در آینده با کمبود مسکن مواجه میشویم
مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: طی چهار سال اخیر صدور پروانه و رغبت سرمایه گذاران به ساخت و ساز مسکن کاهش یافته است که در این شرایط امکان مواجه شدن با کمبود مسکن در آینده وجود دارد
مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: طی چهار سال اخیر صدور پروانه و رغبت سرمایه گذاران به ساخت و ساز مسکن کاهش یافته است که در این شرایط امکان مواجه شدن با کمبود مسکن در آینده وجود دارد،
به گزارش ایسنا، ایمان طاهر در خصوص وضعیت صنعت ساختمان در اصفهان، اظهار کرد: در شرایط رکود و استهلاک ساختمان و با توجه به درصد سود بانکی، اگر سرمایه گذاری خانه ای 200 میلیون تومانی بسازد، در سال آینده نمیتواند سود کند، اما با سپرده گذاری در بانک میتواند به سود بیشتری دست یابد.
وی به پیامدهای منفی و مثبت این اتفاق اشاره کرد و گفت: پیامد منفی سپرده گذاری در بانکها، خروج متقاضیان سرمایه گذاری از صنعت ساختمان و پیامد مثبت آن خروج دلالان از بازار مسکن و سپردن بازار به مصرف کنندگان است.
مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان تاکید کرد: رونق صنعت ساختمان به عواملی همچون قدرت خرید مردم بستگی دارد و با قدرت خرید بالا، رونق این صنعت افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه برای رونق بازار مسکن، دولت میتواند در حمایت از سرمایه گذاران، تسهیلات ارزان قیمت بانکی با بازپرداخت طولانی مدت همانند سایر کشورها را اعمال کند، اظهار کرد: به عنوان مثال، 70 درصد هزینه احداث ساختمان را با تسهیلات کم بهره در اختیار سازندگان قرار دهد.
طاهر همچنین اخذ مالیات از خریداران و ذخیره کنندگان خانههای خالی را یکی دیگر از راهکارهای رونق بازار مسکن اعلام کرد و گفت: با وجود گذشت چند سال از تصویب این قانون، متاسفانه هنوز در کشور اجرا نشده است. همچنین ورود به بافت ناکارآمد شهری یکی دیگر از عوامل رونق بازار مسکن است که امیدواریم دولت در سال آینده در بخش بافت ناکارآمد شهری وارد شود.
وی با بیان اینکه در اصفهان ۱۴ هزار بافت فرسوده وجود دارد که نوسازی آن در مدت ۱۰ ساله اجرایی میشود، افزود: در برنامه دولت، با مهیا کردن شرایط قرار است سالانه نوسازی ۱۰ درصد بافت فرسوده با تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصد در پروانه ساخت صورت گیرد. البته سهم دولت در ۱۰ درصد نوسازی سالیانه، تنها یک تا ۲ درصد است و مردم باید پیش قدم و همیار شوند.
مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان ادامه داد: در محله همت آباد اصفهان، مردم آن منطقه، ۲۰۰ واحد را خود احداث کردند و اداره راه و شهرسازی نیز ۲۰۰ واحد دیگر را در کنار آنان احداث کرد و امیدواریم سالانه ۲۰۰ واحد شروع به ساخت و نوسازی شود و محله را از حالت ناکارآمدی خارج کنیم.
وی با بیان اینکه ورود دولت به صنعت ساختمان با اصل ۴۴ قانون اساسی مغایرت دارد، افزود: در واقع باید کار را به مردم و شرکتهای معتبر واگذار کرد و دولت نیز به عنوان محرک و تثبیت کننده بازار ارز، در این راه همیاری کند همچنین افراد به جای خرید ارز و ایجاد بازار کاذب، سرمایههای خود را در صندوق ساختمان و مسکن سپرده گذاری و به توسعه ساخت و ساز کمک میکنند.
طاهر با بیان اینکه دو نوع تسهیلات برای رونق صنعت ساختمان در نظر گرفته شده است، افزود: در این طرح به هر یک از زوجین، با افتتاح حساب یک سال پیش از تقاضای وام، در شعب بانک مسکن 60 میلیون تومان با سود 9.5 درصد وام پرداخت میشود همچنین برای بافت فرسوده شهرها، بدون افتتاح حساب وام 50 میلیون تومانی با سود 8 درصد پرداخت میشود.
مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه بزرگترین اشتباه در تصمیم گیریهای مربوط به صنعت ساختمان، استفاده نکردن از آمارهای صحیح برای تصمیم گیری است، ادامه داد: مطابق آمارهای موجود، 40 درصد خانوادههای "بد مسکن" نیاز به مسکن و نوسازی دارند، بنابراین دولت بدون ورود به این بخش با برنامه ریزی بلندمدت و مشوقهایی همچون اعطای پروانه جدید به دارندگان مسکن در بافت فرسوده و پرداخت 100 درصد هزینه پروانه ساخت در برخی مناطق، مردم را تشویق به نوسازی کنند.
طاهر با بیان اینکه طی چهار سال اخیر صدور پروانه و رغبت سرمایه گذاران به ساخت و ساز مسکن کاهش یافته است، گفت: در این شرایط امکان مواجه شدن با کمبود مسکن در آینده وجود دارد، همچنین از انبوه سازان حمایت نمیشود، در صورتی که انبوه سازان در گذشته از 100 درصد هزینه ساخت، 40 تا 50 درصد آن را از محل وام کارگاههای زود بازده دریافت میکردند.