اندر آداب کافی شاپ رفتن

سر و ته مان را می زنند، سر از کافی شاپ در می آوریم. به قرارهای آخر هفته تان نگاه کنید، حتی اگر به قصد تماشای تئاتر، دیدن فیلم، خرید، قدم زدن و حرف زدن و ... بیرون می روید، آخر سر، سر از کافی شاپ در می آورید، به ویژه در زمستان ها که هوای سرد نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه را طلب می کند.

سر و ته مان را می زنند، سر از کافی شاپ در می آوریم. به قرارهای آخر هفته تان نگاه کنید، حتی اگر به قصد تماشای تئاتر، دیدن فیلم، خرید، قدم زدن و حرف زدن و ... بیرون می روید، آخر سر، سر از کافی شاپ در می آورید، به ویژه در زمستان ها که هوای سرد نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه را طلب می کند. بنابراین شاید به جرأت بتوان گفت، کافی شاپ رفتن به یکی از تفریح های ثابت خانواده ها و به طور خاص، جوانان خانواده ها تبدیل شده است.
در گذشته، فرهنگ قهوه خانه رفتن در بین مردم بسیاری از شهرها از جمله تهران رواج داشت اما این تفریح، بیشتر تفریحی مردانه بود. با درست شدن کافی شاپ ها و تغییر نگاه و فرهنگ اجتماعی، زن ها نیز وارد قهوه خانه ها، اما نوع امروزی آن، یعنی کافی شاپ ها شدند و همین شاید دلیل تلطیف فضای کافی شاپ ها بیه نسبت قهوه خانه هاست.

کافی شاپ رفتن هم مانند هر رفتار دیگری، فرهنگ خودش را داراد. بنابراین حالا که فصل کافی شاپ بازی است، می خواهیم درباره آن بیشتر بدانیم؛ از فرهنگ نشستن و گپ زدن در کافه تا طراحی و منوی کافی شاپ ها.

چگونه یک کافی شاپ خوب انتخاب کنیم؟

از آنجایی که افراد برای اهداف مختلفی به کافی شاپ می آیند، بنابراین باید امکانات مختلف در کافی شاپ وجود داشته باشد، در غیر این صورت کیفیت آن مناسب نبوده و احساس آرامش نخواهید کرد. ببینیم کافی شاپ به چه امکاناتی نیاز دارد.
تزئینات کافی شاپ

یکی از ویژگی های فضای کافی شاپ، تزئینات آن است. آرام بخش بودن، امکاناتی برای اطلاع رسانی مانند ساعت، نور مناسب کافی شاپ، راحتی میز و صندلی، جای پارک خودرو و تزئین های فضای کافی شاپ که باید در راستای ایجاد آرامش بوده و شلوغ نباشند از ویژگی های مهم کافی شاپ هاست. کمبود هر کدام از اینها از امتیاز آن می کاهد.

امکان انجام کارها

معمولا میزهای یک یا دو نفره باید در بخش هایی از کافی شاپ وجود داشته باشند. این میزها معمولا برای ملاقات های خاص کاری یا آشنایی افراد با هم، انجام کار به تنهایی یا دو نفری، انجام کار با لپ تاپ، نوشیدن، مطالعه و ... کاربرد دارد.


امکانات مهم است

در حال حاضر امکاناتی مانند شارژر تلفن همراه، پریزهای متعدد برای اتصال، وسایل مختلف برقی مانند لپ تاپ، تلفن همراه، تبلت و ... از لوازم ضروری کافی شاپ است. امکان برقراری ارتباط اینترنتی از دیگر نیازهای کافی شاپ هاست به ویژه اگر این کافی شاپ بیشتر مشتریان جوان را مد نظر قرار داده باشد.

میزهای دکوری

در گوشه و کنار کافی شاب ها معمولا نیمکت هایی تعبیه شده است. این نیمکت ها علاوه بر این که فضاهای منفی کافی شاپ را پر می کنند، جایی برای نشستن آنهایی است که برای کاری خاص، خوردن غذایی سرپایی و سریع به کافی شاپ می آیند. این میزها معمولا رو به شیشه بوده و امکان دیدن فضای بیرون از کافی شاپ نیز میسر است. سعی کنید وسایل شخصی تان را روی میز رها نکنید تا مزاحمتی برای کار یا نشستن دیگران ایجاد نکنید.

منوها باید دیده شوند

یکی از نکته های مهم در کافی شاپ ها تابلوهای ویژه درج قیمت ها و منوی کافی شاپ است. این منوهای دیواری علاوه بر کاربرد اصلی شان می توانند کاربرد تزئینی هم داشته باشند. برای مثال طرح آنها به شکل تخته سیاه، تابلوی اعلانات، دایره هایی شبیه تنه درخت و ... همگی از نمونه های طراحی این منوهای دیواری هستند.

آداب ارتباط در کافی شاپ

افراد به دلایل مختلف راهی کافی شاپ می شوند. شاید یکی از مهم ترین دلایلش وقت گذرانی باشد اما دلایل مهم تری هم برای دورهمی های کافی شاپ وجود دارد. این دور همی ها باید ویژگی های خودش را داشته باشد؛ چه از نظر ارتباط بین افراد و چه از نظر ارتباط بین مشتری و مسئولان کافی شاپ.


1) انعام بدهید

اگرچه برخورد مودب با افرادی که در کافی شاپ کار می کنند مهم است اما یکی از راهکارهای مستقیم تشکر از خدمه کافی شاپ، انعام دادن به آنهاست. بنابراین حتما به خدمه به ویژه کسی که برای شما به شکل مستقیم سرویس می دهد، انعام بدهید.

2) نظافت را رعایت کنید

نظافت و تمیزی کارمندان از نکته هایی است که باید به آن توجه شود، بنابراین حتما به تمیزی کافی شاپ و کارمندان آن دقت کنید و در صورت نقصان، حتما موضوع را تذکر دهید.

3) منوهای تازه را امتحان کنید

یکی از ویژگی های مهم کافی شاپ ها، منوی آنهاست. هر چه تنوع آن بیشتر و خوراکی ها خوشمزه تر باشد، مشتری ها لذت بیشتری می برند. بنابراین حتما به منو دقت کنید. علاوه بر این که باید غذاهای جدید را امتحان کنید به این مسئله هم دقت داشته باشید که چقدرت تشابه بین منوی کافی شاپ و واقعیت خوراکی که به شما ارائه می شود وجود دارد. این موارد را می توانید دوستانه به مسئولان کافی شاپ بگویید.

4) قرارهای دوستانه

یکی از مراکز مهم و با کلاس برای قرارهای دوستانه، قرار آشنایی و ... کافی شاپ هاست. سعی کنید در نشست دوستانه با دیگران همراه باشید. برای انتخاب خوراکی، تعارف کردن، پیشنهاد دادن، تعارف کردن در زمان سرو غذا یا نوشیدنی و ... را فراموش نکنید.

5) جایی برای کار

کافی شاپ هعا مکانی مناسب برای قرارهای کاری هستند، بنابراین می توانید برای گپ زدن بیشتر در محیطی آرام، کافی شاپ را انتخاب کنید.


6) سکوت کنید

درست است که کافی شاپ مکانی برای گپ و گفت و صحبت است اما نباید صدای شما مزاحم دیگران شود، بنابراین سعی کنید در زمان گپ و گفت و معاشرت حتما حواس تان به سروصدا باشد.

7) قرارهای آموزشی

هم اکنون بعضی افراد ترجیح می دهند از فضای کافه برای آموزش استفاده کنند. به همین دلیل همراه شاگرد یا شاگردان شان به این مکان رفته و کلاس های خصوصی یا نیمه خصوصی شان را برگزار می کنند. دردسر برگزاری این کلاس ها بسیار کمتر از برگزاری آنها در آموزشگاه یا منزل دانش آموزان است.

8) گپ های اینترنتی

بعضی افراد برای اینکه بتوانند از طریق اینترنت با دیگران مرتبط شوند، کافی شاپ را انتخاب می کنند. استفاده از اینترنت کافی شاپ یکی از دلایل آن است، اما دلایل دیگری هم وجود دارد که از آن موارد می توان به خلوتی و سکوت کافی شاپ، تنها بودن و تمرکز بیشتر و علاقه به نوشیدن یا خوردن خوراکی حین انجام کار است.
این کارها را انجام ندهید

بعضی نکته ها اگرچه کوچک به نظر می رسند اما نباید آنها را در هر محیطی به ویژه کافی شاپ انجام دهید.


(1) هیچ وقت با صدای بلند خدمه و گارسن را صدا نزنید.

(2) اگر نوشیدنی تان تمام شده به مدت طولانی آن را مقابل تان نگذارید. از گارسن بخواهید فنجان یا لیوان را برداشته و در صورت تمایل نوشیدنی جدیدی برای تان بیاورد. اشغال کردن فنجان ها یا ظرف ها رفتار درستی نیست.

(3) سعی کنید در کمترین زمان ممکن، سفارش تان را انتخاب کنید و تا قبل از انتخاب کردن آن، گارسن را سر میز صدا نکنید.

(4) از هدفون برای هر نوع شنیدن یا انتقال صدا در فضای کافی شاپ کمک بگیرید.

