آقای فیروزآبادی! جاسوسی هسته ای ،آن هم با مارمولک ؟
گفتههای سردار سرلشکر فیروزآبادی موردتوجه وبسایتهای خبری و علمی خارجی قرارگرفته است و این پایگاههای خبری و علمی اقدام به بحث پیرامون این سخنان کردهاند. از جمله وبسایت علمی LiveScience در مطلبی با عنوان «نه ایران، سوسمارهای جاسوس نمیتوانند اورانیوم کشف کنند» با نقل سخنان سرلشکر فیروزآبادی، از نگاهی علمی به این موضوع پرداخته است.
گفتههای سردار سرلشکر فیروزآبادی موردتوجه وبسایتهای خبری و علمی خارجی قرارگرفته است و این پایگاههای خبری و علمی اقدام به بحث پیرامون این سخنان کردهاند. از جمله وبسایت علمی LiveScience در مطلبی با عنوان «نه ایران، سوسمارهای جاسوس نمیتوانند اورانیوم کشف کنند» با نقل سخنان سرلشکر فیروزآبادی، از نگاهی علمی به این موضوع پرداخته است.
این پایگاه علمی بیان میکند، اشاره به «امواج اتمی» در سخنان فیروزآبادی موضوع عجیبی است و این امواج به شکل واقعی وجود ندارند و آنچه احتمالاً منظور سرلشکر فیروزآبادی بوده، «تشعشعات گاما» است که امواجی با کمترین طولموج در طیف الکترومگنتیک هستند و در فرایند استخراج اورانیوم از ایزوتوپهای رادیواکتیو ساطع میشوند.
این پایگاه به نقل از دو تن از متخصصان مینویسد، اما صرفنظر از این اشتباه در سخنان فیروزآبادی، ادعای اصلی وی مضحک است. اریک پیانکا استاد جانورشناسی دانشگاه تگزاس در آستین ـ که پیشازاین وی را با عنوان مرد مارمولکی میشناختند ـ در ایمیلی به پایگاه LiveScience بیان کرده که ادعای سرلشکر فیروزآبادی حرف پوچی است.
وی بیان کرده: این ادعا که سوسمارها یا مارمولکها میتوانند امواج اتمی را جذب کنند کاملاً غیرمنطقی است، زیرا پوست مارمولکها دقیقاً از پروتئینهایی شبیه به پروتئینهای پوست انسان تشکیل شده است: کراتین A و B. هیچ یک از این دو نوع کراتین توانایی خاصی در جذب یا تشخیص اورانیوم یا سایر مواد رادیواکتیو ندارند.
«بری سینروو» متخصص بیولوژی تکاملی در دانشگاه کالیفرنیا که در پاسخ به این که آیا سوسمارها و مارمولکها قادر به حس کردن اورانیوم در داخل معادن هستند یا خیر تا به این طریق مورد سوءاستفاده جاسوسی قرار بگیرند، بیان کرده: خیر. اینکه مارمولکها قادر به شناسایی و کشف معادن اورانیوم باشند با همه دادههای علمی موجود در تناقض است.
به گفته او مارمولکها اصولاً ازآنجاییکه حیواناتی خونسرد هستند، به دنبال مکانهایی گرم برای زندگی و استراحت میگردند و طبیعتاً هیچ علاقهای به معادن سرد اورانیوم ندارند. تحقیقات نشان میدهد که مارمولکها در طول زندگی خود، مکانهای گرم را شناسایی کرده و به دنبال آنها میگردند و درنتیجه نمیتوان تصور کرد که مارمولکها یا سوسمارها به شکلی غریزی و طبیعی توانایی گشتن به دنبال معادن اورانیوم را داشته باشند.
سردار سرلشکر فیروزآبادی، مشاور عالی نظامی فرمانده کل قوا، در واکنش به خبر دستگیری برخی از فعالان محیط زیست و معاون رئیس این سازمان به اتهام جاسوسی گفته بود: من از آنجایی که در سیستم اجرایی کشور نیستم، در جریان مسأله قرار ندارم، اما از آنجایی که چهل سال در میدان امنیت و دفاع کشور کار کردهام، باید این نکته را بگویم که غربیها بعد از هر تجربهای که با ایران کردند، دچار شکست شدند. برای مثال افرادی چندین سال پیش به عنوان فعالیت برای جمعآوری کمک به فلسطین به ایران آمدند از تهران شروع کردند بعد به ورامین رفته و ازآنجا به سمت نائین و یزد راه افتادند. ما به مسیری که انتخاب کرده بودند، شک کردیم. اگر کسی میخواهد برای فلسطین کمک جمع کند باید به تهران و اصفهان بیاید جایی که مردم هستند و پول دارند نه وسط کویر راه بیفتند.
آنها این مسیر را ادامه دادند و تا جیرفت کرمان رفتند، زمانی که به تهران رسیدند، خودشان را اجازه دادیم از کشور خارج شوند، اما اموال همراهانشان را نگه داشتیم. در اموالشان انواع جانوران صحرایی را خریده بودند مثل سوسمار، مارمولک و آفتابپرست. سپس بررسی کردیم که این موارد به چه دردشان میخورد، بعد متوجه شدیم که پوست آنها امواج اتمی را جذب میکند و اینها جاسوس اتمی بودند که میخواستند با این بهانه در داخل جمهوری اسلامی از طریق پوست این جانوران صحرایی به این نتیجه برسند که ما در چه مکانهایی معدن اورانیوم داریم و کجا در حال کار اتمی کردن هستیم.
منبع: تابناک