امسال بحرانی ترين شرايط سد زاينده رود است
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با بيان این که بارش های اصفهان از ابتدای سال آبی تا22 بهمن، 4.5 میلی متر بوده است، گفت: این رقم در سال گذشته 26میلی متر و درمتوسط بلند مدت 60 میلی متر بوده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با بيان این که بارش های اصفهان از ابتدای سال آبی تا22 بهمن، 4.5 میلی متر بوده است، گفت: این رقم در سال گذشته 26میلی متر و درمتوسط بلند مدت 60 میلی متر بوده است.
به گزارش ايسنا، مسعود میرمحمد صادقی در حاشیه برگزاری چهارمین جلسه شورای راهبری فناوری اطلاعات، اظهار كرد: از ابتداي سال جاري در ایستگاه چلگرد که میزان بارش آن نسبت مستقیم با حجم سد زاینده رود دارد، بارش ها کاهش چشمگیری داشته است، به طوری که تا 22 بهمن 193 میلی متر بارش را نشان می دهد.
وي افزود: این میزان در سال گذشته 818 میلی متر و در متوسط بلند مدت 773 میلی متر بوده که حاکی از کاهش 75 درصدی در سال جاری است، البته در مدت اخير بارش نسبتا خوبی داشتیم و میزان بارش ها در اصفها ن با افزایش 6 میلی متر به 10 میلی متر و در چلگرد با افزایش حدودی 47 میلی متری به 250 میلی متر رسیده است .
افزايش 4 درجه اي دما در كوهرنگ
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان تصريح كرد: طی 30 سال گذشته در منطقه کوهرنگ حدود 4 درجه افزایش دما ثبت شده که این موضوع سبب کاهش چشمگیر ذخیره برف منطقه شده است به طوری که در سال جاری فقط سه سانتی متر برف به ثبت رسیده است، این مقدار در سال گذشته 79 سانتی متر و در میانگین بلند مدت عدد 100 سانتی متر را نشان می دهد .
میرمحمدصادقي افزود: حجم ذخیره سد زاینده رود هم اکنون به پایین تر از 130 میلیون متر مکعب رسیده است که با مقدار قابل توجه رسوب در مخزن سد، حاکی از شرایط بحرانی شدیدی است. این حجم در سال گذشته 230 میلیون متر مکعب بوده است.
امكان توزيع آب كشاورزي نيست
وي ادامه داد: با توجه به مطالب ارایه شده طبق مصوبه شورای هماهنگی زاینده رود امکان توزیع آب کشاورزی در سال زراعی جاری وجود ندارد و علاوه بر زراعت، باغات نیز در معرض خطر جدی قرار دارند. در همین راستا طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی نیز به جدیت در حال اجرا و پیگیری است که به توجه به شرایط موجود و پیش رو مشکلات شدیدی برای کارهای اجرایی نیز در پیش خواهد بود.
امسال بحراني ترين شرايط سد زاينده رود است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان خاطر نشان کرد: حجم سد زاینده رود از سال 1350 تا 1397 یک سیر نزولی را نشان می دهد که سال جاری با کمترین حجم، بحرانی ترین شرایط را رقم زده است و آمارها حاکی از آن است که بقیه سدهای استان نیز شرایط مطلوبی ندارند و وضعیت مشابهی را دارند و این به منزله هشدار جدی به تمام مشترکین و دستگاه های اجرائی در سال آبی جاری ( ابتدای مهر 96 تا پایان شهریور97) است.