(5) میز را به موقع ترک کنید. اگر نوشیدن و خوردن شما تمام شده است، میز را ترک کنید. اگر می خواهید به مدت طولانی بنشینید، این نکته را از همان ابتدا به گارسن بگویید.

(6) سفارش تان را بنویسید. اگر قرار است دم صندوق سفارش بدهید، حتما سفارش ها را یادداشت کنید تا خودتان و دیگران را در صف سفارش معطل نکنید.

(7) روی صورتحساب، کلمه «تشکر» را بنویسید. کار سختی نیست اما بسیار دوستانه و مودبانه است.

(8) اگر امکان استفاده از دو پریز برق را داشتید، فقط از یکی از آنها برای وسیله ای که ضرورتی برای استفاده از آن دارید استفاده کنید و پریز دیگر را حتما آزاد بگذارید.

(9) حضور در کافی شاپ یعنی به اشتراک گذاشتن فضای فردی با دیگران، بنابراین باید نکته های اجتماعی را رعایت کنید.

(10) اگر به اینترنت نیاز دارید از آن استفاده کنید، در غیر این صورت دستگاه را خاموش کنید تا دیگران از آن استفاده کنند.



برای آرامش همه

برای این که هم شما و هم دیگر افراد حاضر در کافی شاپ از فضا لذت برده و احساس آرامش کنند، باید به این نکته ها دقت کنید:

  • اگر سیگار یا پیپ می کشید، حتما در بخش سیگاری ها بنشینید تا دود باعث آزار دیگران نشود.
  • حتما بعد از تمام شدن خوراکی ها هر چه زودتر میز را تحویل دهید، حتی اگر مانند بعضی کافی شاپ ها برای شما زمان مشخص برای نشستن تعیین نشده باشد.
  • خندیدن، گریستن، صحبت کردن و ... از رفتارهای عادی بین دوستان است اما کافی شاپ فضای عمومی است و باید درباره این رفتارها دقت کنید.
  • اگر درباره پذیرایی، نوع خوراکی های ارائه شده یا کیفیت آنها اعتراضی دارید، آن را مودبانه ابراز کنید.


چند درصد، چه نوشیدنی میل می کنند؟

43%

43 درصد از مراجعان کافی شاپ ها نوشیدنی کافئینی خاصی را انتخاب می کنند.

7%

7 درصد از افرادی که به کافی شاپ می آیند به شکل حرفه ای علاقه به نوشیدن اسپرسو دارند.

77%

77 درصد از افرادی که به کافی شاپ می آیند قهوه می نوشند. آمار این تعداد در کل جهان 180 میلیون نفر است.


دنده عقب بگیرید!

بالاخره هر کسی از جایی کافی شاپ رفتن را شروع می کند. علاوه بر آدابی که گفته شد، بهتر است بدانید اگر به عنوان یک تازه کار، پا به کافی شاپ گذاشته اید و به قول معروف کافی شاپی شده اید (!) باید از نوشیدن چه نوشیدنی هایی شروع کنید که با دردسرهای گوارشی و بی خوابی و ... دست و پنجه نرم نکنید. آداب نوشیدن در کافی شاپ و عادت کردن به طعم نوشیدنی ها به این ترتیب است، اینجا باید دنده عقب بگیرید! از شماره 3 و از ملایم ترین نوع آن شروع کرده و به تدریج جلو بروید.

3. کاپوچینو

معمولا اندازه لیوان کاپوچینو بزرگ تر از قهوه و دیگر نوشیدنی های کافئینی است. از نظر ساختاری نوشیدنی کافئینی ملایمی است. برای تهیه آن به نسبت مساوی، اسپرسو، شیر جوشیده و شیر زده و کف کرده را اضافه می کنند.

2. اسپرسو

این نوشیدنی از تحت فشار قرار گرفتن دانه های سیاه قهوه در بخار دستگاه تهیه می شود، بنابراین عطر و طعم آن بسیار عالی است.

1. الف) آمریکانو

یک شات از اسپرسو را به یک فنجان آب داغ اضافه می کنند تا آمریکانو درست کنند. از این ترکیب، نوشیدنی خوشرنگ با کفی خاص و مناسب با طعم و عطری خوب تولید می شود که بسیاری از مردم علاقه به نوشیدن آن دارند. اگر ابتدا آمریکانو سفارش می دهید، بعد از مدتی می توانید اسپرسو را انتخاب کنید.

1. ب ) لاته

شیرین و ملایم بودن طعم این نوشیدنی دو ویژگی مهم آن است. برای تهیه آن، یک شات اسپرسو را با چند واحد شیر جوشیده مخلوط می کنند و سپس آن را می زنند تا کف ایجاد شود. طعم ملایم این نوشیدنی بسیار عالی است.

منبع: هفته نامه همشهری
ارسال نظر