احتمال به صفر رسیدن ذخیره سد زاینده رود

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه برای تامین آب شرب حوضه آبریز زاینده رود باید به دنبال منابع جایگزین بود، گفت: با توجه به کاهش بی سابقه بارندگی در حوضه آبریز زاینده رود 10 درصد کاهش تخصیص آب شرب به 15 درصد در ماه های آینده افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه برای تامین آب شرب حوضه آبریز زاینده رود باید به دنبال منابع جایگزین بود، گفت: با توجه به کاهش بی سابقه بارندگی در حوضه آبریز زاینده رود 10 درصد کاهش تخصیص آب شرب به 15 درصد در ماه های آینده افزایش یابد.

به گزارش ایسنا ، حمیدرضا جانباز در پیام تلفنی در ششمین جلسه کمیته بحران آب در استان، با اشاره به مواردی که منجر به مهار تنش کم آبی در اصفهان می شود، اظهار کرد: بررسی ها حاکی از آن است که کاهش بارندگی در حوضه آبریز زاینده رود در 70 سال گذشته بی سابقه بوده است، بنابراین برای تامین آب شرب این منطقه باید تلاش مضاعف کرد و تمام توان و تخصص را بکار برد تا از این چالش به سلامت عبور کرد.

وی با بیان اینکه با تدبیر باید بحران کم آبی حوضه آبریز زاینده رود را مهار کرد، افزود: مهار بحران کم آبی تهدیدی است که باید با بهره گیری از تجارب مفید آن را به فرصت تبدیل کرد و توان کارشناسی فعالان صنعت آبفا در استان اصفهان گوای این مطلب است که می توان با تدبیراین چالش بزرگ را مهار کرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور، مدیریت تقاضا را بسیار حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: باید با اقدامات فرهنگی متنوع مردم را آگاه به بحران کم آبی در فلات مرکزی کشور کرد و به آنها به طور شفاف وضعیت منابع آبی را توضیح داد تا مسئله کم آبی در کشور بهانه ای برای دشمنان خارجی و داخلی نظام نشود تا نظم و آرامش را در کشور نشانه گیرند، بنابراین باید قبل از هر اقدامی از سوی دشمنان، تدبیری برای کاهش تنش آبی فراهم کرد که مهم ترین امر در این زمینه مدیریت مصرف است.

وی به برخی از راه های مدیریت مصرف اشاره کرد و گفت: یکی از راه های مدیریت مصرف استفاده از ظرفیت رسانه ها از جمله رسانه ملی، مکتوب، دیجیتال است، هم چنین از ظرفیت شبکه های اجتماعی که گستردگی بسیاری در جامعه دارند باید بهره مند شد و از طریق این ظرفیت ها مردم را آگاه به بحران کم آبی کرد و از آنها خواست تا در مصرف آب نهایت دقت را به خرج دهند، چرا که اگر آب را بهینه مصرف نکنیم باید با تبعات خشکسالی دست و پنجه نرم کنیم.

جانباز به جلساتی که با حضور شش وزیر پیرامون حوضه آبریز زاینده رود برگزار می شود اشاره کرد و ادامه داد: با حضور شش وزیر مسائل حوضه آبریز زاینده رود مورد بررسی قرار می گیرد که متاسفانه مقرر شد با توجه به کاهش بی سابقه بارندگی در حوضه آبریز زاینده رود 10 درصد کاهش تخصیص آب شرب به 15 درصد در ماه های آینده افزایش یابد چرا که احتمال اینکه در پایان سال آبی حجم ذخیره سد زاینده رود به صفر نزدیک شود، می رود.

وی با تاکید بر اینکه باید به دنبال منابع جایگزین برای تامین آب شرب مردم بود، تصریح کرد: در این راستا شناسایی چاه ها از اهمیت بسزایی برخوردار است، هم چنین باید علاوه بر شناسایی چاه های جدید، حفر چاه و تجهیز آن باید از استفاده از آب شیرین کن ها در جاه هایی که امکان استفاده از آن می رود بهره مند شد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور افزود: آنچه بیش از هر عامل دیگری در مهار بحران کم آبی در اصفهان حائز اهمیت است توان و تخصص فعالان این صنعت، همدلی و وفاق در به سرانجام رساندن امور است.

در ادامه این جلسه مدیرکل مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه های آبریز فلات مرکزی گفت: در حال حاضر حوضه آبریز زاینده رود شرایط بسیار سخت و پیچیده ای دارد به طوری که رصد دستگاه های هواشناسی گواه این مطلب است که از زمان احداث سد زاینده رود تا کنون حجم ذخیره سد تا به این حد کاهش نیافته است.

مهرزاد احسانی اظهار کرد: به عنوان مثال قبل از احداث و راه اندازی تونل شماره دوم کوهرنگ حجم ذخیره سد زاینده رود 650 میلیون مترمکعب بوده این در حالیست که هم اکنون خط قرمز سد زاینده رود برای تامین آب شرب مردم استان اصفهان و یزد و بخش محدودی از صنعت حدود 500 میلیون متر مکعب برآورد شده است.

وی به میزان بارندگی در سال آبی جاری در حوضه آبریز زاینده رود اشاره کرد و افزود: در سال آبی جاری بارش ها در کوهرنگ حدود 400 میلی متر و در چادگان حدود 36 میلی متر بوده که این میزان کاهش بارندگی در 70 سال گذشته در حوضه آبریز زاینده رود بی سابقه بوده است به طوریکه هم اکنون خروجی چشمه لنگان یک متر مکعب است در حالی که این رقم در سال گذشته حدود 10 متر مکعب بود.

مدیرکل مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه های آبریز فلات مرکزی ایران تاکید کرد: باید آب را در حوضه زاینده رود بهینه مصرف کنیم، هم چنین برای کشاورزی هم آب وجود ندارد، چرا که اگر آب برای کشاورزی در حوضه آبریز زاینده رود تخصیص داده شود دیگر در اوایل مرداد ماه، دیگر آب نداریم.

ارسال نظر