احتکار و گرانی غیرقانونی توزیعکنندگان سیگار
در حالی افزایش قیمت سیگار از سال آینده کلید خواهد خورد که سودجویان بازار این محصول، از هماکنون دست به کار شدهاند و با احتکار و گرانی غیرقانونی موجبات افزایش قیمت را کلید زدند تا علاوه بر کسب سود در انتهای سال جاری با سود دوبرابری ناشی از احتکار در سال آینده روبرو شوند.
در حالی افزایش قیمت سیگار از سال آینده کلید خواهد خورد که سودجویان بازار این محصول، از هماکنون دست به کار شدهاند و با احتکار و گرانی غیرقانونی موجبات افزایش قیمت را کلید زدند تا علاوه بر کسب سود در انتهای سال جاری با سود دوبرابری ناشی از احتکار در سال آینده روبرو شوند.
به گزارش ایسنا، پس از اضافه شدن بند جنجالبرانگیز الحاقی ۷ به تبصره ۶ لایحه بودجه توسط مجلس شورای اسلامی درخصوص اخذ عوارض سیگار که منجر به افزایش قیمت خردهفروشی هر نخ سیگار تولید داخل و سیگار وارداتی از ابتدای سال ۱۳۹۷ میشود بازار این محصول دچار آشفتگی در زمینه قیمت فروش شده است.
با خبر افزایش قیمت سیگار در سال آینده که از چندی پیش با توجه به لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ مطرح شده است، در روزهای گذشته شاهد افزایش قیمت این محصول توسط توزیعکنندهها هستیم. محصولاتی که قیمت درج شده بر روی هر پاکت آن با قیمت فروش محصول همخوانی ندارد و به طور مثال هر پاکت سیگاری که ۳۰۰۰ تومان روی آن قیمت درج شده با قیمتی بین ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان به فروش میرسد!
سیگار جزو کالاهایی است که مشمول قیمتگذاری نمیشود، اما ستاد تنظیم بازار حدود یک ماه قبل اعلام کرد که هیچ کالایی تا پایان فروردینماه سال آینده نباید افزایش قیمتی داشته باشد. حال باید منتظر ماند و دید که با توجه به عمومی بودن تصمیم ستاد تنظیم بازار چه سرنوشتی در انتظار گرانفروشان سیگار است؟
افزایش قیمت سیگار در اواخر سال جاری توسط توزیعکنندهها کلید خورد و آنها با احتکار این محصول دخانی موجب آشفتگی در بازار قیمت سیگار شدند. احتکار توزیعکنندگان موجب شد تا عرضه سیگار در سطح بازار کاهش یابد و همین مساله موجب گرانی شود. پس از آن با توجه به اینکه تعادل بازار به هم خورده بود تولیدکنندگان تصمیم گرفتند تا قیمتها را افزایش دهند تا شاید عرضهکنندگان از احتکار خودداری کنند و مجددا تعادل به بازار بازگردد، مسالهای که تا حدودی تاثیرگذار بود، اما نتوانست موجب جلوگیری از افزایش قیمت سیگار شود.
مسالهای که در حال حاضر احتکارکنندگان سیگار به آن فکر میکنند عدم فروش کارتونهای سیگار خریداری شده است از تولیدکنندگان است تا با آغاز سال ۱۳۹۷ سود دوبرابری را به علت افزایش قیمتها به جیب بزنند.
در حال حاضر قیمت درج شده بر روی هر پاکت سیگار با قیمت عرضه شده در مجاری فروش متفاوت است و به زودی در مورد نحوه برخورد با عوامل گرانی سیگار تصمیمگیری میشود چراکه مسئولان ذیصلاح با برگزاری جلساتی در حال بررسی وضعیت قیمت فروش سیگار هستند و قرار بر این است که در ارتباط با نحوه برخورد با سودجویان بازار سیگار تصمیمگیری شود.
به گزارش ایسنا، موضوع رفت و برگشت افزایش قیمت سیگار در نهایت با تعدیل افزایش قیمت سیگارهای تولید داخل و افزایش بیشتر عوارض سیگارهای وارداتی همراه شد تا پرونده میزان قیمت محصولات دخانی در سال آینده بسته شود؛ بر این اساس قیمت هر نخ سیگار از ۶۷.۵ تا ۳۶۰ تومان است.
در ابتدای امر قرار بود در صورت تصویب نهایی بند الحاقی ۷ متن نهایی لایحه بودجه سال ١٣٩٧ توسط کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی از ابتدای سال ۱۳۹۷ به قیمت خرده فروشی هر نخ سیگار تولید داخل (انواع سیگار تولید داخلی، تولید مشترک و تولید داخل با نشان بین المللی) مبلغ ۳۵۰ ریال و هر نخ سیگار وارداتی مبلغ ۵۰۰ ریال به عنوان عوارض اضافه شود، مسئلهای که در نهایت مصوب نشد تا شاهد افزایش میزان عوارض محصولات دخانی با ارقام دیگری باشیم.
بنابراین از ابتدای سال ۱۳۹۷ به قیمت خرده فروشی هر نخ سیگار تولید داخل با نشان ایرانی ۷۵ ریال، تولید مشترک ۱۵۰ ریال، تولید داخل با نشان بینالمللی ۲۵۰ ریال و وارداتی ۶۰۰ ریال به عنوان عوارض اضافه می شود و وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است مبالغ مذکور را از تولیدکنندگان و واردکنندگان حسب مورد اخذ و به حساب درآمد عمومی موضوع ردیف ۱۱۰۵۱۶ این قانون واریز کند.