تشخیص جاسوس برعهده دستگاه قضا است
دادستان کل کشور گفت: دادستان کل کشور با اشاره به اینکه برخی میگویند تشخیص و تعقیب جاسوس صرفا برعهده وزارت اطلاعات است گفت: این حرف درست نیست بلکه وزارت اطلاعات، سپاهپاسداران، نیروی انتظامی و بسیج ضابط قوهقضائیه هستند.
دادستان کل کشور گفت: دادستان کل کشور با اشاره به اینکه برخی میگویند تشخیص و تعقیب جاسوس صرفا برعهده وزارت اطلاعات است گفت: این حرف درست نیست بلکه وزارت اطلاعات، سپاهپاسداران، نیروی انتظامی و بسیج ضابط قوهقضائیه هستند.
به گزارش تسنیم ، حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری امروز در مراسم تودیع و معارفه دادستان مرکز استان گلستان با اشاره به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص عدم تحقق عدالت در جامعه به رغم پیشرفتهای بسیار در حوزههای مختلف اظهارداشت: پیشرفتهای خوبی در 40 سال گذشته داشتهایم اما در تحقق عدالت پیشرفت رضایتمندی نداشتیم. در نظام جمهوری اسلامی باید بیش از اینکه هست شاهد تحقق عدالت باشیم.
وی با بیان اینکه شاید نخستین مخاطب این سخنان، دستگاه قضایی است، افزود: بهرغم تلاشها بخشی از نارساییها، کمبودها و مشکلات ناشی از این است که دستگاه قضایی ابزار لازم را در اختیار ندارد. ما هنوز در اعتبارات، بودجه و استخدامی مشکلاتی داریم. هرچند نمیخواهم بگویم که قوه مقننه و مجریه کوتاهی میکنند؛ با اینحال باید سهم قوهقضائیه به دلیل اینکه حاکمیتی است و امکان واگذاری مسئولیتهای آن به بخش خصوصی وجود ندارد، بیشتر ببینند.
منتظری بیان داشت: انتظار ما از مجلس و دولت ایناست که نسبت به نیازهای ضروری دستگاه قضایی بیش از گذشته اهتمام داشته باشند. اگر میخواهیم خدمت بیشتری به مردم داشته باشیم باید نیازهای ضروری این بخش را هم تأمین کنیم.
وی در ادامه با تأکید بر مسئله امنیت و وظایف دادستان ها در خصوص برخورد با موارد ضد امنیتی تصریح کرد: یکی از مهمترین وظایف دستگاه قضایی در کنار دستگاههای دیگر که باید مورد اهتمام جدی قرار بگیرد، حفظ امنیت است.
دادستان کل کشور تأکید کرد: امنیت کشور و مردم ما به شدت مورد هدف دشمن قرار دارد و تحقق آن امری نیازمند همافزایی، همکاری و تعامل همه دستگاهها است. اگر یکی از این دستگاهها در ادای وظایف خود کوتاه بیایند به امنیت مردم صدمه وارد میشود.
وی با اشاره به برخی حوادث ضدامنیتی در ماههای گذشته در کشور گفت: اگر رشد و پیشرفت در عرصههای مختلف و گوناگون کشور، آرامش و شادی مردم و تحقق عدالت را در جامعه میخواهیم همه اینها زیرسایه امنیت محقق خواهد شد. اگر امنیت نباشد رشد اقتصادی و اشتغال ایجاد نمیشود و جان و مال و نوامیس مردم در خطر خواهد بود.
منتظری یادآور شد: دشمن امروز و دیروز ما با تمام توان به میدان آمده برای اینکه امنیت را در این کشور مخدوش کند. همه اطلاعات مربوط به اتاق های فکر و مراکزی که با حضور کارشناسان امنیتی صهیونیست، آمریکایی و انگلیسی در حال تهیه برنامه علیه امنیت کشور و مردم هستند، به ما می رسد.
وی تأکید کرد: دشمن برای ضربه زدن به امنیت مردم برنامهریزی و سرمایهگذاری میکند هرچند ما نه از برنامههای دشمن واهمه داریم نه ملت اجازه میدهد که دشمن بخواهد برنامهها و اهداف شوم خود را محقق کند.
دادستان کل کشور با اشاره به برنامههای دشمنان برای ضربه زدن به امنیت جمهوری اسلامی گفت: دشمن برای ما مشکل ایجاد میکند و دست بردار هم نیست. آنها برای چهارشنبه سوری برنامههایی دارند و برای روزهای دیگر نیز برنامههایی ریخته اند. یک روز در پوشش دراویش و یک روز با نام حجاب به دنبال برهم زدن امنیت مردم هستند.
وی تصریح کرد: در برابر برنامههای ضد امنیتی؛ دشمنان خارجی و داخلی مطمئن باشند همه دستگاهها کوتاه نخواهند آمد و آنطور که شایسته است هماهنگ با برنامهها و تاکتیکهای دشمن ما هم تاکتیکیها خود را تقویت خواهیم کرد. دشمنان بدانند جمهوری اسلامی غفلتی در این زمینه نخواهد داشت.
منتظری تصریح کرد: دادستانها موظف هستند در تحقق امنیت، پیشبینیهای لازم را کرده و با دستگاههای اطلاعاتی، انتظامی و امنیتی همکاری داشته باشند و تمام نیازهای این دستگاهها را تأمین کنند.
