واکنشها به نامه جنجالی احمدینژاد
نامه اخیر محمود احمدی نژاد به رهبری معظم انقلاب موجب عصبانی شدن طیفی از اصولگرایان شده است که پیشتر از مدافعانش بودند. کسانی که تاکنون در رابطه با رفتارهای ساختار شکنانه رییس جمهور سابق یا سکوت میکردند و یا دست به توجیه میزدند حالا با الفاظ تندی او را نقد میکنند. از طرف دیگر اکثر اصلاح طلبان این بار نامه احمدی نژاد را خیلی جدی نگرفتند و فقط برخی از موقعیت تازه استفاده کرده اند و گذشته سیاسی احمدی نژاد را یادآور شدند و رفتارهای کنونی را در مسیر عملکرد پیشین او ارزیابی کردند.
نامه اخیر محمود احمدی نژاد به رهبری معظم انقلاب موجب عصبانی شدن طیفی از اصولگرایان شده است که پیشتر از مدافعانش بودند. کسانی که تاکنون در رابطه با رفتارهای ساختار شکنانه رییس جمهور سابق یا سکوت میکردند و یا دست به توجیه میزدند حالا با الفاظ تندی او را نقد میکنند. از طرف دیگر اکثر اصلاح طلبان این بار نامه احمدی نژاد را خیلی جدی نگرفتند و فقط برخی از موقعیت تازه استفاده کرده اند و گذشته سیاسی احمدی نژاد را یادآور شدند و رفتارهای کنونی را در مسیر عملکرد پیشین او ارزیابی کردند.
به گزارش فرارو، محمود احمدی نژاد چهارشنبه گذشته در نامهای به رهبر انقلاب، درخواست برگزاری انتخابات "فوری و آزاد" ریاست جمهوری و مجلس را کرد و گفت که این انتخاباتی باید بدون "مهندسی شورای نگهبان و دخالت نهادهای نظامی و امنیتی و آزاد گذاشتن مردم برای انتخاب" برگزار شود.
او همچنین خواستار برکناری رییس قوه قضائیه شد.
نامه جدید احمدی نژاد به رهبری بازتاب گستردهای در افکار عمومی داشت، اما این بار کسی را شگفت زده نکرد، فقط موجی از عصبانیت را در فعالان سیاسی اصولگرا به دنبال داشت.
ظاهرا این واکنشها بیش از آن که به اصل درخواستهای احمدی نژاد برای برگزاری انتخابات و برکناری رییس قوه قضائیه باشد به استفاده از واژه "مهندسی" و نسبت دادن آن به شورای نگهبان و واژه "دخالت" و نسبت دادن آن به نهادهای امنیتی و نظامی در فرآیند انتخابات مربوط میشود.
مهمترین واکنش به نامه احمدی نژاد از سوی عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان صورت گرفت که با یادآوری خاطرهای از انتخابات سال ۸۸ به نوعی احمدی نژاد را متهم به تلاش برای مهندسی انتخابات کرد.
کدخدایی در کانال تلگرام خود نوشت: «دوشنبه ۲۵ خرداد ۸۸ بعد از ظهر از دفتر رئیس جمهور وقت اطلاع دادند که آقای رئیس جمهور ساعت ۲۱:۳۰ منتظر شماست. تعجب کردم، چون ارتباط و رفت و آمدی نداشتم.»
او در ادامه در توضیح دیدار با احمدی نژاد نوشت: «به همراه رئیس جمهور به یکی از اتاقها رفتیم. بعد از تعارفات گفت: چرا نتیجه انتخابات را اعلام نمیکنید؟ منظور اعلام صحت انتخابات از سوی شورای نگهبان بود. گفتم هنوز شکایتها بررسی نشده است و در زمان دریافت و بررسی شکایات هستیم. قطعا بعد از بررسی شکایات، نتیجه نهایی اعلام خواهد شد. اصرار از ایشان که نتیجه را زودتر اعلام کنید و مقاومت از سوی من مبنی بر اینکه تا زمانی که شکایات رسیدگی نشود، امکان اعلام صحت انتخابات نیست.»
کدخدایی با بیان این خاطره تاکید کرد: «حالا باید دید چه کسانی دنبال مهندسی انتخابات بودند؟ شورای نگهبان و یا مهندسی در کسوت مقام اجرایی.»
او با تاکید بر سلامت و قانونی بودن انتخاباتهای سالهای ۸۸ و ۹۶ افزود که نه نیازمند انتخابات مجدد است و نه همهپرسی.
یاور شیطان یا ناپلئون؟
نامه احمدی نژاد دو واکنش تند دیگر از سوی اصولگرایان داشت. حمید رسایی نماینده مجلس نهم، بعداز ظهر روز چهارشنبه در حساب توئیتری خود نامه رییس دولت نهم و دهم را وقیحانه خواند و گفت: «یاد ادعاهای وقیحانه میرحسین موسوی ودیگر سران کودتا در انتخابات ۸۸ افتادم.»
