نکاتی در زمینه تخممرغ
تخم مرغهای سالم باید با توجه به وزن شان سنگین باشند.
برای تست تازگی تخم مرغ، یک تخم مرغ را در داخل کاسهای پر از آب بیاندازید. اگر روی آب شناور ماند، دلیل بر کهنه بودن آن است چراکه داخل تخم مرغهای کهنه هوای بیشتری وجود دارد و این امر باعث معلق ماندن آنها میشود.
اگر تخم مرغی به شانه تخم مرغ چسبیده است، کمی آن را خیس کنید تا بتوانید تخم مرغ را به آسانی از جعبه جدا کنید.
تخم مرغها را در جایی نگهدارید که سر تیز آن به سمت پایین قرار بگیرد.
تخم مرغها وقتی در دمای معمولی اتاق استفاده میشوند، طعم بهتری دارند. بنابراین یک ساعت قبل از پخت یا نیمرو کردن آن را از یخچال درآورید و در هوای معمولی اتاق قرار دهید. اگر میخواهید سفیده تخم مــرغ به هنگام نیمرو کردن زودتر سفت شـــود، کمی نمــک روی ســفیده بپاشید.
برای تهیه املتی خوش رنگ و پفدار به تخم مرغها قبل از هم زدن کمی آرد ذرت اضافه کنید.
برای جلوگیری از ترک خوردگی تخم مرغها به هنگام آبپز شدن پوست تخم مرغها را با سوزنی قبل از آبپز کردن سوراخ کنید.
اگر تخم مرغی داخل آبجوش ترک برداشت، فورا کمی سرکه داخل آن بریزید تا به این ترتیب از بیرون زدن سفیده از تخم مرغ اجتناب کنید.
تخم مرغهایی که برای آبپز میخواهید، به جای اینکه از همان اول در آب جوش بگذارید، هنگام پخت در آب سرد ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به مرور گرم شود، این امر از شکسـته شدن تخم مرغ آبپز خودداری میکند.