وی با اشاره به حادثه خیابان پاسداران گفت:ما خبر داریم این اندک اغتشاش و آشوبگران در کجا ریشه دارند و آبشخور آنها کجا بوده و برای مردم هم به زودی این مسائل نمایان میشود.
دادستان کل کشور ادامه داد: اگر این اطلاعات دیر به مردم میرسد به دلیل خاصیت کارهای اطلاعاتی است که باید محرمانه بماند و گرنه مسئولان امنیتی و اطلاعاتی میتوانستند ریشهها و برنامهها را به مردم بگویند.
وی تأکید کرد: این حرکت مذبوحانه در خیابان پاسداران تهران، برنامههای مشابهی که در گذشته داشتند و خواهند داشت حقیرتر از آن است که به درخت تنومند انقلاب و جمهوری اسلامی آسیب برساند.
منتظری در ادامه با اشاره به دست اندازیها و تجاوزاتی که به عرصههای منابع ملی از سوی برخی افراد سودجو انجام شده ، گفت: در استان گلستان تجاوز به حقوق عمومی نسبتا قابل توجه است، عرصه جنگل، منابع طبیعی، دریا و آنچه که به عنوان حقوق عمومی در مسائل طبیعی است باید مورد توجه قرار گیرد. برخی از جاهایی که نمیخواهم نام ببرم، انسان را به گریه میآورد که نشان دهنده کوتاهی مسئولان اجرایی در گذشته است.
وی افزود: استاندار به عنوان نماینده دولت باید مدیران حوزههای مربوط به حفظ حقوق عامه را مکلف به انجام وظیفه کنید. نباید اجازه دهیم این خیانتها در جنگلها توسط عناصر فرصت طلب و سودجو از تهران، استانهای دیگر و از همین استان رخ دهد.
دادستان کل کشور به مسئله نفوذ در دستگاههای اجرایی و ارتباط آن با مشکلاتی که امروز گریبان جامعه را گرفته است هم اشاره کرد و اظهارداشت: دشمن از عناصر نفوذی خود در دستگاههای مختلف استفاده میکند، باید مراقبتهای لازم را داشته باشیم. فرد نفوذی پرچم به دست نمیگیرد و خود را برملا نمیکند بلکه در چهرههای خدوم و چه بسا متدین خود را جلوه میدهد.
وی تأکید کرد: باید مسئله نفوذ را در دستگاههای مختلف جدی بگیریم. اعتقادم براینست که یکی از مشکلات جامعه ما که مسئله اقتصادی است، به دلیل این ست که عده ای نفوذی نمیخواهند اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبرمعظم انقلاب و مسئلهای که دولت برای آن ستاد تشکیل داده است، اجرایی شود.
منتظری با اشاره به وضعیت موسسات مالی و اعتباری و وضعیت امروز بازار ارز خاطرنشان کرد: اگر امروز موسسات مالی و اعتباری با مشکل مواجه شدند، بانکها درگیر برخی چالشها هستند، در قاچاق کالا و ارز مشکل داریم و بازار ارز یکباره وضعیت بدی پیدا کرده است، قطعا این اتفاقات عادی نیست.
وی گفت: در قضیه اخیر که نیروی انتظامی و بانک مرکزی وارد شدند، اتفاقات زیادی رخ داد ولی اخبارش منتشر نشد که ریشه در کجا دارد.
دادستان کل کشور با اشاره به برخی صحبتهایی که پیرامون مباحث مربوط به دستگیری و محاکمه برخی عناصر نفوذی و جاسوس ها در کشور مطرح شده، افزود: همه ما نسبت به مسئله جاسوسی و نفوذ مسئولیت داریم. گاهی گفته میشود تشخیص جاسوس برعهده وزارت اطلاعات است که بعد برداشتهایی از این سخنان از سوی برخی مسئولان میشود که خیلی دقیقی نیست.
وی گفت: کسانی که اینگونه سخن میگویند اشتباه میکنند و مبنای ما قانون است. وظایف وزارت اطلاعات در قانون مشخص شده و در ماده یک اهداف و ماده 10 وظایف آن تشریح شده است.
منتظری تصریح کرد: اینکه میگویند تشخیص جاسوس فقط برعهده اطلاعات است، حرف درستی نیست زیرا جاسوسی جرم است و وظیفه تشخیص جرم، تعقیب و مجازات بر عهده قوه قضائیه است.
وی افزود: وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و سپاه پاسداران و نیروی بسیج ضابط قوه قضائیه هستند. وقتی جرمی محقق میشود تشخیص اینکه جرم هست یا نیست، یا اینکه در چه حد و مرزی هست و تعیین اینکه چه کسانی عامل شریک یا معاون جرم هستند و تعیین مجازات برای عاملین، شرکاء و معاونین برعهده قوه قضائیه است. در کجای قانون گفته شده که تشخیص جاسوس برعهده وزارت اطلاعات است؟
دادستان کل کشور بیان داشت: تشخیص جرم فرد به عنوان جاسوس، یا رد آن برعهده دستگاه قضایی است. اگر فردی در دستگاه قضایی به عنوان جاسوس محاکمه و محکوم شد، نباید کسی بگوید چون اطلاعات تشخیص نداده پس فرد مجرم نیست.