موگرینی: پیشنهادی برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران نداریم

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفت در نشست امروز وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه پیشنهادی برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران مطرح نمی‌شود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفت در نشست امروز وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه پیشنهادی برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران مطرح نمی‌شود.

به گزارش تسنیم، «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفت در نشست امروز وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه پیشنهادی برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران مطرح نمی‌شود.
موگرینی گفت: «در جلسه امروز درباره ایران صحبت خواهیم کرد. ما روز جمعه در نشست کمیسیون مشترک برجام شرکت کردیم در این جلسه، اطلاعات به روز درباره دیدارهای خوبی که در وین داشتیم را در اختیار وزرا قرار خواهم داد. درباره روش‌هایی که می‌توانیم توافق هسته‌ای را تمام و کمال اجرا کنیم هم گفت‌وگو خواهیم کرد.»
وی این اظهارات را روز دوشنبه، قبل از نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا مطرح کرد. قبلاً رسانه‌ها گزارش داده بودند انگلیس، آلمان و فرانسه در نشست روز دوشنبه پیشنهاداتی تازه برای اعمال تحریم‌های موشکی علیه ایران مطرح خواهند کرد.
روزنامه وال‌استریت‌ژورنال روز جمعه به نقل از مقام‌های اتحادیه اروپا گزارش داد وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه قصد دارند از روز دوشنبه با معرفی تحریم‌هایی جدید فشارها بر برنامه موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را افزایش دهند.
موگرینی در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه آیا در نشست امروز درباره اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران هم بحث خواهد شد گفت: «خیر، هیچ پیشنهادی برای اعمال تحریم‌‌های اضافی علیه ایران وجود ندارد، تمرکز ما امروز بر اجرای کامل توافق هسته‌ای خواهد بود.»
او همچنین تأکید کرد که مسائل خارج از چارچوب برجام وجود دارند که اتحادیه اروپا به صورت جداگانه درباره آنها با ایران گفت‌وگو می‌کند. او با اشاره به مسائل منطقه‌ای و سوریه گفت که اهمیت دارد که بحث درباره این موضوعات از برجام جدا نگاه داشته شوند.
او تأکید کرد: «بنابراین، همان‌طور که گفتم، در جلسه امروز پیشنهادی برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران وجود ندارد و تصمیمی گرفته نخواهد شد.»
رایزنی‌ها در اروپا در این خصوص در حالی جریان دارند که کمتر از دو ماه به فرارسیدن ضرب‌الاجل ترامپ به کشورهای اروپایی و کنگره آمریکا برای اصلاح توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 مطابق میل او باقی مانده است.
ترامپ در بیانیه‌ای روز 22 دی‌ماه، علی‌رغم تعلیق تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران از کشورهای اروپایی و نمایندگان کنگره آمریکا خواست برای اصلاح آنچه به ادعای وی «معایب فاجعه‌بار برجام» خوانده می‌شود اقدام کنند، وگرنه او در ضرب‌الاجل بعدی تعلیق تحریم‌ها در تاریخ 12 می (22 اردیبهشت‌ماه) آمریکا را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.
رئیس‌جمهور آمریکا در آن بیانیه تصریح کرد اصلاحات در برجام بایستی بازرسی‌ از سایت‌های نظامی ایران، دائمی کردن محدودیت‌های ایران در توافق و اعمال تحریم‌های جدید علیه برنامه موشکی ایران را شامل شوند.
او در آن بیانیه همچنین از کشورهای اروپایی خواست منابع مالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را قطع کرده و تمامیت گروه حزب‌الله لبنان را در فهرست «سازمان‌های تروریستی» قرار دهد.
دیپلمات‌های اروپایی به وال‌ستریت‌ژورنال گفته‌اند اتحادیه اروپا بعد از روز دوشنبه فوراً به سمت تدوین تدابیر تنبیهی ملموس علیه ایران گام برخواهد داشت، اگرچه اختلافات داخلی در این خصوص کماکان وجود دارد. تمامی 28 عضو اتحادیه بایستی با تحریم‌های جدید علیه ایران موافقت کنند.
انگلیس، فرانسه و آلمان روز جمعه نامه‌ای در خصوص اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران توزیع کردند. در این نامه از اتحادیه اروپا خواسته شده تحریم‌های معینی علیه افراد دخیل در برنامه موشکی ایران و فعالیت‌های این کشور در سوریه اعمال شود. دولت‌های سه کشور اروپایی اعلام کرده‌اند در روزهای آینده به طور مشخص به نام‌های این افراد اشاره خواهند کرد.
دیپلمات‌های اروپایی در گفت‌وگو با وال‌استریت‌ژورنال می‌گویند اخراج «رکس تیلرسون» از کابینه ترامپ تلاش‌های آنها برای حفظ توافق هسته‌ای را دشوارتر از قبل کرده است. در حال حاضر، گفت‌وگوهای مشترک بریتانیا، فرانسه و آلمان با آمریکا برای رسیدن به راهکارهای مشترکی جهت اعمال فشار بر ایران ادامه دارند. دیپلمات‌های دو طرف روز پنجشنبه در برلین دیدار کردند، یک روز بعد هم «برایان هوک»، مدیر بخش سیاست‌گذاری وزارت خارجه آمریکا به نمایندگی از کشورش در نشست کمیسیون مشترک برجام در وین شرکت کرد.
مقام‌های اروپایی گفته‌اند که بروکسل مطالبه دولت ترامپ برای قرار دادن بازوی سیاسی حزب‌الله لبنان در فهرست سازمان‌های تروریستی را برآورده نخواهد کرد. علی‌رغم این، اروپایی‌ها ممکن است تحریم‌های خود علیه آن دسته از مقام‌های ایرانی که مطابق ادعاها رد جنگ سوریه و یمن دخالت دارند را گسترش داده و گام‌هایی علیه نیروهای حزب‌الله در سوریه اعمال کنند. در پایتخت برخی از کشورهای اروپایی هم درباره روش‌های قطع انتقال ادعایی پول از ایران برای «نائبانش» مطرح شده است.
خبرگزاری رویترز هم نوشته در سندی که اروپایی‌ها برای پیشنهاد تحریم‌های جدید علیه ایران توزیع کرده‌اند آمده است: «در روزهای آتی، فهرستی از افراد و شرکت‌هایی که به باور ما بایستی با توجه به نقششان مورد تحریم قرار گیرند ارائه خواهیم کرد».
گفته می‌شود وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا روز دوشنبه در نشستی پشت درهای بسته در خصوص این پیشنهادها بحث و تبادل نظر خواهند کرد.
سه کشور اروپایی در این نامه به «مذاکراتی فشرده» خود با دولت ترامپ درباره حفظ توافق هسته‌ای هم اشاره کرده و خاطرنشان کرده‌اند در حال تلاش «برای دستیابی به تأییدیه‌ای ماندگار در خصوص حمایت آمریکا از برجام، فراسوی 12 می» هستند.
آنها همچنین مدعی شده‌اند اعمال تحریم‌های جدید را با توجه به اینکه خارج از چارچوب برجام مطرح می‌شوند و به منزله بازگرداندن تحریم‌های رفع شده علیه ایران نیست، موجه می‌دانند.

ارسال نظر