روند ذبح دام مولد در اصفهان با خشکسالی‌های متوالی و گرانی علوفه

تداوم روند ذبح بره‌های ماده در کشتارگاه‌های استان اصفهان از پنج سال گذشته تاکنون لطمات جبران‌ناپذیری به صنعت دامداری این استان وارد کرده است.

تداوم روند ذبح بره‌های ماده در کشتارگاه‌های استان اصفهان از پنج سال گذشته تاکنون لطمات جبران‌ناپذیری به صنعت دامداری این استان وارد کرده است.
به گزارش تسنیم، در گذشته‌های نه‌چندان دور در پی خشکسالی‌های متوالی در استان اصفهان تولید‌کنندگان شیر‌خام برای تأمین پول خرید علوفه، دام‌های‌شان را راهی کشتارگاه می‌کردند و به دلیل کمبود آذوقه و کاهش توان مالی دامداران از 100 راس گاوی که در این استان ذبح می‌شد 85 درصد آن گاوهای شیرده و مولد بودند.

ذبح بی‌رویه بره‌های ماده از 5 سال پیش در استان اصفهان نه تنها بر صنعت دامداری استان لطمات جبران‌ناپذیری را وارد کرده، بلکه با تأثیرگذاری بر اقتصاد بازار گوشت قرمز نوسانات شدید قیمتی را رقم زده، چرا که با کشتار بره‌های ماده‌، زاد و ولد دامی روند کاهشی به خود گرفته و بازار با کمبود عرضه دام مواجه می‌شود.

ذبح 40 درصد دام مولد و سبک در کشتارگاه‌های اصفهان در سکوت مسئولان

رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز اصفهان گفت: اکنون به دلیل گرانی آذوقه و خشکسالی‌های متوالی 30 تا 40 درصد گاو‌های مولد و سبک در کشتارگاه‌های استان اصفهان ذبح می‌شود.

رضا انصاری درباره موضوع ذبح دام‌های مولد در کشتارگاه‌های اصفهان، اظهار داشت: در این زمینه به صورت کتبی و شفاهی به تمام ارگان‌ها اطلاع داده‌ایم، اما تاکنون هیچ‌کدام از سازمان‌های مرتبط جوابگو نبودند و حتی درصدد پیشنهاد راهکار و اقدامی اساسی نبوده‌اند.

وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان هم در جریان تمام امور اتحادیه‌ها و کشتارگاه‌های استان است، اما متأسفانه تاکنون هیچ‌گونه اقدامی انجام نشده است. به تمام ارگان‌های مرتبط اطلاع داده‌ایم که در آینده با معضلاتی مواجه نشویم، هر طور سیاست اجازه می‌دهد خود آنها اقدام می‌کنند.

کمبود دام زنده اصفهان فقط با ذبح 5 درصد دام‌ها

وی با انتقاد از اینکه اکنون 30 تا 40 درصد گاو‌های مولد و سبک در کشتارگاه‌های استان اصفهان ذبح می‌شوند، گفت: ذبح این گاو‌ها طی سال‌های متوالی در کشتارگاه‌های استان انجام می‌شود و چنانچه با همت مسئولان مرتبط فقط 5 درصد آنها برای کشتار ذبح شود، کمبود دام زنده اصفهان جبران خواهد شد.

انصاری اضافه کرد: اکنون دام‌های سبک و کوچک برای ذبح به کشتارگاه‌های استان اصفهان هم ارسال می‌شوند که طی 2 سال نگهداری و پرورش آنها می‌توان جوابگوی کمبود دام زنده استان بود. در کشورهای استرالیا و نیوزلند ذبح دام زنده سبک در کشتارگاه‌ها ممنوع است، اما این امر در کشتارگاه‌های ما به راحتی و بدون آینده‌نگری اجرایی می‌شود.

روند ذبح دام مولد در اصفهان با خشکسالی‌های متوالی و گرانی علوفه

رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز اصفهان در ادامه تأکید کرد: مسئولان، سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط برای جبران کمبود دام زنده در استان اصفهان باید راهکارها و اقدامات کارشناسی اساسی برای جلوگیری از این معضل انجام دهند.

وی با تأکید بر اینکه دام‌های مولد در کشتارگاه‌های استان اصفهان با قیمت 29 تا 30 هزار تومان ذبح می‌شوند، اظهار داشت: بسیاری از دامداران به دلیل خشکسالی، گرانی آذوقه و علوفه گاو‌های مولد خود را برای کشتار می‌برند، به طور حتم دیگر گاو ماده و شیردهی جایگزین آنها نخواهد شد و مشکل از شرایط فعلی بدتر هم می‌شود.

انصاری با اشاره به افزایش چند درصدی نرخ غذای دام سنگین و سبک طی سال جاری، افزود: اکنون نرخ یک کیلوگرم علوفه 1200 تا 1500 تومان برای دامداران به فروش می‌رسد که برای آنها به هیچ‌وجه به صرفه نیست.

گرانی گوشت قرمز در اصفهان با روند کشتار گاوهای مولد

نایب رئیس اتحادیه گوشت قرمز استان اصفهان گفت: کشتار گاوهای مولد با شیردهی اندک یکی از دلایل اصلی کمبود و گرانی گوشت گوساله در اصفهان است.

اصغر پورباطنی با اشاره به تداوم روند ذبح بره‌های ماده در استان اصفهان، اظهار داشت: ادامه این روند بر کمبود و گرانی گوشت گوساله بسیار تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر با کمبود گوشت گوساله در استان روبه‌رو هستیم، گفت: به مسئولان اعلام کردیم، اگر روند کشتار گاوهای مولد در اصفهان ادامه یابد در آینده با معضلات جبران‌ناپذیری روبه‌رو خواهیم شد.

نایب رئیس اتحادیه گوشت قرمز استان اصفهان با اشاره به کمبود آذوقه و خشکسالی‌های متوالی پیش آمده در استان اصفهان، اظهار داشت: بسیاری از دامداران به دلیل خشکسالی و نبود آذوقه و علوفه گاو‌های شیرده خود را می‌کشتند، چرا که در شرایط فعلی کشتار دام زنده از نگهداری آن به صرفه‌تر است.

پورباطنی افزود: به مسئولان مربوطه در استان اصفهان گزارش دادیم که اگر وضعیت به همین منوال ادامه یابد در آینده با مشکل کمبود شیر و گوساله مواجه می‌شویم.

به گزارش تسنیم، اکنون با این توضیحات باید منتظر ماند و دید برای جلوگیری از تداوم روند ذبح بره‌های ماده در کشتارگاه‌های استان اصفهان و گاو‌های مولد چه تصمیم گرفته می‌شود؛ ادامه این روند بدون‌شک صنعت گوشت اصفهان را با مشکلات عدیده‌ای روبرو می‌سازد.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار