بایدها و نبایدهای آجیلی
آجیل یک منبع خوب چربیهای مفید و یک منبع خوب پروتئین است
تغذیه خوب برای همه، مخصوصا برای کودکان مهم است که نیازهای تغذیهای اضافی برای رشد و نمو دارند.
اطمینان حاصل کنید که فرزند شما یک رژیم غذایی متعادل، که همه چیز را فراهم میکند و از مواد مغذی ضروری تشکیل شده است دارد که میتواند به آنها کمک کند سالم باشند.
عادتهای حال حاضر کودک شما آینده وی را خواهد ساخت. یک رژیم سالم برای کودک شما باید شامل هر 5 گروه مواد غذایی باشد.
مواد غذایی از هر گروه غذایی اصلی
نان و غلات، به ویژه غلات کامل و سبوس دار
سبزیجات، قارچ و میوه.
گوشت لخم، مرغ، ماهی، غذاهای دریایی، تخم مرغ، توفو، حبوبات، آجیل و مغز دانهها.
محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر یا محصولات غنی شده با کلسیم مانند شیر سویا
چربیهای سالم مانند آوکادو، روغن زیتون و کنجد.
تنوع کلید بهینه سازی تغذیه است. کودک خود را به طور منظم با غذاهای تازه آشنا کنید و اگر آنها اولین بار غذای خاصی را دوست نداشته باشند آنها را بیش از یک بار امتحان کنید.
کودکان و نوجوانان باید چندین بار غذا را امتحان کنند تا ذائقه واقعی آنها ظاهر شود و افزایش قرار گرفتن در معرض مواد غذایی خاص میتواند تنوع غذایی آنها را افزایش دهد.
آجیل در رژیم غذایی کودک
آجیلها هر روزه توصیه میشوند که داخل برنامه غذایی کودکان گنجانده شوند زیرا آجیلها موادی مغذی و ارزشمند هستند.
آجیل یک منبع خوب چربیهای مفید، فیبر رژیمی زیاد و یک منبع خوب پروتئین و حاوی طیف گستردهای از ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها است.
آجیل در کنار میوههای خشک شده یک میان وعده سالم است و جایگزین خوبی برای خوراکیهای با ارزش غذایی کم مانند چیپس، بیسکویتها و نوشیدنیهایی مانند آبمیوههای صنعتی و نوشابه محسوب میشود.
آلرژی بادامزمینی از شایعترین واکنشهای آلرژی غذایی جدی است
توجه کردن به وزن
چالشها و مسائل چاقی دوران کودکی نگرانی عمده امروز کشور ما است. آجیلها و مغز دانهها میتوانند نقش مهمی در پر کردن شکم بچهها با مواد مغذی غذا بدون اضافه شدن جدی وزن بازی کنند.
تحقیقات انجام شده نشان داده است نوجوانانی که به طور مرتب عادت به خوردن آجیل دارند، سالمتر هستند و معمولا کمتر سراغ میانوعدههای ناسالم میروند.
چگونه آجیل به مدیریت وزن کمک میکند؟
آجیلها و مغز دانهها خواص متعددی دارند که به رفع گرسنگی و کاهش اثر آن کمک میکند.
به علاوه آنها حاوی فیبر بالا هستند و با شاخص گلیسمی (GI) پایینی که دارند به کاهش کلسترول کمک میکنند.
قلب بچهها را برای زندگی سالم تنظیم کنید
رژیمهای نامناسب و نا سالم به معنی مشکلات قلبی در طول عمر است که شروع آن به دوران کودکی برمیگردد.
اطمینان حاصل کنید که بچههای شما غذای سالم داشته باشند، عادتهایی که به زندگی آنها سود میرساند.
آجیل با دارا بودن چربیهای غیر اشباع حاوی یک پیوند دوگانه و چربیهای غیر اشباع با چند پیوند دوگانه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
کودکان و بزرگسالان به دو واحد میوه، پنج واحد سبزی و چند عدد آجیل روزانه نیاز دارند.
بنابراین برنامه قلب سالم آنها را زودتر شروع کنید. به یاد داشته باشید هر روز 2 + 5 + یک مشت کوچک.
آشنا کردن کودک با آجیل
چند نکته وجود دارد که هنگام معرفی کردن آجیل به فرزندتان باید در ذهن داشته باشید:
اغلب توصیه میشود که معرفی آجیل برای کاهش خطر آلرژی تا سن 12 ماهگی به تاخیر افتد، اگرچه امروزه شواهد دیگر مثل گذشته قویا آن را تایید نمی کند.
امروزه اعتقاد بر این است که تاخیر در دادن برخی غذاها به کودکان بجای کاهش آلرژی باعث بدتر شدن وضعیت میشود، ولی هنوز این امر اثبات شده نیست و نیازمند تحقیقات بیشتری در این زمینه هستیم.
آجیل درسته با توجه به خطر خفگی باید بعد از پنج سالگی به کودکان داده شود.آجیلهای آسیاب شده و یا خرد شده باید به دیگر غذاهای کودک اضافه شوند تا از مزایای مواد مغذی آن بهرهمند گردد.
هنگام دادن آجیل (یا هر مواد غذایی دیگر که میتواند منجر به خفگی شود) به کودکان، اطمینان حاصل کنید که آنها برای خوردن نشستهاند و نظارت دقیق بر آنها وجود دارد. آنها را به خوردن مقادیر کوچکتر و جویدن کامل مواد غذایی دعوت کنید.
کودکان و بزرگسالان به دو واحد میوه، پنج واحد سبزی و چند عدد آجیل روزانه نیاز دارند
آلرژی مغز دانهها و آجیلها در کودکان
آلرژی بادامزمینی از شایعترین واکنشهای آلرژی غذایی جدی است و حدود 2 درصد کودکان را درگیر میکند.
20 درصد این کودکان در مواجهه مجدد هم آلرژی نشان میدهند و 20 درصد هیچگونه آلرژی مجددی نشان نمی دهند.
اگر آلرژی به بادامزمینی یا سایر مغزدانهها تا نوجوانی ادامه یابد، احتمالا تا پایان عمر باقی خواهد ماند.
در ایام نوروز هم که آجیل تقریبا در تمام مهمانیها و دید و بازدیدها مرسوم و رایج است، زمان خوبی برای آشتی دادن کودکانمان با این ماده مغذی و مفید است تا کمکم کودکان چیپس و پفک را فراموش کنند و از آجیلها و میوههای خشک به عنوان میانوعدههای سالم استفاده نمایند.