انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان، متری 25 هزار تومان هزینه دارد

محسن مهرعلیزاده گفت: انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان، متری 25 هزار تومان هزینه برمی‌دارد اما در حال حاضر صنعت، برای هر مترمکعب آب یک هزار تومان پرداخت می‌کند.

محسن مهرعلیزاده گفت: انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان، متری 25 هزار تومان هزینه برمی‌دارد اما در حال حاضر صنعت، برای هر مترمکعب آب یک هزار تومان پرداخت می‌کند.

به گزارش ایسنا، شامگاه (چهارشنبه)محسن مهرعلیزاده، در مراسم تکریم و معارفه اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات استان اصفهان، با بیان اینکه با تلاش استانداری و وزارت نیرو در نظر داریم تا یک قدم اساسی برای مردم برداریم، اظهار کرد: از ابتدای ورودم به استانداری سه مسئله اساسی آب، اشتغال و محیط زیست استان را در اولویت قرار دادم و مردم در این موضوعات انتظار داشتند اقدام عملی را مشاهده کنند، بنابراین سعی کردیم لحظه‌ای را برای پیشبرد این اهداف از دست ندهیم.

وی ادامه داد: در استان اصفهان با کم آبی مواجه هستیم، اما خشک‌سالی نداریم، در سال 1350، منابع آبی بیش از یک میلیارد مترمکعب بود که به تدریج کم و کم‌تر شد. امسال در خوش‌بینانه‌ترین حالت 700 میلیون مترمکعب خواهیم داشت و منابع آب استان به یک‌سوم تقلیل یافته است.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه منابع آب دنیا هم در حال کاهش است و ایران نیز در یک منطقه خشک قرار گرفته است، گفت: اصفهان یک منطقه کویری دارد و باید بررسی کنیم چگونه می‌توان در استانی که بیش از 5 میلیون نفر جمعیت دارد، مشکل کم آبی را برطرف کنیم؟ آیا باید از شمال و جنوب کشور به این استان آب آورد یا با این کم آبی بسازیم؟ برای کشت و کار، 200 میلیون مترمکعب آب نیاز داریم، اما در این شرایط باید روش کشاورزی و آبیاری را عوض کرد که این امر مهم در پیچ‌وخم‌های اداری گم شده است.

مهرعلیزاده با بیان اینکه با 30 میلیون مترمکعب آب، می‌توان11 هزار شغل در عرصه‌های مختلف ایجاد کرد، افزود: انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان، متری 25 هزار تومان هزینه برمی‌دارد اما در حال حاضر صنعت، برای هر مترمکعب آب یک هزار تومان پرداخت می‌کند. بخشی از صنایع استان اصفهان، درآمدهای خوبی دارند که می‌توانند در طرح‌های جدید مشارکت کنند به همین دلیل با آن‌ها مذاکره کردیم تا طرح‌های جدید توسعه عملیاتی شود.

وی ادامه داد: کشاورزان در پاییز امسال نتوانسته اند حق آب خود را دریافت کنند، بهار سال آینده هم آبی به آن‌ها نخواهد رسید، اما امیدواریم پاییز سال آینده، آب مورد نیاز برای کشت و کار آن‌ها تأمین شود، البته با وجود همین کم آبی‌ها در استان اصفهان، هنوز هم برنج می‌کارند.

استاندار اصفهان، اظهار کرد: کارگروه ملی سازگاری با کم آبی با حضور وزیر نیرو، وزیر کشور و وزیر کشاورزی توسط وزارت نیرو ایجاد شده و به تصویب هیئت دولت رسید که اختیار رسیدگی به مسائل استان‌ها را بر عهده دارد. در اولین جلسه از کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، استان اصفهان طرح خود را مبنی بر حمایت صنعت از کشاورزی ارائه کرد که به تصویب این کارگروه رسید و رییس جمهوری نیز از طرح استان اصفهان دفاع کرد.

مهرعلیزاده گفت: در استان اصفهان 300 میلیون مترمکعب آب به مصرف شرب می‌رسد، 124 میلیون مترمکعب برای آبیاری مصرف شده و مابقی آن به هدر می‌رود در حالی که می‌توان برای بسیاری از مصارف از تصفیه پساب فاضلاب استفاده کرد که نیاز به‌دقت و همت مسئولان دارد.

وی اضافه کرد: با همین روند کاهشی زاینده‌رود می‌توان زندگی معیشتی مردم را تأمین کرد و در همین رابطه طرح‌های شش ماه تا دو ساله برنامه‌ریزی کردیم.

در ادامه استاندار اصفهان با بیان اینکه یک خبرنگار با آبروی انسان‌ها سروکار دارد که ممکن است با عملکرد نادرست خود، کل نظام را زیر سؤال ببرد و مردم را به مسئولان بی‌اعتماد کند اهمیت شغل خبرنگاران را یادآور شد و گفت: درست است که قلم ورزی بر اساس دموکراسی آزاد است، اما باید اصولی از آن استفاده کرد و قلم را به دست هرکسی نداد و وجدان و کاردانی آن را در نظر گرفت. تلاش داریم تمامی نیازهای خانه مطبوعات را در نظر گرفته و آن‌ها را برطرف کنیم، کلمه "ناس" چندین بار در قرآن نام برده شده که نشان‌دهنده اهمیت مردم‌سالاری است، البته اصحاب رسانه نیز رکن اساسی آن هستند.

کد

ارسال نظر