چگونه خطر آلرژی به بادام زمینی را کاهش دهیم؟
شیوع آلرژی به بادام زمینی در حال افزایش است. آلرژی به بادام زمینی در دوران کودکی آغاز شده و تا دوران بزرگسالی ادامه مییابد. تحقیقات اخیر نشان میدهد معرفی غذاهای حاوی بادام زمینی در دوران شیرخواری میتواند از بروز آلرژی به آن جلوگیری کند.
به گزارش ایمنا،آلرژی به بادام زمینی نیاز به مراقبت مداوم دارد. پیشگیری از بروز آلرژی به بادام زمینی سبب نجات جان انسانها و کاهش هزینههای مربوط به مراقبتهای بهداشتی میشود. طبق دستورالعمل جدید در شیرخوارانی که در معرض خطر بالای ابتلا به آلرژی به بادام زمینی قرار دارند (شیرخوارانی که به اگزمای شدید، آلرژی به تخم مرغ یا هر دو مبتلا هستند)، مصرف غذاهای حاوی بادام زمینی از 6-4 ماهگی میتواند خطر بروز این آلرژی را کاهش دهد.
با این حال، باید قبل از دادن غذاهای حاوی بادام زمینی به شیرخواران با پزشک مشورت شود. ممکن است ابتدا تست خونی آلرژی یا سایر روشها مانند تست پوستی انجام شود و سپس بر اساس آن در مورد مصرف غذاهای حاوی بادام زمینی توسط شیرخوار تصمیمگیری شود. همچنین توصیه میشود در شیرخواران مبتلا به اگزمای خفیف یا متوسط غذاهای حاوی بادام زمینی حدود 6 ماهگی وارد رژیم شیرخوار شود تا خطر آلرژی به بادام زمینی کاهش یابد. شیرخوارانی که به اگزما یا آلرژی غذایی مبتلا نیستند میتوانند آزادانه از این مواد غذایی استفاده کنند. در همه موارد قبل از شروع مصرف غذاهای حاوی بادام زمینی باید تغذیه تکمیلی کودک شروع شده باشد.
راهنماهای جدید نشان میدهند که معرفی زودهنگام غذاهای حاوی بادام زمینی به شیرخواران میتواند از بروز آلرژی به آن جلوگیری کند. مطالعات بالینی انجام شده نشان میدهدکه مصرف منظم بادام زمینی از دوران شیرخواری تا سن 5 سالگی میتواند سبب کاهش خطر بروز آلرژی به بادام زمینی تا 81 درصد در کودکانی شود که در معرض خطر بالای ابتلا به این آلرژی قرار دارند.