او در ادامه خطاب به هواداران احمدینژاد میگوید: «امیدوارم کسانی که مردد بودند یا درتجمعات احمدی نژاد، شعار "یاور رهبر آمد" سرمی دادند، تکلیف شان مشخص وفهمیده باشند که احمدینژاد یاور شیطان شده.»
محمد علی رامین که در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد از مشاوران او و معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد بود هم در موضعگیری تند علیه رییس جمهور پیشین مطلبی با عنوان "فرمان انحلال مجلس، ابطال انتخاباتها و برکناری روسای قوا، اولین مطالبه کوتوله سیاسی اسیر شهوت شهرت" در کانال تلگرامی خود منتشر کرد.
رامین نوشت: «محموداحمدی نژاد درنامهای که ابتدا از رسانههای صهیونیستی انگلیس و آمریکا منتشر شد، ضمن تشکیک ابلهانه در صداقت بیانات امام خامنهای (۲۹ بهمن ۹۶)، خودش را در جایگاه نماینده ملت، قطب ایران، منجی انقلاب و مصلح نظام اسلامی فرض کرده است.» او درخواست برکناری رئیس قوه قضائیه توسط احمدینژاد را تقلیدی کور از بیانیه "مسعود رجوی قبل از قیام مسلحانه علیه ملت" و "میرحسین موسوی و مهدی کروبی" علیه دولت خود او دانسته است.
محمدعلی رامین در پایان با «ناپلئون فرضی» خواندن احمدینژاد پیشنهاد میکند: «تمام مدعیان دانایی و توانایی از میان مخالفین نظام «امت-امامت»، بخصوص افراد زیر، در منزل ناپلئون بناپارت فرضی ایران یعنی محمود احمدینژاد جمع بشوند و در حضور یک تیم «روانپزشکی» مورد وثوق جمعی آنها از اروپا و آمریکا، ضمن طرح دیدگاههای اصلی خویش، بیانیه مشترکی را برای اصلاح امور مملکت تنظیم و منتشر کنند و به آراء عمومی بگذارند.»
عبدالحمید خدری نماینده بوشهر هم در پایان جلسه علنی روز پنجشنبه مجلس در تذکری به قوه قضاییه، گفت: «از وزیر اطلاعات و قوه قضاییه استدعا داریم که با این شخص معلومالحال برخورد قاطع کنند. اگر آن روزی که او در خانه ملت و از طریق خانه ملت به مردم و نمایندگان توهین میکرد، مجلس در حرکت انقلابی طرح عدم کفایت او را تقدیم مینمود امروز کار به اینجا کشیده نمیشد.»
نماینده مردم بوشهر در مجلس احمدینژاد را شخصی «معلومالحال» و «ناقصالعقل» خواند و گفت: «او امروز هر کاری میخواهد میکند، اما هیچ یک از مسئولان و نهادهای امنیتی با او برخوردی نمینمایند. این اتفاقات همچون مثال معروف است که «خوبی که از حد بگذرد نادان گمان بد برد» انتظار ما این است که با این فرد برخورد صورت گیرد.»یادداشت عباس عبدی درباره نامه احمدی نژاد بازتاب گسترده ای داشته است
احمدی نژاد و پیش بینی عبدالقادر
اما فعالان سیاسی و رسانههای اصلاح طلب که پیشتر به سخنان احمدی نژاد واکنشهای جدی تری نشان میدادند اینبار درباره نامه او با بی تفاوت رفتار میکنند. به نظر میرسد این بار اصلاح طلبان اصلا شگفت زده نشده اند.
با این حال عباس عبدی یکی از تحلیلگران اصلاح طلب امروز در یادداشتی در روزنامه اعتماد رفتار جدید احمدی نژاد را در راستای رفتار او در انتخابات ریاست جمهوری اخیر دانست و نوشت: «درخواست اصلاحات وی در دو حوزه شورای نگهبان و قوهقضاییه به معنای مستثنی کردن خودشان است و نه هیچ اصلاح دیگری. او میخواهد که شرایط به سال ۱۳۸۴ برگردد و خودش و نزدیکان فکریاش مشمول این مشکلات نشوند.»
عبدی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا از رفتار احمدی نژاد انتقاد میکند، عنوان کرد: «خطری که سکوت یا حتی تایید اینگونه مواضع غیراصولی برای اصلاحطلبان و نیز کشور دارد، بسیار بالاست. زیانهایی که احمدینژاد و سیاستهای او به این ملت و کشور زدند آن قدر بزرگ و گسترده بود که تا دههها نیز نخواهیم توانست آن را جبران کنیم. سکوت در برابر وی خیانتی است که نباید مرتکب آن شویم.»
