ربیعی: شکستن منابع تامین اجتماعی به مصلحت نیست

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شکستن یکپارچگی و منابع تامین اجتماعی را به مصلحت ندانست و گفت: در شرایطی که بازار کار و صنعت جان ندارد، تامین اجتماعی است که می‌تواند از شکنندگی افراد در بازار جلوگیری کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شکستن یکپارچگی و منابع تامین اجتماعی را به مصلحت ندانست و گفت: در شرایطی که بازار کار و صنعت جان ندارد، تامین اجتماعی است که می‌تواند از شکنندگی افراد در بازار جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، علی ربیعی با بیان این‌که بند «ز» ماده ۷ لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ برخلاف نظر وی به مجلس رفت، اظهار کرد: نظام تامین اجتماعی از فقر و تبعیض جلوگیری می‌کند و ریسک زندگی افراد را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: در شرایطی که نظام عرضه و تقاضای نیروی کار متعادل و مناسب نیست، نظام تامین اجتماعی کارکردهای خود را بیشتر نشان می‌دهد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به بند «ز» ماده ۷ لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ گفت: این بند برخلاف نظر من به مجلس رفت چون شکنندگی منابع سازمان تامین اجتماعی را به صلاح نمی‌دانم و با آن مخالفت کردم، لذا اگر قرار است بخشی از منابع سازمان به خزانه برود چنانچه تمام آن برود بهتر است.

ربیعی که در نشست تخصصی گفت‌وگوهای اجتماعی در مجموعه تلاش سخن می‌گفت، از ابلاغ سیاست‌های تامین اجتماعی توسط مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: این سیاست‌ها هم‌اکنون در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دست بررسی است و از همه تشکل‌های کارگری و کارفرمایی می‌خواهم دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود و انتظارات از تامین اجتماعی را به مجمع ارسال کنند.

وی در ادامه درباره تعیین مزد کارگران اظهار کرد: هر سال درباره مزد عادلانه چانه‌زنی می‌کنیم ولی در این چند سال با وجود آنکه هیچ‌ کسی از مزد راضی نبوده به یک نقطه مشترک رسیده‌ایم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: درباره عادلانه کردن مزد و این‌که آیا از ظرفیت‌های قانون کار در بحث دستمزد استفاده کرده‌ایم یا نه، معتقدم به روش سنتی درباره مزد عمل کرده‌ایم.

ربیعی تاکید کرد: در مساله بین کارگر و کارفرما دخالت نهادهای بیرونی موجب برخی اتفاقات تلخ در کشور شده است که در چارچوب روابط کار باید اختلافات را حل کرد.

وی با اشاره به بازگشت اصلاح قانون کار به دولت، گفت: به دلیل نارضایتی کارگران و کارفرمایان لایحه را پس گرفتیم و این آمادگی را داریم که سر ۷ بند مورد مناقشه و اختلاف به شکل سه جانبه گفت‌وگو کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ریزش ۶۲۲ هزار نیروی کار در سال ۱۳۹۱، اظهار کرد: خوشبختانه در سال‌های بعد از ریزش نیروی کار جلوگیری شد و به سمت حفظ نیروهای کار رفتیم.

ربیعی افزود: بخشی از سیاست مداخله بازار کار دادن بخشی از مزد کارگر توسط دولت است و این سیاست را باید با تفاهم و همدلی دنبال کنیم.

وی طرح آموزش در محیط واقعی کار را بخشی از سیاست مداخله در بازار کار عنوان کرد و افزود: در هند تامین سه ماه کار برای یک فرد جزو سیاست‌های بازار کار بوده و ما باید فراتر از این حرکت کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان مهارت را مقوله‌ای ندانست که با سیستم دولتی پیش برود و گفت: جامعه ما دچار فقدان مهارت است و بیشتر حوادث ناشی از کار نیز در اثر نبود مهارت به وجود آمده است، لذا باید توجه به آموزش‌های مهارتی را با جدیت دنبال کنیم.

ارسال نظر