حذف یا کاهش بوجه فرهنگی، مخالف شعارهای شورای پنجم است

رییس کمیسیون فرهنگی، اجماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: حذف یا کم کردن از بودجه فرهنگی،‌اجتماعی با شعار شورای پنجم و شهرداری درباره‌ تقویت و ترویج حقوق شهروندی, تقویت سمن ها, افزایش سرانه مطالعه شهروندان و...تناقض دارد.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: حذف یا کم کردن از بودجه فرهنگی،‌اجتماعی با شعار شورای پنجم و شهرداری درباره‌ تقویت و ترویج حقوق شهروندی, تقویت سمن ها, افزایش سرانه مطالعه شهروندان و...تناقض دارد.
فریده روشن در گفت و گو با ایسنا ، اظهار کرد: کمیسیون فرهنگی- اجتماعی- ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان در دوره پنجم، برای رسیدن به یک نقشه راه درست و منطقی و تدوین برنامه چهار ساله خود، در قالب جلسات کارشناسی با اعضاء کمیسیون و همچنین دیدار و گفتگوی اعضاء با نخبگان و کنشگران و کارشناسان حوزه فرهنگ- اجتماعی- ورزشی، به بررسی و آسیب شناسی حوزه فرهنگی، اجتماعی شهر اصفهان و نقش مدیریت شهری در زمینه ارائه خدمات در این حوزه و همچنین داشته ها و ظرفیتهای سخت افزاری و نرم افزاری مجموعه شهرداری پرداختند.
وی افزود: تبدیل چهارباغ عباسی به محور فرهنگی ـ هنری شهر، تقویت آموزشگاه ها و مراکز فرهنگی و هنری خصوصی با رویکرد نخبه پروری، حمایت از سازمانهای مردم نهاد، بالا بردن سرانه فضای ورزشی و تفریحی، طراحی، اصلاح و اجرای چند رخداد جهانی در اصفهان (همچون جشنواره فیلم کودک و نوجوان) و بهبود و ارتقای اقتصاد فرهنگ و هنر در اصفهان از جمله اولویت های اساسی فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهر اصفهان هستند.
رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: حمایت کارآفرینان جوان و توسعه فرهنگ کارآفرینی، کمک به تقویت باشگاههای ورزشی ، اصلاح روند پروژه های عمرانی فرهنگی ـ ورزشی (طراحی و ساخت پروژه شاخص فرهنگی)، بهبود فرهنگی مناطق محروم بر اساس ظرفیتهای هر منطقه، توانمندسازی اقشار آسیب پذیر (آموزش، میکروفاینانس، ارتباط با بازار کار، ...) از جمله اقدامات و اولویت های کاری کمیسیون فرهنگی در سال 97 است.
روشن تصریح کرد: مصوبات اخیر شورای شهر اصفهان در بودجه 97 و اختصاص ردیف بودجه برای برند شهری اصفهان، محور گردشگری چهارباغ، گورت، رهنان، بازاریابی گردشگری، توسعه سينما همايون و انديشه با توجه به ايجاد يك پلاتو مناسب، توجه به بودجه ورزشي در مناطق ، اختصاص بودجه ای جداگانه برای جشنواره فیلم کودک، اختصاص بودجه مستقل برای پیاده سازی و برنامه های فرهنگی و هنری چهارباغ، بودجه اختصاصی برای توسعه زیرساخت صنایع خلاق و ...اقدامی شایسته و انقلابی در توسعه گردشگری اصفهان و نگاهی جدید به توسعه پایدار تلقی می شود. همچنین اختصاص ردیف بودجه جهت احداث مرکز آموزش و توانمند‌سازی شهروندان آسیب‌دیده اجتماعی از جمله اقداماتی است که مدنظر قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: در برخی موارد تلاش برای کاهش هزینه های مدیریت شهری منجر شده تا برخی مدیران به فکر کاهش میزان بودجه فرهنگی و حذف برخی ردیف های بودجه فرهنگی اجتماعی یا کاستن از این بودجه بیافتند.
رییس کمیسیون فرهنگی، اجماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: حذف یا کم کردن از بودجه فرهنگی،‌ اجتماعی با شعار شورای پنجم و شهرداری درباره‌ تقویت و ترویج حقوق شهروندی, تقویت سمن ها, افزایش سرانه مطالعه شهروندان و...تناقض دارد. دقت کنیم که با حذف ردیف‌های بودجه‌ فرهنگی‌اجتماعی، صورت مساله را پاک نکنیم.
روشن اظهار کرد: در حال حاضر بودجه برنامه ای سازمان فرهنگی,اجتماعی, ورزشی مجموعا و با توجه به ادغام سازمان ورزش در سازمان فرهنگی تفریحی, تقریبا به یک چهارم کاهش یافته است. این در حالی است که حوزه های هنری ما با بدهی بالایی مواجه هستند و تا زمانی که این بدهی ها پرداخت نشود امکان برپایی و انجام برنامه های هنری نخواهد بود.
وی ادامه داد: با توجه به آنکه در این سازمان با تعدد و تکثر نیرو مواجه هستیم و نسبت به بخش های دیگر شهرداری با تورم پرسنل (972نفر نیرو) بیشتری مواجه است. هزینه های جاری سازمان بیش از هزینه های دیگر بوده و این امر از دیگر مشکلات بخش فرهنگ است كه البته بايستي اين معضل را به هر نحو كه ممكن است باید ساماندهي و مديريت هزينه كرد.
رییس کمیسیون فرهنگی، اجماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: ناگفته نماند كه در حوزه عمراني فرهنگي متاسفانه از ظرفيت موجود به نحو احسن و مناسب بهره برداري نشده است. به عنوان مثال برنامه مدون و پويايي براي بعضي از فرهنگسراها از قبل وجود نداشته و لذا بايستي معاونت فرهنگي در اولويت كارهاي خود اين موضوع را قرار دهد، ولي در بحث عمرانی آن تا زماني كه از ظرفيت موجود به نحو احسن بهره برداري نشود نيازي به ساخت مجدد فرهنگ سرا نداريم.
روشن یادآور شد: در اين مدت توانستيم بودجه مناسبي را در اين شرايط بد اقتصادي به اولويت هاي فرهنگي و گردشگري اختصاص دهيم و مي توان گفت كه با توجه به اولويت هاي كميسيون فرهنگي اجتماعي ورزشي سعي بر اين شد كه بودجه به سرعت بسته شود كه اگر برنامه ريزي مناسبي جهت اجرا داشته باشيم و بودجه فرهنگي به صورت صد درصد تخصيص يابد بتوان در پايان سال ٩٧ تا حدودي به اهداف فرهنگي و نيازهاي موجود دست يابد.
وی خاطرنشان کرد: يادمان باشد كه در زمينه فرهنگ و آموزش هرچقدر هم هزينه شود كم است و هزينه در اين موارد سرمايه گذاري براي آينده شهر است.

ارسال نظر