصاد کشور را انتخاب کردهاند.
از هر گوشه گلخانه صیفی و سبزیجات آقای محمدی صدای تولید میآید، در این گلخانه بذر خودکفایی کاشته شده تا تولید و اشتغال برداشت شود.
محمد محمدی صاحب گلخانهای 5 هزارمتری در روستای بروزاد در 10 کیلومتری شهر مبارکه است. او پیش از این در عرصه گیاهان دارویی فعالیت میکرده اما امروز به کشت صیفی و سبزیجات در گلخانه خود مشغول است.
وی درباره آغاز فعالیتش در این حوزه، به خبرنگار تسنیم میگوید: کار خود را با کشت گیاهان دارویی شروع کردم اما در ادامه به دلیل مشکلاتی که در این عرصه وجود داشت تغییر کشت داده و اکنون در گلخانه خود سبزی و صیفیجات میکارم.
این کارآفرین اهل مبارکه ادامه میدهد: مشکل اصلی ما نوسان بازار بود، وضعیت بازار ثبات نداشت و تغییر ناگهانی قیمتها که در یک سال و نیم تا دو سال گذشته به حدود یکچهارم رسید سبب شد تا شرایط ادامه کار سخت شود.
وی میگوید: برای آغاز کار مقداری وام از بسیج سازندگی دریافت کردم و بخش دیگری را خود تهیه کردم، شروع فعالیت مشکلات خاص خود را دارد اما به لطف و یاری خدا کار را شروع کردیم.
عمده مشکل ما کمبود آب است
محمدی که در دورههای مختلف سال بنا به وضعیت کشت و برداشت اشتغالزایی نیز میکند امروز از یک مشکل بزرگ در عرصه فعالیت خود خبر میدهد و آن موضوع «آب» است.
وی میگوید: در شرایط خشکسالی و کمبود آب هستیم، متأسفانه آب کافی نداریم، ما سال گذشته برای محصولات خود اقدام به خرید آب کردیم و در حال حاضر در حد آبیاری قطرهای مقداری آب موجود است.
این کارآفرین میگوید: هدف من توسعه فعالیت گلخانهای است که البته در حال حاضر با مشکل آب روبرو هستیم، ممکن است در این صورت بازدهی ما به زیر 50 درصد برسد و بخشی از کشت را به دلیل کمآبی از دست بدهیم.
محمدی البته در خلال صحبتهای خود به راههای صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی نیز اشاره میکند که بهترین توصیه به کشاورزان و همصنفیهای او نیز هست.
وی میگوید: میزان آبی که در اختیار داریم کم است و باید براساس آن برنامهریزی کنیم، بنابراین آب باید صحیح مصرف شود، به هیچ عنوان روش غرقابی نباید استفاده شود و باید از روشهای نوین در مصرف آب استفاده شود.
این کارآفرین اهل مبارکه توصیهای نیز به جوانانی دارد که در انتظار شغل هستند. او میگوید: کسی که اقدام به راهاندازی یک واحد تولیدی میکند هم به سرمایهگذاری و سودآوری فکر میکند و هم به اشتغال، بنده نیز به هر دو مورد فکر کردم، در عین حال به جوانان توصیه میکنم که در این راه قدم بگذارند.
وی با بیان اینکه متأسفانه بسیاری از جوانان علاقهمند به سرمایهگذاری نیستند، ادامه میدهد: ابتدا باید گام نخست را برداشت تا نتیجه آن را دید.
دولت از تولیدکنندگان حمایت کند
محمدی اما درباره عدمحمایت دولت از تولید و اشتغال میگوید: تولید هزینههای خود را دارد و بازار نیز از ثبات کافی برخوردار نیست، دولت باید در این زمینه حمایت بیشتری از تولیدکنندگان و کارآفرینان صورت دهد، یارانه بخش کشاورزی در این بین اهمیت فراوانی دارد.
به گزارش تسنیم، شناسایی نقاط ضعف کشور در اقتصاد مقاومتی و تبدیل آن به نقاط قوت، از الزامات رسیدن به جایگاه واقعی در عرصه جهانی است که برای تحقق آن باید همکاری نزدیکی میان دولت و مردم صورت گیرد.
عدم ثبات بازار از جمله همین نقاط ضعف و مشکلی است که این کارآفرین اهل مبارکه و البته بسیاری از تولیدکنندگان به آن اشاره میکنند. پس راهکار تحقق اهداف اقتصادی کشور در حمایت همهجانبه از تولیدکنندگان و اشتغالآفرینانی است که بازوی دولت در پشتیبانی از اقتصاد کشور شدهاند، در این راستا برطرف کردن خواستهها و نیازهای این افراد نیز باید در اولویت برنامههای ویژه اشتغالزایی دولت باشد تا مسیر برای تحقق اقتصادی پایدار و مقاوم فراهم شود.