قلیانخانههای اصفهان مجوز بهداشت ندارند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مصرف قلیان به عنوان یک دغدغه برای حوزه بهداشت بوده، گفت: هیچکدام از این قلیانخانهها مجوز بهداشتی ندارند و در طول این مدت بیش از ۱۰۰ چایخانه در سطح شهر اضافه شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مصرف قلیان به عنوان یک دغدغه برای حوزه بهداشت بوده، گفت: هیچکدام از این قلیانخانهها مجوز بهداشتی ندارند و در طول این مدت بیش از ۱۰۰ چایخانه در سطح شهر اضافه شده است.
به گزارش تسنیم ، کمال حیدری پیش از ظهر امروز در نشست خبری خود با موضوع کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان با بیان اینکه این کارگروه با مدیریت معاون سیاسی امنیتی استانداری اصفهان هدایت میشود، اظهار داشت: در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان ظرفیت همه دستگاهها در حوزه بهداشت به کار گرفته میشود البته در این حوزه با ایدهال فاصله زیادی داریم و میطلبد که دستگاهها بیش از این به حوزه سلامت ورود پیدا کنند.
وی با بیان اینکه تا کنون 169 کارگروه سلامت و امنیت غذایی در استان تشکیل شده و 1559 مصوبه در برداشته که 1150 مصوبه به نتیجه رسیده است، افزود: آنچه در حوزه سلامت انجام میشود نماد ظرفیت 75 درصدی و همکاری بین بخشی در استان بوده که در دست بقیه دستگاهها است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مبارزه با بیماری سالک، پیوست سلامت برای پروژههای بزرگ و بحث آلودگی هوا از جمله مباحث مهم در سال 95 بوده گفت: مدیریت همه جانبه سلامت یکی از برنامههای اصلی دولت در حوزه تحول سلامت بوده که در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به نقشه جامع سلامت استان تصریح کرد: در این نقشه برنامه 15 سالهای تدوین شده و در ذیل آن نیز 3 برنامه 5 ساله طراحی شده و نقش همه دستگاهها و سهم آنها مشخص شده که به صورت کمی این دستگاهها چه کار باید بکنند که اگر این اقدامات از سوی همه دستگاهها انجام شود اتفاقات ارزشمندی در حوزه سلامت در استان رخ میدهد.
حیدری با اشاره به سند ملی بیماریهای واگیردار گفت: سند ملی بیماریهای غیرواگیر ابلاغ شده توسط وزاتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سند ملی تغذیه و برنامه پایش ملی گاز رادون جهت رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده با سند جامع سلامت استان اصفهان تلفیق شده است.
وی با بیان اینکه مصرف قلیان به عنوان یک دغدغه برای حوزه بهداشت بوده است، اظهار داشت: 27 درصد کل مرگ و میر به دلیل دخانیات است و یک وعده قلیان برابر 70 نخ سیگار است که مداخلههای بیجا و ورود افراد غیرمسئول به بهانه جلوگیری از زیرزمینی شدن این مسئله زحمات چندین ساله را هدر میدهد، اگر زیرزمینی شدن قلیانخانهها برای این افراد مطرح است، چرا روزمینیها که باید کم باشد روز به روز زیاد میشود؟ 61 مرکز در اصفهان پروانه کسب گرفتهاند که البته ما مجوز ندادهایم و هیچکدام از این قلیانخانهها مجوز بهداشتی ندارند و بیش از 100 چایخانه در سطح شهر اضافه شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به ضرورت تشکیل پرونده الکترونیک سلامت خاطرنشان کرد: در حوزه پرونده سلامت و هوشمندسازی اطلاعات در راستای اجرای طرح جامع نظام سلامت بستر برای سلامت مهیا شد اما مردم مراجعه نکرده و از این ظرفیت استفاده نکردند، در صورتی که در حدود هزار و 100 مرکز بهداشتی در استان مجهز به آی تی شد، البته هر شهروندی باید مراجعه کند تا پرونده سلامت تشکیل شود که به کمک سیستم هوشمند و تشکیل پرونده الکترونیکی مردم چکاپ کامل میشوند و تشکیل این پرونده سبب هدایت بهتر بیماران میشود.