چرا باید کلیه خود را شاد و سلامت نگه دارم؟

سلامت کلیه برای شما چقدر مهم است؟ شاید اگر با نقش کلیه ها در حفظ سلامت بدن آشنا باشید بی هیچ وجه آنها را اذیت نکنید.

چرا باید کلیه خود را شاد و سلامت نگه دارم؟

سلامت کلیه برای شما چقدر مهم است؟ شاید اگر با نقش کلیه ها در حفظ سلامت بدن آشنا باشید بی هیچ وجه آنها را اذیت نکنید.

به گزارش آلامتو و به نقل از دکتر کرمانی؛ این روزها درباره اینکه ورزش چگونه به سلامت قلب کمک می کند و یا اینکه چه غذاهایی به ثبات قند خون کمک می کنند زیاد صحبت می شود. اما کمتر درباره کلیه صحبت می شود، ارگان دوقلویی که بسیاری از پزشکان آن را قهرمانان گمنام بدن تلقی می کنند. کلیه ها نه تنها کمک می کنند خون در بهترین حالت بماند، بلکه به استخوان ها برای فعال کردن ویتامین D و کار با ویتامین C جهت محافظت از ما در برابر پوکی استخوان کمک می کنند.

کلیه ها از مهمترین ارگان ها در بدن انسان به حساب می آیند. آنها به معنای واقعی پایه و اساس سلامت متابولیک هستند چون تنظیم خون بدن و فشار آن را در اختیار دارند، سلول های قرمز خونی تولید می کنند، استخوان ها را قوی نگه می دارند، الکترولیت های بدن را تنظیم می کنند و سموم و زباله ها را فیلتر می کنند.

نشانه های اینکه کلیه تان خوشحال نیست عبارتند از خستگی، ورم، مشکل در تمرکز، نفس کم آوردن و مشکلات پوستی. در ادامه، راه هایی را به شما معرفی می کنیم که با استفاده از آنها کلیه خود را شاد نگه دارید و از این مشکلات در امان بمانید.

بیشتر بخوابید

تحقیقات نشان داده خانم هایی که هر شب 5 ساعت یا کمتر می خوابند در مقایسه با خانم هایی که 7 تا 8 ساعت می خوابند، خطر آسیب رسیدن به سلامت کلیه هایشان تا 65 درصد افزایش می یابد. زمان مشخصی برای خواب داشته باشید، از مصرف کافئین هنگام عصر و شب ها پرهیز کنید و در معرض نور قرار گرفتن را قبل از خواب محدود نمایید. این شامل نور حاصل از صفحه های نمایش و گوشی های همراه نیز می شود.

بیشتر آب بنوشید

تامین مناسب آب بدن برای فعالیت درست کلیه ها ضروری است. غدد آدرنال که بالای هر کدام از کلیه ها واقع شده اند به خاطر تولید هورمون های استرس، زیاد مورد توجه قرار می گیرند اما آنها هورمونی تولید می کنند که مسئول تنظیم فشار خون است. این هورمون آلدوسترون نام دارد و باعث می شود کلیه آب و سدیم را در خود حفظ کند تا حجم خونتان در سطح مناسبی قرار بگیرد. این چرخه بدان معنا است که کم آب شدن بدن روی غدد آدرنال فشار می آورد و باعث می شود کلیه ها ناراحت شوند و در نتیجه فشار خون افزایش بیابد. سعی کنید در طول روز زیاد آب بنوشید تا کلیه ها بتوانند درست کار کنند. همچنین استفاده از نوشیدنی های کافئین دار را محدود کنید تا از کم آب شدن بدن پیشگیری شود.

حرکت کنید

ورزش به کاهش فشار خون کمک می کند و همانطور که می دانید به پیشگیری از بیماری های کلیوی و دیگر مشکلات مرتبط کمک می کند. اما عرق ریختن به این معناست که می توانید خونتان را به حرکت درآورید. هر روز بیش از 120 لیتر خون از کلیه عبور می کند. در واقع این ارگان آنقدر بااهمیت است که دوتا از آن داریم که حتی در صورت از کار افتادن یکی از آنها، دیگری باشد. کلیه های خود را با پیاده روی سریع، آهسته دویدن و یا دوچرخه سواری سالم نگه دارید.

غذاهایی بخورید که رابطه خوبی با کلیه دارند

یک برنامه غذایی گیاهی برای سلامت کلیه ها ضروری است، میوه و سبزیجات تازه که عملکرد کلیه را هدف قرار می دهند عبارتند از انگور، انواع توت، سیب، فلفل دلمه ای، اسفناج، تربچه، سیر و مارچوبه. همچنین انتخاب غذاهایی که قند، سویا و گلوتن کمی دارند به کاهش التهاب کمک می کنند در نتیجه عملکرد کلیه بهبود پیدا می کند.

متخصصان همگی بر این عقیده هستند که حفظ سلامت کلیه ها روی سلامت کل بدن تاثیری مثبت دارد و مخصوصا خانم های بالای 50 سال باید مصرف غذاهایی که به تقویت استروژن کمک می کنند را افزایش دهند. این غذاها عبارتند از نخود، رازیانه، خرما ، یونجه، گوجه فرنگی، گیلاس، انار، آلو و هویج. استروژن کلیه ها را در برابر تصلب بافت ها و آسیب محافظت می کند، مشکلی که با وارد شدن خانم ها به دوره یائسگی یا پیش یائسگی بیشتر شایع می شود.

ارسال نظر