به گفته عبدی " او هیچ تغییری نکرده. در روش همان هست که بود در هدف هم همان اهداف شخصی را دنبال میکند فقط لبه تیز تخریبش را تغییر داده است. مثل برخی دیگر از منتقدین حکومت که روزی در گذشته طرفدار حکومت بودند و منتقدین حکومت را به بدترین صورت مینواختند؛ امروز همان کار را با همان شیوه با حکومت میکنند. اجازه ندهیم مرزهای فکری و اخلاقی اصلاحات با این افراد مخدوش شود. آنان به جناحی که، ولی نعمتشان بوده وفا نمیکنند به هیچ کس دیگری رحم نخواهند کرد. "
این تحلیلگر ساسی اصلاح طلب معتقد است رفتارهای اخیر احمدی نژاد ناشی از پیشگویی صوفی مشهور هندی یعنی عبدالقادر است. او در این باره نوشت: «یکی از آشنایان قدیمی حدود دو سال پیش برای مطالعه مسلکهای صوفی و دراویش به جنوب هند شهر نیسور در ایالت بنگلور رفته بود که از این نظر خیلی مهم و مشهور است. در آنجا یکی از صوفیهای شناختهشده به نام عبدالقادر را ملاقات میکند و او پایان حکومت ایران را پیشگویی میکند. وی آموزگار مستقیم نظریهپرداز دولت سابق است و قطعا این پیشگویی را به اطلاع وی هم رسانده است. ظاهرا چنین برداشتی شده که اگر پرچم اپوزیسیونی به زمین افتاده! را بردارند جانشین بلافصل آن خواهند بود! البته از موعد مذکور ظاهرا گذشته است و احتمالا بداء حاصل شده! ولی واقعیت تصمیمات و سیاستهای این جریان از گذشته دور بر همین مبنا و سیاق بوده و هست.»
قمار با شکافهای سیاسی
علی تاجر نیا فعال سیاسی اصلاح طلب و از اعضای حزب مشارکت نیز در گفت و گویی با فرارو درباره آخرین اقدام احمدی نژاد گفت: «او در وهله اول مشروعیت ریاست جمهوری خود را زیر سوال برد. او نباید یادش برود که در پروسه انتخاباتی به ریاست جمهوری رسید که شورای نگهبان نظارت استصوابی را اعمال میکرد. تفاوت ریاست جمهوری او با سایر دورهها نیز در این است که تنها دوره انتخابات ریاست جمهوری که محل سوال و ابهام بود همان دورهای بود که نام آقای احمدینژاد به عنوان منتخب اعلام شد.»
تاجرنیا معتقد است که احمدی نژاد دو هدف را دنبال میکند "اول تضعیف دولت آقای روحانی و توهین به خواست و نظر مردم است و دیگری نیز این است که میخواهد با ایجاد شکاف بین خودش و شورای نگهبان یا مجموعههای منتسب به رهبری سعی کند آرای بخشهایی که از حاکمیت دلسرد شده اند را به خودش جذب کند. "
تاجرنیا با باین اینکه استراتژی احمدینژاد "مثل قمار است"، گفت: «به دنبال این است که از شکاف بین مردم و حاکمیت و یا طبقات فرودست و مجموعه نظام استفاده کند و خودش را به عنوان یک منجی و منتقد همه حاکمیت (چه قوه قضاییه، چه دولت و چه منصوبان رهبری) نشان دهد تا به این وسیله آرای کسانی که با مجموعه حاکمیت اعم از جناحهای سیاسی مساله دارند، را به خود جلب کند.»
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: «احمدینژاد سعی میکند با این شکاف حرکت کند و بتواند این شکاف را فعال کند و با وجود آوردن یک سری اتفاقات غیرقابل پیش بینی شرایط خود را برای بازگشت به قدرت فراهم کند. به نظر من این کار، کار غیرمسئولانهای است که فقط از کسی مثل آقای احمدینژاد سر میزند. او دغدغه این را ندارد که در شرایط خطیر کشور وارد چه بحرانهایی میشود.» سوالهای جمهوری اسلامی اما روزنامه جمهوری اسلامی هم در یادداشتی که امروز منتشر کرد با اشاره به ناآرامی های دو ماه اخیر در کشور نوشت: «کسانی که بعد از دو دوره حاکمیت بر کشور حالا ژست اپوزیسیونی میگیرند و خواستار عزل رئیس قوه قضائیه و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری بدون دخالت شورای نگهبان میشوند، آیا صرفاً از هوسهای سیاسی خودشان حرف میزنند یا از چیزی خبر دارند و شرایط جامعه را برای مطرح کردن چنین مطالباتی مساعد میبینند؟» این روزنامه ادامه داد: «آیا آنها چیزهائی میدانند که دیگران نمیدانند؟ آنها اگر درست میگویند چرا به خواسته هایشان عمل نمیشود؟ و اگر خلاف میگویند چرا با آنها برخورد نمیشود؟ مردم میپرسند حاکمیتی که حتی یک دهم این
مطالب را از دیگران تحمل نکرده چگونه اینها را که از خط قرمزها عبور کردهاند تحمل میکند؟ اگر در این تحمل کردن مصلحتی وجود دارد، چرا به مردم گفته نمیشود تا از این همه سوال و ابهام نجات پیدا کنند؟»